Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Becsomagolták, mégis porzik a híd

Hetek óta tart a révfalui híd tatarozása, a hídról homokkal nagy erővel fújják le a régi festéket.
A híd körül éjszaka olyan homokfelhő van, hogy látni nem lehet. Mi, az ott lakók ezt lélegezzük be hetek óta. Tessék biztosítani azt a módszert, ami nem károsítja a környező lakosság egészségét, nem akarjuk heteken keresztül belélegezni a lemart, ólomtartalmú festékkel kevert kvarcszemcséket. Ez több száz ember egészségét érintő probléma, akik a híd környékén laknak.

A győri hidak felújításáról lapunkban éppen egy héttel ezelőtt írtunk, felsorolva, hol, milyen munkákat végeznek.

Akkor is megírtuk, s most is meggyőződtünk róla, a tisztítás helyén fóliába csomagolják a hidat. A homokfúvásos technológia a legjobb módszer a híd szerkezetének megtisztítására, de értelemszerűen porral jár. Ezért, mint a város útkezelő szervezeténél megtudtuk, nemcsak fóliával takarják az éppen érintett hídszakaszt, de a munkát éjszakára időzítették. Elkerülhetetlen ugyanis, hogy a fólia alól valamiképpen ne szivárogjon ki a por. Nappal ez a híd nagy gyalogos- és járműforgalmában komoly gondot okozhatna, ilyen kényszerűségből rendelték el az éjszakai munkát.

Tegnap megtudtuk azt is, a környéken lakóknak már nem kell sokáig szenvedniük a hídfelújítás kellemetlenségeitől. A homokfúvásos tisztítás már mindössze két éjszakát vesz igénybe, s aztán már csak a híd „ápolása" van hátra. (A homokfúvásos tisztítás, mint már írtunk róla, az Ipar utcai felüljárón okozott nagyobb gondot, ott ugyanis nem lehetett fóliás takarást alkalmazni.)

A felújítások során a Rába kettős híd egyik oldalán már kész az új burkolat aszfaltozással együtt. A járdák szigetelésén dolgoznak, s következhet a másik oldal. A forgalom addig marad egyirányú a Belváros felől Sziget, Újváros irányába, visszafelé a szintén egyirányúsított Petőfi hídon lehet közlekedni.

Friss hírünk még, hogy augusztusban kicserélik a marcalvárosi aluljáró lépcsőit a Marcalváros II felőli oldalon. A régi lépcsők tönkrementek, balesetveszélyes lett a gyalogosok közlekedése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyelnek az üzletekre a panelrendőrök

Győr rendőrkapitánya, Holló Sándor ezredes a közelmúltban számolt be a város közgyűlésének a tavaly április 1-jén Adyvárosban megalakult lakótelepi rendőrség munkájáról. A kapitány bevezetőjében elmondta, az egység 12 rendőrrel kezdte meg működését a szabadhegyi vasútvonal, Szent Imre út, Bartók Béla út, Álmos utca, Mészáros Lőrinc utca és a Fehérvári út által határolt területen. Tovább olvasom