Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Befedték a kiskúti jégpályát

Ma nyit a győri műjégpálya. A jövő héten a belső munkálatok is befejeződnek. A jövőben fél évig üzemelhet a létesítmény.
Közel két hónapos kemény munka után ma már fedett létesítményként végre megnyitja kapuit a győri műjégpálya. A hétvégén a korábbi években megszokott időpontban, 11 és 13, 15 és 17, továbbá 18 és 20 óra között fogadja a korcsolyázni vágyókat.

– A munkák tavaly decemberben kezdődtek meg – mondta dr. Jakab Tamás, a Győri Jégsportért Alapítvány kuratóriumának elnöke. – Mintegy tizenöt győri cég összefogásának köszönhetően tető alá került a győri korcsolyapálya.

A beruházás összköltsége piaci áron százmillió forint lett volna, de a segítők közreműködése révén ez jóval kevesebből valósult meg.
A sátor eredetileg hatvanmillió forint, ám a Graboplan Kft. saját költségén legyártotta, s ezért csak jelképes bérleti díjat kell fizetnie az üzemeltetőnek. Sokat számított az is, hogy a két méter magas plexivel ellátott versenypalánkot is jó áron sikerült megszerezni a leégett Budapest Sportcsarnokból.

– A hétvégi nyitás után hétfőtől ismét bezárunk, hogy a hátralévő munkákat teljes egészében befejezzük – folytatta dr. Jakab Tamás. – Szerdán 19 órakor egy bajnoki meccs erejéig, amikor is az ob I-es ETO HC-Rudolph az Újpestet fogadja, megint kinyitunk, a hivatalos és ünnepélyes nyitásra azonban jövő szombaton kerül sor. Ez ingyenes, egész napos program lesz, melyben szerepet kap a magyar válogatott néhány játékosa, valamint a jégkorong iránti rajongásáról ismert előadó, Ganxsta Zolee is.

Ami a jövő heti feladatokat illeti, a villanyszerelők a remények szerint szerdára befejezik a 66 darab 400 wattos reflektor elhelyezését, valamint a palánkok és a lelátók is a helyükre kerülnek. Fontos hír még, hogy új helyen működik a pénztár, és a bejárat is máshová került: a kaputól murvás út vezet az épületig. A régi útvonal műszaki terület lett, melyet balesetveszély miatt a nagyközönség nem használhat.

– A fedett jégpálya a számítások szerint legalább féléves nyitva tartásra ad lehetőséget – tette hozzá a kuratórium elnöke. – Már idén is április végéig tervezzük a működést. A fő szempont továbbra is az, hogy minél több gyerek megtanulhasson korcsolyázni. Éppen ezért a jövőben is várjuk az óvodai és iskolai csoportokat ingyenes oktatásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrben lesz a Virágos Európa-gála?

Magyarország nyerte el a virágos európai városok verseny jövő évi díjkiosztó ünnepségének rendezési… Tovább olvasom