Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Baross híd lezárás: így járnak a helyi járatok Győrben

A győri közgyűlés pénteken elfogadta azt a menetrendet, amely május 5-től érvényes, a Baross híd lezárásának idejére.


Győr mindennapjai nem kis részben a Baross Gábor híd felújításáról és lezárásáról fognak szólni május 5-től november közepéig, ami téma volt a pénteki városi közgyűlésen is.

A képviselő-testület azért tárgyalt a kérdésről, mert az uniós támogatás révén megvalósuló, 1,4 milliárd forintos állami beruházás miatt döntenie kellett a helyi buszok útvonalának és menetrendjének módosításáról.


A menetrend, amely a Baross híd lezárásának idejére érvényes - itt olvasható >>„Akármilyen szakmai tudással is folyt az előkészítés, elég komoly torlódások lesznek" – jelentette ki a vita során Borkai Zsolt polgármester (Fidesz–KDNP). Majd megjegyezte: ebből is látszik, hogy nem kampányberuházásról van szó, amivel arra utalt, hogy a közlekedési dugók éppen az októberi önkormányzati választás előtti hónapokban nehezítik majd a győriek és a városba érkezők életét.

Kun András (Magyar Szocialista Párt) arra volt kíváncsi, jól érti-e, hogy a bicikliutak a felújítás eredményeként nem lesznek szélesebbek. Borkai Zsolt jogosnak tartotta képviselőtársa aggodalmát, s arra kérte Kovács Gábor Lászlót, a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóságának vezetőjét, vizsgálják meg, miként lehetne a hídon átvezető kétoldali kerékpárutat biztonságosabbá tenni. A politikus hangsúlyozta: Győr állná az emiatti esetleges többletköltségeket.

Kovács Gábor László ígéretet tett arra, hogy egyeztetnek ez ügyben. Megjegyezte azt is, hogy a hídszerkezet vékonyabb lesz, így a Révai és az Eszperantó utcánál a híd űrszelvénye 60, illetve 70 centiméterrel magasabb lehet – ennyivel nagyobb járművek férnek át alatta, mint most.

Neupor Zsolt (Demokratikus Koalíció) arra volt kíváncsi, hogy mennyi pluszköltség jelentkezik az új buszútvonalak miatt, s az mennyiben terheli Győrt. Dr. Lipovits Szilárd jegyző válaszában kifejtette: a többletköltséget a beruházó köteles állni.

A közgyűlés egyhangúlag fogadta el az új helyi buszmenetrendet
A képviselő-testület jóváhagyta az önkormányzat 2013-as zárszámadását is.

Borkai Zsolt előterjesztéséből kiderült, hogy az önkormányzat tavaly a februárban betervezett 35,5 milliárd forinttal szemben végül 48,2 milliárd forint bevételre tett szert.

Nagy Tamás gazdálkodási főosztályvezető Kun András kérdésére azt mondta: pénzmaradvány ugyan van, de szabad pénzmaradvány nincs, mert tartalékolni kell a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra. A testület leszavazta Kun András módosító indítványát, amellyel havi bruttó 10 ezer forintot juttatott volna speciális győri bérelemként a szociális szférában dolgozóknak.

A pénteki győri közgyűlés előterjesztései itt érhetők el >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkaidőben is „igen"

Győrben általában a május, idén a június és az augusztus a legkapósabb hónap a házasulandók között.… Tovább olvasom