Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Becsengettek: iskolarendőrök segítik a közlekedést Győrben is - videó

Az iskola rendőre állítja le az autókat, ha egy kisdiák át akar kelni a zebrán Győr forgalmas helyein lévő iskolák, pontosabban hat intézmény előtt.
„A nyári szünet gondtalanságában, a gyerekek elfeledkeznek a szabályokról. Ezek után az iskolába is futnának a barátaikhoz, figyelmetlenül lelépnek az úttestre" – mondta Makai Zsuzsanna őrnagy, aki hétfő reggel az első tanítási napra segítette a ménfőcsanaki tanulókat. Kollégáival így tesznek majd szeptember minden tanítási napján.

A forgalomirányítás mellett a gyerekek ismereteit is bővítik az iskola rendőre program keretében, illetve a bűnmegelőzés is nagyobb hangsúlyt kap az intézmények környékén. A rendőrség által Győr-Moson-Sopron megye minden kis elsőse egy kiránduló hátizsákkal és egy üzenő füzettel kezdheti a tanévet, amiből még többet tanulhatnak a közlekedésről.

„Az első nap mindig rendkívül forgalmas, hiszen több mint hatszáz tanuló jár hozzánk a település különböző részeiről, sokan biciklivel. Volt már itt baleset is a korábbi években, amikor egy gyerekcsoportot kísérő kollégát ütöttek el. Most már biztonságosabb a kereszteződés és megnyugtató a rendőri jelenlét a tanév első napjaiban" – tette hozzá Szilbekné Cseh Györgyi iskolaigazgató az évkezdés előtt tartott sajtótájékoztatón. 

Tavaly iskolakezdésre megújult a Kisdobos utcánál lévő kereszteződés, járdaszigetet alakítottak ki és sárgán villogó fény inti óvatosságra a sofőröket. Szabó Jenő képviselő elmondta, sokat segít a parkoló szabályozása is a gyermekeiket iskolába hozó szülőknek és a közelben lévő üzletek vásárlóinak. Tervben van ennek még komfortosabbá tétele. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri duett: íme Dallos Bogi és Freddie első közös dala - videó

Győri duett: íme Dallos Bogi és Freddie első közös dala - videó
A két fiatal énekes egy régi, nagy slágert, az Első Emelet Csakazértis szerelem! című dalát… Tovább olvasom