Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Bébibumm a győri állatkertben

Zsinórban születtek a napokban a kisállatok a győri állatkertben: a lajhárok, a zebrák és a vidrák is „gyermekáldás" elé nézhettek. Az állatkert egyik legújabb lakója egy zebra kancacsikó.
Szülei, Polly és Pim már évek óta boldog párként élik napjaikat, s előző, tavalyi csikójuk után most világra jött Sister, akinek gondozói azért is örülnek, mert az állatkertekben többnyire több hím állat születik. A már most nagyon önálló kis zebra kéthetesen ismerkedik meg a kifutó többi lakójával, addig édesanyjával marad, akit születésétől fogva mindenhova követ. Nem veszne el akkor sem, ha nagyobb csapatban élne, hiszen – mivel minden zebra mintázata egyedi – mamája a csíkjai alapján könnyen azonosítani tudja.

Az állatkert egyik legújabb lakója, egy zebra kancacsikó.
Az állatkert egyik legújabb lakója, egy zebra kancacsikó.

A zebracsikó születésével egy napon jött világra Gizi és Gézu, a bájos vidrapár négy vidrakölyke, akik a látogatók kedvencei. A vidrapár minden évben megörvendezteti néhány kölyökkel az állatkertet. A kicsik várhatóan ugyanolyan „éhenkórászok" lesznek, mint a szüleik, akik keserves hangon szólítgatják a látogatókat, némi élelmet remélve tőlük – az ötcsillagos állatkerti ellátás ellenére... A fejletlenül, csukott szemmel született kis vidrák egyelőre szürkésfehérek, mint a szülők hasa, mire azonban kijönnek a kifutóba, már barnás színűek lesznek, mint szüleik. Vidráéknál erős a családi összetartás: az idősebb testvérek és az apaállat is figyelemmel kíséri, nem bántja az új jövevényeket, az anya pedig gondosan és harciasan védi őket.

Szintén az elmúlt napokban jött világra egy kis lajhárbébi. A pici kölyök anyja hasába csimpaszkodik, ezért a látogatóknak hosszasan és türelmesen kell figyelniük, hogy meglássák apró karjait. Az anyjától elválasztani 6–9 hónaposan lehet majd, s most még azt sem tudni, milyen nemű a kis jövevény.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hibrid hajtású buszokat fejleszthet a Rába

Pintér István szerint pozitív döntés esetén a Rába Fejlesztési Intézetben (RFI) kezdődhetnek meg a… Tovább olvasom