Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Bartókos harmónia ötven éve

Győr - A győri Bartók-iskola ötven éve kötelezte el magát az ének-zene értékei mellett, s a bartókosok ma is büszkék rá, hogy névadójukat a világ számos pontján ismerik. Benkő Szabolcs igazgató szerint nemcsak sok kiváló muzsikus, de ennél jóval több zeneszerető felnőtt emlékszik vissza az itt töltött évekre, s mondhatja alma materének az intézményt.

Az intézmény tavaly közös igazgatásúvá alakult a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolával, amely a gazdasági összevonás mellett az iskola szakmai önállóságára épít, s ebben kitüntetett szerep jut a zenei nevelésnek és a tehetséggondozásnak.

– A nevelők foglalkoztatása stabilabbá vált, áttaníthatnak a szakközépiskolába – sorolta Benkő Szabolcs igazgató. – A muzsika iránt intenzívebben érdeklődők továbbtanulására minden lehetőség adott, s további előny, hogy együtt tudunk pályázni, aminek köszönhetően tavaly például egy nagy értékű Yamaha zongorát tudtunk vásárolni. A német és az angol mellett az informatikát is gazdag gépparkkal, magas színvonalon sajátíthatják el a diákok, s kisiskola lévén előny, hogy nálunk mindenki mindenkit ismer.

Benkő Szabolcs úgy véli, manapság komolyan harcolniuk kell azért, hogy az oktatás és nevelés területén valódi hungarikum maradjon az ének-zene tanítás. A városvezetés a kulturális aura megteremtésétől az épületek felújításáig mindenben partner. Az eredmény is beszédes: a már végzettek s művésszé érők a világ több színpadán fellépnek, muzsikálnak, de a bartókos évkönyvben éppúgy olvashatjuk a programozó matematikus vallomását a bartókos évekről és a zene szeretetéről, mint a szülész-nőgyógyász főorvosét vagy az énektanárét, aki anno, szintén ide járt.

Fotó: Har
Fotó: Har

Szalay Ildikó, a tagiskola vezetője büszke arra, hogy a sokat érő országos kompetenciamérés eredményeként a 6–8. évfolyamosok eredménye az első öt között található. Felvételünk a nyolcadikosok matematikaóráján készült.

Olvasóink írták

  • 1. -.- 2009. május 17. 22:15
    „Büszke vagyok arra, hogy bartókos voltam...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Attila Marco Polón vágtázik

Győr–Lébény - Rajnai Attila, a Győri Hubertus SE lovasa képviselheti Lébényt, az egyedüli… Tovább olvasom