Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Bedugul a Jedlik híd tengelye - Lámpa kellene a hídhoz

Az egyetemre igyekvő hallgatók forgalma bénítja meg reggelente a Révfalu és Sziget közötti tengelyt, 8 órakor bedugul a két új körforgalom.
Amikor már becsengettek az iskolákban, munkahelyüket elérték a szülők és a többi dolgozó, akkor Révfaluban még mindig jön egy roham: a hallgatóké, akik gyalogosan igyekeznek a Széchenyi István Egyetemre. Emiatt még 8 óra után is bedugul a Kálóczy téri és a Hédervári úti körforgalom, amelyeket a Szigetet és Révfalut összekötő Jedlik híd forgalmának levezetésére építettek ki 2010-ben. A gyalogosoknak természetesen zebrája van a híd lábánál, viszont az órakezdést jellemző tömeg miatt az áradat folyamatos és sokszor egy-egy autó is nehezen jut fel a hídra.

Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője szerint ez valóban problémát okoz, hiszen elég lenne csak öt-hat gyalogos ahhoz, hogy tartósabban állítsa meg az autósok forgalmát, ha kétméterenként lelép valaki a járdáról.

Reggel fél nyolctól majdnem negyed kilencig bedugul sokszor a Jedlik híd tengelye. Fotó: H. Baranyai Edina
Reggel fél nyolctól majdnem negyed kilencig bedugul sokszor a Jedlik híd tengelye. Fotó: H. Baranyai Edina


A megoldást a közlekedési lámpa jelenti a híd lábánál, az útkezelő szervezet idén el is készíttette ennek terveit és a jövő év kérdése, hogy része lesz-e annak a javaslatcsomagnak, amit a város közgyűlése elé terjeszt. Év elején – a költségvetés tárgyalásakor – érdemes visszatérni a témára – tette hozzá. Egy ilyen lámpa kiépítése egyébként 18–20 millió forintba kerül, míg az üzemeltetése áramdíjjal együtt 250 ezer forint alatt van évente.

Valószínű, hogy a rendszer a Kossuth hídéhoz hasonlóan működne, vagyis csak a forgalmasabb idősávban üzemelne a lámpa. Kérdésünkre Máthé-Tóth Péter hozzáfűzte: hasonló problémákat tapasztalhatunk mindenhol, ahol a sok diák érkezik „szülői sofőr" nélkül. Így rendszeresen beáll a vidéki buszpályaudvar mellett futó Zrínyi utca forgalma, a Tihanyi Árpádút–Magyar u., a Szent Imre út–Mónus Illés u. csomópontja vagy a Bartók Béla úti forgalom a Kristály étteremnél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjjelre lezárhatják a McDonald’s-udvart Győrben

Emberi ürüléktől piszkos, vizelettől büdös és részeg hangoskodók nyilvános italozóhelyévé vált… Tovább olvasom