Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Beatles-kincsek Győrben!

Győr – Több tucatnyi bakelitlemez, könyv, fotó, jó pár Lennon-típusú szemüveg, rengeteg CD és videó tekinthető meg azon a tárlaton, mely egy örökifjú, győri Beatles-rajongó relikviáit mutatja be a legendás gombafejűekről.

A nem mindennapi tárlaton Szilágyi György olyan "kincseket" mutat be, amelyeket több mint negyven éven keresztül gyűjtött nagy gonddal.

Videó: Cseh Róbert


"Május első napjaiban nyitottuk meg a tárlatot, s örömömre szolgált, hogy rengetegen jöttek el. Olyan ötvenes éveik végén, hatvanas éveik elején járó Beatles-rajongók tették tiszteletüket, akik anno gyermekkorukban élték át a négy legendás liverpooli hőskorát" – kezdte a kisalfold.hu-nak Szilágyi György.

Még Vágó Istvánnak sincsen meg

A Városi Könyvtár Galgóczi Erzsébet Klubjában több tucatnyi bakelitlemez, könyv, fotó, jó pár Lennon-típusú szemüveg, rengeteg CD és videó tekinthető meg, sőt, még az a "táskarádió" is, amelyen először hallotta meg a négy gombafejűt Szilágyi György.


Pillanatképek a Beatles-gyűjtemény megnyitójáról. Képek: Szük Ödön.

"Két éve itt tartott utazásairól élménybeszámolót Vágó István, s akkor sikerült néhány szót váltanunk közös szenvedélyünkről, a Beatles zenéjéről. Ekkor derült ki, hogy a gyűjteményemben több olyan lemezritkaság is található, ami Vágó úrnak sincsen meg" – mondta a győri tanár.

Unikumszámba menő poszter

Mintahogy az az Amerikából származó poszter is unikumszámba megy, mely a kezdetektől az együttes felbomlásáig követi végig John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr és George Harrison közös pályafutását - remek rajzokon illusztrálva.

Aki kedvet kapott egy kis nosztalgiához – bár ezzel az állítással lehet vitatkozni, hisz a Beatles zenéje időtlen –, látogasson el könyvtár klubjába május 27-ig.

Megéri!

Olvasóink írták

  • 2. 07743 2009. május 22. 10:07
    „A Beatles nem adott ki az Aberoad studióban bakekelit lemezt.A bakelit sellak alapanyagú hőre keményedő műanyag.A mikrobarázdás lemezek,LP-ék anyaga hőrelágyuló,finomszemcsés VINILIT! Sokan tudatlanul bakelitoznak,ezért,akit érdekel javaslom a HIFI irodalmat,és Degrell László témában írt könyvét.A fotón is egy vinilit lemez látható. Tisztelettel:WJ.”
  • 1. dr73 2009. május 22. 08:11
    „Gratulálok az Igazgató Úrnak :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszafoglalták Buda várát

Győr - Budavár visszafoglalásának napja egyben a Magyar Honvédelem Napja. A győri rakétaezred… Tovább olvasom