Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Baross híd lezárás - Gyalog a sáros töltésen

Legkorábban a Béke híd felújításkor épülhet meg a hiányzó járda a Dunacenter buszmegállónál.
A győri Baross híd novemberig tartó lezárása miatt a helyközi-távolsági autóbuszok elkerülik az Eötvös parki buszmegállót. A városba érkező utasok így csak a Dunacenternél és a vidéki autóbusz-pályaudvaron tudnak leszállni. Nem meglepetés, hogy a korábbinál többen választják az előbbi lehetőséget, főleg azok, akik a belváros nyugati
részébe igyekeznek, mert csúcsidőben akár negyedórát is nyerhetnek. A baj csak az, hogy a Dunacenter és a Rábán átívelő Béke híd között nincs járda.

Erre hívta fel a figyelmet Horváth Tamás olvasónk is lapunkhoz küldött levelében. „A Baross híd lezárásával kissé megnehezedett a munkahelyemre való bejutás. Csorna felől érkezem busszal az 1-es úton, a Dunacenter megállóhelyen szállok le, és gyalog indulok a belváros felé, ami nem is olyan egyszerű. Az Aldi mellett még el lehet indulni a kitaposott ösvényen, azonban azután kezdődnek a küzdelmek, mert meg kell mászni a Rába-töltést is, hogy feljuthassak a Béke hídra. Onnantól már csak hab a tortán, hogy a járda felpúposodott, töredezett, gyalog is nehezen járható" – írta.

A gyalogosok sáros, kitaposott ösvényen kénytelenek gyalogolni, amely a mellette lévő meredek rézsű miatt nem biztonságos. Fotó: B. A.
A gyalogosok sáros, kitaposott ösvényen kénytelenek gyalogolni, amely a mellette lévő meredek rézsű miatt nem biztonságos. Fotó: B. A.


A Kisalföld utánajárt a problémának és kiderült, gyors megoldás nem lesz. Pécsi Norbert Sándor, az 1-es főutat és a Béke hidat is fenntartó Magyar Közút Zrt. kommunikációs osztályvezetője arról tájékoztatott, hogy valóban hiányzik a járda, ennek megépítése azonban az önkormányzat feladata. „Jelenleg zajlik a Béke híd felújításának tervezése. A terveket úgy készíttetjük, hogy mind a gyalogos-, mind a kerékpáros-kapcsolat megoldható legyen" – fogalmazott, megjegyezve, egyelőre nem tudni, a kivitelezésre mikor kerül sor.

Máthé-Tóth Péter, a győri önkormányzat útkezelő szervezetének szóvivője azt mondta, valóban szükség volna azon a részen járdára (és kerékpárútra is), ez azonban csak a hídfelújítással együtt képzelhető el. „Drága, több tízmillió forintos beruházásról lenne szó, mert azon a szakaszon nagyon keskeny az út töltése, azaz a járdaépítést töltésszélesítéssel kellene kezdeni. Nem egyszerűsíti a helyzetet, hogy a terület egy része magántulajdon, más része pedig – árvízvédelmi töltésként, illetve közútként – az államé. Ebbe a konstrukcióba kell beépíteni az önkormányzati érdekű járdát, kerékpárutat" – tette hozzá a szóvivő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Videodiszkó Győrben - Partyhétvége 162 képben - fotók

A fiúk a lányokkal táncoltak reggelig. Tovább olvasom