Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Befejezetlenül nem mentesít

Miért nem fejezik be a Bácsára vezető új utat a tervek szerint? – tette fel a kérdést a helyiek nevében a helyszínen tegnap Dömötörné Holeczky Judit alpolgármester és Bárány István képviselő.
A mai győri közgyűlés akár megnyugtató választ is adhat a kérdésre, Bárány István ugyanis már jó előre benyújtotta azt a polgármesternek. A tegnapi tájékoztatón a lakosság részéről a közelben lakó Horváth János vett részt. Elmondta, tudomása szerint az új, vízivárosi lakóparkba vezető út meghosszabbítására, és – két közbeiktatott körforgalom révén – a régi Bácsai útra csatlakoztatására a szükséges összeg tavaly év végén már rendelkezésre állt. Az akkori ígéret szerint idén októberben már át is adták volna a tehermentesítő szakaszt. A városrész lakói azonban attól tartanak, hogy a szóban forgó összeg már nincs is meg...

Dömötörné Holeczky Judit úgy tudja, a folyamat az út és a létesítésével keletkező zárványterület kisajátításához érve állt le, az itteni földterületek tulajdonosai ugyanis keveslik a város által felajánlott kisajátítási árat. Összesen mintegy 98 ezer négyzetméterről van szó, amelyből 53 ezer szükséges az úthoz. A fennmaradó rész a zárványterület, erről még azt sem döntötte el a város, hogy egyáltalán hajlandó-e megvásárolni.
A Kisalföld információi szerint a város négyzetméterenként 700 forintot ajánlott a földtulajdonosoknak. Bárány István ingatlan-szakértői becslések ismeretében azt mondja, ennek a kétszeresével kezdhetne alkuba a város.

Tart tőle azonban, hogy az itt lakók jól sejtik: elfogyott az útra szánt pénz, és a város most a földterület vitatott vételi árára hivatkozva halasztja el a beruházást. „A város éppen most ad el valamit egymilliárd forintért" – jegyezte meg Bárány István. „Én azt mondom, nemcsak eladni kell tudni, hanem vásárolni is. A városvezetés nem mérhet kettős mércével: egyikkel, amikor elad, és egy másikkal, amikor vásárol. A befejezetlen tehermentesítő út ugyanis semmi alól nem mentesít."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Nekünk a szülőföldünk Magyarország''

23. alkalommal találkoztak Győrött a Kárpát-medencéből érkezett résztvevők a XXIII. Nemzetközi… Tovább olvasom