Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Baszkföldig viszi a Kodály-módszert

A spanyol és a baszk kultúrát mutatja be a Comenius-program egyik pályázatán belül Estibaliz Saez de Castillo a győri Liszt Ferenc Zeneiskolában. A tanárasszisztens márciusig marad hazánkban, ő is tanul, de legalábbis rácsodálkozik naponta a Kodály-módszerre.

A Liszt Ferenc Zeneiskola nemzetközi tanárasszisztens-projektje egyaránt hasznos a küldő és a fogadó intézmény számára. A 24 éves spanyol Estibaliz Saez de Castillo több hónapig tanulmányozza a magyar zenei kultúrát és a tanítási módszereket.

– Itt a relatív, nálunk az abszolút szolmizációs módszert használjuk, ám a Kodály-módszer, s mindaz, ami hozzá társul, naponta ámulatba ejt – szögezi le elöljáróban a mosolygós tanárasszisztens, aki rövid időn belül a győri növendékek kedvencévé vált.

Az Estitxúnak (kiejtve: Eszticsúnak) becézett hölgy Baszkföldön, Victoria-Gasteizben él, egyetemi tanulmányait a Basque Countryn tavaly fejezte be. Mivel szerette volna közelebbről is megismerni és alkalmazni a Kodály-módszert, ezért választotta hazánkat, közelebb pedig Győrt.

A zsinagógában a zeneiskola kórusát is vezényelte – a színpadon Estibaliz Saez de Castillo, az előtérben Popper Ágnes igazgatóhelyettes.
A zsinagógában a zeneiskola kórusát is vezényelte – a színpadon Estibaliz Saez de Castillo, az előtérben Popper Ágnes igazgatóhelyettes.

Popper Ágnes igazgatóhelyettes elmondta, kivételes lehetőség ez mindkét, a küldő és a fogadó intézmény számára is, a tanárasszisztens pedig már most jó kolléga: énekel az iskola kórusában, különlegesnek számít a népi hangszeres és spanyolnyelv-tudása – ezekből már tartott kisebb-nagyobb bemutatót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A válságlavina nem lassít a megyében sem

Tavaly majd minden huszadik bejegyzett vállalkozás ellen indult fizetésképtelenség miatt eljárás. Tovább olvasom