Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Bécsi kapu tér: Rendezvény miatt zárva! - És a szállóvendég?

Győr - A hétvégi rendezvények idejére a Bécsi kapu térre esténként még azok sem hajthatnak be, akiknek engedélyük van. A Hotel Schweizerhof vezetője szerint a lezárással anyagi kárt okoznak a szállodának.

A fesztiválközpont indoklása szerint a Széchenyi tér felújítása miatt a város programjainak helyszínei más pontokra helyeződtek (Rába: vízi színpad, Radó sziget, Bécsi kapu tér), ezért a Rábaparti Ünnepi Játékok idejére ismét útlezárásra és behajtási tilalomra számíthatnak az autósok.

A Romantik Hotel Schweizerhof vezetője levélben fordult a győri jegyzőhöz és a városi útkezelőhöz, mivel július 3-án már hasonló lezárás miatt több vendég csak nehezen jutott el szálláshelyére: "az úton mindenütt székek voltak, és az egész tér úgy tele volt emberekkel, hogy lehetetlen volt az átjutás" - fogalmazott a Hotel megbízásából Dr. Lugosi Gábor ügyvéd.

Egy sáv szabad marad

Információink szerint szerdán a szálloda ígéretet kapott arra, hogy az írásos értesítéstől eltérően a téren egy sávot szabadon hagynak, hogy az autótóval érkező vendégek eljussanak a hotelbe. Ennek ellenére "a forgalomkorlátozás miatt ügyfelem érdekei nyilvánvalóan sérülnek, az ismételt lezárásból eredő esetleges újabb anyagi kára megtérítésére nyilvánvalóan igényt fog tartani" - írta a szálloda jogi képviselője.

Vajon a hétvégn bejutnak a vendégek?
Vajon a hétvégén bejutnak a vendégek? (Leadképünk illusztráció)


A Schweizerhof panasza kitér arra is, hogy a "szállodavendégek nyilvánvalóan nem kívánnak fizetni a szállodán kívüli parkolásért – hiszen a hotelnek saját parkolója van, ami az árban benne foglaltatik –, és a nagy és nehéz bőröndökkel, csomagokkal sem kívánnak hosszabb távot megtenni gyalogosan."

A Zichy-palota közelménye szerint:

csütörtök este fél héttől vasárnap eset 9 óráig az esti órákban lezárják a Bécsi kapu teret, ide még azok sem hajthatnak be, akiknek engedélyük van.

A lezárások időpontjai - Bécsi kapu tér

Július 16. (csütörtök) 18.30-21.00 óráig
Július 17. (péntek) 17.30-21.00 óráig
Július 18. (szombat) 16.00-21.00 óráig
Július 19. (vasárnap) 16.00-21.00 óráig

Csütörtök reggel hat órától vasárnap éjfélig a Zechmeister utca buszmegálló mögött parkoló öblöt teljesen lezárják, míg a Rába kettős hídon vasárnap délelőtt tíztől éjfélig nem közlekedhetnek az autósok.

A Rábaparti Ünnepi Játékok részletes programja >>

Olvasóink írták

 • 18. bugriskin 2009. július 17. 07:06
  „Az úrhatnám polgárság bohóckodása mindenek felett álló e rendszerben!”
 • 17. -upho- 2009. július 16. 22:04
  „En biztos pdf-ben linkeltem volna a levelet.”
 • 16. Gab2000 2009. július 16. 19:35
  „Ez a hivatalos forgalomkorlátozás

  Forgalomkorlátozás a Rábaparti Ünnepi Játékok ideje alatt!

  A 2009. július 16-19. között megrendezésre kerülő Rábaparti Ünnepi Játékok programsorozatán résztvevők testi épségének megóvása és a rendezvények biztonságos lebonyolítása érdekében a Győr Városi Rendőrkapitányság
  - ideiglenes forgalomkorlátozást rendelt el:
  - Győrött a Rába Kettős Hídon 2009. július 19-én 10.00 óra és július 20-án 01.00 óra között teljes szélességében az Aranyszarvas étterem gépjárműbehajtója és a Bécsi kapu tér közötti szakaszon és a Bécsi kapu téren

  - félpályás forgalomkorlátozást rendelt el:
  - 2009. július 19-én 10.00 óra és július 20-án 01.00 óra között a Zechmeister úton a Jókai út és a Bécsi kapu tér közötti szakaszon a Jókai út felől a Rába Kettős híd felé haladó forgalmi sávban.

  A korlátozás ideje alatt a lezárt útszakaszra mindennemű jármű behajtása tilos, a megkülönböztetett jelzést használó járművek fokozott elővigyázatosság mellett közlekedhetnek.

  A forgalomkorlátozás felügyeletét a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai végzik.

  A Kisalföld Volán értesíti Tisztelt Utasait, hogy 2009. július 19-én 10.00 órától üzemzárásig a Rába kettős híd lezárása miatt az 1, 2, 2A, 8, 14 jelzésű autóbuszjáratok mindkét irányban terelőútvonalon, a Petőfi hídon át közlekednek, és nem érintik a Zechmeister utca, Virágpiac megállóhelyet.

  A Zechmeister úton lévő Rába parti autóbusz-megállóhely mögötti parkolókat 2009. július 16-19. között nem lehet használni!

  Na akkor a szegény turista hova is tegye le a gépjárművét ez nem 200 méterről szól.”
 • 15. Amorphis 2009. július 16. 19:24
  „Majd sétál a vendég a szép győri belvárosban! Bele ne haljon már egy kis sétába.”
 • 14. Gab2000 2009. július 16. 19:17
  „Én csak azt kérdezném meg amikor a szálloda épült, illetve ha egy vállalkozó üzletet nyit tudomásom szerint több százezer forintot kell leperkáznia mert el elő van írva hogy mekkora üzletnek mennyi parkolóhelyet kell megváltania. effektíve ezt a szálloda meg vette és ebben korlátozzák.

  A káptalandombra kártyás megoldással lehet fel és lejutni.

  Kérdésem az lenne amikor A Jungi Csaba a klastrom góréja volt alpolgármester anyázott a parkolóhelyek miatt azt milyen hamar megoldotta a város. Utána lehet olvasni.

  Ez a város adta ki anno a használatba vételi engedélyt a szállodára nem???

  Azon kívül, hogy a f@szba merik lezárni a teret, mert akkor egy mentő rendőr vagy tűzoltó autó sem tud arra a területre behajtani mert, mindenhol lezárták a környező utcákat, hogy az átmenő gépjármű forgalmat megszüntessék.”
 • 13. Borkai 2009. július 16. 17:46
  „T. Hozzászólók!

  Véleményem szerint nem az a legnagyobb probléma, hogy a térre nem lehet bemenni, illetve, hogy a téren keresztül nem nem lehet a környező utcákat megközelíteni. Ezen okos szervezéssel lehetne segíteni. Pl. erre az időszakra lehetővé kellene tenni az érintetteknek a Káptalan dombon való átjutást (ezt egyébként már valaki említette) Ennél sokkal nagyobb problémának látom, hogy a korlátozással érintetteket - legyenek lakók vagy üzlet tulajdonosok - egyáltalán nem értesítik. Ez alól talán most kivétel ez a hotel (valószínűleg mert már "anyázott"). Tessék belegondolni: pl. a lakásom az érintett területen van. Szombaton szeretnék költözni, megszervezek minden család, haverok (buli, üdítő) és a fuvarozó cég. Aztán a lakásom megközelíthetetlen... Az, hogy mikorra tudom újra összerántani a haveri brigádot, szinte részletkérdés. A szállító cég viszont rám ver több tízezer forintos kiszállási díjat (jogosan). Na ezt ki fizeti meg? Kérdezem én, miért nem lehet ezekről a programokról a korlátozással érintetteket célirányosan tájékoztatni? Kb. 50-70 db szórólapról lenne szó, az üzletekbe és az érintett lépcsőházakba. Ja, hogy a mostani városvezetés arrogáns, beképzelt! Ja, hogy az alpolgármester képviselő németh zolika a szó legszorosabb értelmében elküldte "a jó büdös p..-ba" azt, aki ezt a kérdést feszegetni merte? Hát ez van ma Győrben. Oszt jó napot...
  U.i.: Amúgy a programok kellenek, nem azok ellen emeltem szót, mielőtt valaki ezt vetné a szememre.”
 • 12. véndiófa44 2009. július 16. 15:49
  „Teljesen jogos a szálloda panasza! Miért nemlehet a rendezvényt máshol tartani,ahol egyvállalkozót sem zavarnak? Amikor a szálloda befizeti az adóit a városnak--az államnak--az jó? Abban meg gátolják, hogy arávalót megkeresse?”
 • 11. PaPa 2009. július 16. 13:14
  „Amennyiben van egy másik út a szálloda vagy lakás megközelítésére nincs miről beszélni.
  Az tény, hogy ha, rendezvények, és turisták kedvelt városává akarják emelni Győrt akkor nem szabadna engedni mindenféle szállodák kifogásának. Igen is Győrt felkel ébreszteni és nagyon jó úton járnak. Sajnos, mint azt már itt is említették bíróságra viszik az ügyet de akkor amikor jogtalanul meg kapta a behajtási engedélyt senki nem ment a bíróságra.”
 • 10. mindigatutit 2009. július 16. 12:12
  „mikor foglalkoztak a hivatalok azzal,hogy mi a jó egy vállalkozásnak.minél több pénzt beszedni,ennyi.”
 • 9. kisem 2009. július 16. 12:01
  „Kedves PaPa, le a szemellenzővel!
  A téma Ön általi megközelítése végtelenül egyoldalú, és mint ilyen, helytelen.
  Azon tessék -egy kicsit- elgondolkodni, mitől is város egy város?
  S ha már az, van-e jogalapja 4 napra korlátozni -itt ellehetetleníteni- a működéséhez adóforintokkal hozzájáruló vállalkozást? Egyértelmű, hogy nincs.
  Tessék körültekintőbben szervezni, és az összes jogos igényt legalább minimális mértékben kielégíteni!
  A Káptalan domb felőli megközelítést meg tessék elfelejteni. Vagy Önnek oda is van behajtási engedélye?”
 • 8. tosa2 2009. július 16. 11:59
  „Én pár hónapja voltam Bécsben és a belvárosban volt a szállásom. A környék le volt zárva és
  csak kb. 200 méterre tudott a busz megállni és onnan kellett "NAGY FÁRADTSÁGGAL, NEHÉZ-
  SÉGGEL" eljutnom a szállásig.
  És képzeljétek: élek !! és bár nem örültem, de túléltem. Ja és nem ezerforintos úton vol
  tam, mielőtt még valaki arra célozna.”
 • 7. Capr 2009. július 16. 11:16
  „A szállodának igaza van. Kapott behajtási engedélyt, amely valószínűleg az adott évben időbeli korlátozás nélkül engedélyezi a Bécsi kapu térre történő bejutást. Az önkormányzat most jogtalanul a saját engedélyét tekinti semmisnek. Emiatt simán perelhet a szálloda.
  A rendezvények szervezése örömteli, de a körültekintő lebonyolítással gondok vannak. A térre kerülőúton el lehet jutni, amelyre előbb kellett volna gondolni.

  "Információink szerint szerdán a szálloda ígéretet kapott arra, hogy az írásos értesítéstől eltérően a téren egy sávot szabadon hagynak, hogy az autótóval érkező vendégek eljussanak a hotelbe."
  "csütörtök este fél héttől vasárnap eset 9 óráig az esti órákban lezárják a Bécsi kapu teret, ide még azok sem hajthatnak be, akiknek engedélyük van"
  No, akkor indulhat a pankráció, hogy kinek van igaza. :)

  pet: Nem szeretek helyesírási kérdésekben kötekedni, de a turista szót rövid u-val írjuk. Sok helyen láttam mostanában hibásan írva, ezért jegyeztem meg. Én kérek elnézést, hogy szóltam. :)”
 • 6. PaPa 2009. július 16. 11:10
  „A Káptalan domb felöl meg lehet, közelíteni csak azért nem kérhet kártérítést. A megkülönböztetést használók meg amúgy is bemennek a tömegen keresztül is, ha kell. Ilyen kicsinyes problémák miatt nem kelen elvenni azt a jó kezdeményezést, ami most elindult a városban. Én sem szimpatizálok a mostani vezetéssel, de amit jól csinálnak azt el kel ismerni.”
 • 5. georgbob 2009. július 16. 10:43
  „Kedves pet.. nagyon vicces vagy..A rendezvényre érkező turisták fizetnek idegenforgalmi adót, a szálloda tulajdonosa pedig iparűzési adót. Ha ezt a lezárásokkal korlátozzák, nem csak a tulajdonos, hanem közvetve a város látja kárát.”
 • 4. pet 2009. július 16. 10:00
  „"az ismételt lezárásból eredő esetleges újabb anyagi kára megtérítésére nyilvánvalóan igényt fog tartani"

  A város meg tartson igényt arra a többletbevételre, amit a rendezvények miatt érkező túristák otthagynak a hotelekben, vendéglőkben, fagyizókban ...”
 • 3. miro132 2009. július 16. 09:51
  „PaPa : naaaa ebben azert nincs igazad. Nem tom te mit szolnal akkor ha lenne egy szallodad a hazadban es mondjuk hogy le van foglalva egesz hetre majd a vendegek erkezesenek a napjan egyszer csak lezarjak az utcat es bucsut rendeznek ott. Te es a vendegeid nem tudnak megkozeliteni a hazadat sem autoval es sem gyalog mivel nagy a tomeg... itt szerintem sokkal korultekintobben kellett volna eljarni. Gondolom az utca lezarasat nem aznap talaltak ki hanem honapokkal korabban. Kerdezem meg mi van ha mentot tuzoltot kell hivni ebbe az utcaba? Ha lezarjak mert rendezvenyt szerveznek akkor igenis oldjak meg azt hogy az ott lakok birtoklasban valo joga ne seruljon. Tessek kijelolni kerulo utvonalat vagy biztositsanak hordarokat es ingyenes parkolast a bennrekedt lakoknak es vendegeknek... ez lenne a normalis. sajnos felenk valahogyan az emberek gondolkodasaban problema van. Nem vegeznek hatastanulmanyt az ilyen rendezvenyek szervezese elott es tessek itt van az eredmenye...

  teljesen igaza van a szallodasnak szerintem...

  miro”
 • 2. PaPa 2009. július 16. 07:17
  „Végre kihasználják a város gyönyörű adottságait és lehetőségeit. A szálloda meg oldja meg a vendégek és csomagjainak a szálódáig való elszállítását. Akkor mikor oda építette a szállodát tudta, hogy egy elzárt területre építtette. Azok a vendégek, akik nála szállnak meg azok is a programokra érkeznek. Nem megint külön hasznot kellene abból húzni, ha a városvezetés a város kultúráját és szórakoztatását akarja fellendíteni. Sajnos éveken keresztül alig volt valami nyári rendezvény, most amikor ezen változtatnak, mindig van, akinek ez nem tetszik. Gratulálok a városvezetőknek, hogy a sok okoskodó gáncsoskodok ellenére is véghezviszik a tervüket. Az elzárásokra meg csak annyit, ha nyugati országban élnénk, a régi vár területére még véletlenül sem mehetnének be gépkocsival. Mindenki oldja meg a problémáját (parkolás, árú szállítás) ne csak a hasznát akarja kivenni belőle.”
 • 1. bugriskin 2009. július 15. 21:09
  „Bohóckodás a kifulladásig?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragikus szülés: a halál oka csak hetek múlva derül ki

FRISSÍTVE - A harminckét évesen, császármetszés után meghalt fiatal anya boncolása már megtörtént,… Tovább olvasom