Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Beázik a tető, de ígérik: kijavítják

Csapadékos időben beázik a három éve átadott győri egyetemi és városi csarnok tetőszerkezete.
Hároméves a Győr Városi Egyetemi Sportcsarnok, egészen pontosan 2002. október 16-án avatták. Az akkori Széchenyi István Főiskola egyetemmé válása „fizikai feltételeinek" megteremtése között ez volt az első beruházás. Másfél milliárd forintba került, és a győriek valóban büszkék lehetnek rá. Az elmúlt három évben több száz rangos, nagy közönséget vonzó eseménynek adott méltó otthont.

Rossz hír ugyanakkor, hogy esős időben beázik a tetőzete, itt-ott csöpög a víz – értesült lapunk. A sportcsarnokot üzemeltető kft. ügyvezetője megerősítette a hírt, ám kommentálni nem kívánta, lévén, hogy ez nem az üzemeltető felelőssége.

Mindenki tőlünk tudja

A baj feltehetően nem túl nagy, hiszen a tulajdonos, azaz a győri önkormányzat főmérnöke, Csillag Irma is tőlünk tudta meg a hibát. P elmondta, a létesítmény kivitelezőjének garanciális kötelezettségei vannak, és az önkormányzat ezt mindenképpen „behajtja". Egyébként éppen tárgyalásra készül (más ügyben) a kivitelezővel, és feltétlenül szóba hozza a csarnok beázásának kérdését.

A sportcsarnok generálkivitelezője, az Integrál-H. rt. elnök-vezérigazgatója, Imre István szintén tőlünk hallott először tegnap erről a gondról. Ha így van, mondta, természetes, hogy garanciális kötelezettségként kijavítják a hibát. A szükséges munka elvégzése nem lehet vita tárgya.

Különleges szerkezet

Az egyetemi sportcsarnok tetőszerkezete egyébként építészeti szempontból különleges, a munkák során erről lapunkban többször is írtunk. Arról például, hogy 2002. május 10-én speciális technológiával emelték be a tetőszerkezet fő elemeit, a két hossztartót. Ezek egyenként 45 tonnásak, hat méter szélesek, öt méter magasak és 63 méter hosszúságúak...

A beázás okát tehát vizsgálják, a szükséges javítást elvégzik – ez, hangsúlyozták az érintettek, a létesítmény működésében különösebb zavart nem okoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr és Révfalu jubileuma

A hétvégén programok egész sorával ünnepelték a polgárok Révfalu 100 évvel ezelőtti Győrhöz… Tovább olvasom