Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Baross híd: fenekestől felfordul a közlekedés

Összegyűjtöttük a változásokat, így sem lesz egyszerű követni. Ezért a legfontosabb a figyelem és a türelem.

Május 5-én megkezdődik a Baross híd felújítása, ami fenekestől felforgatja a városban a közlekedést. Már maguknak a forgalmi változtatásoknak a bevezetése is napokig tart: a rengeteg tábla és jelzés kihelyezése, a lámpák átprogramozása, a burkolati jelek felfestése már ma megkezdődik.

– Maga a zárás hétfőre virradóra történik – mondta a Kisalföldnek Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője, hozzátéve: az időpont kiválasztásánál figyelembe vették az Audi-ETO női kézilabda-játékosainak remélt vasárnapi ünneplését is.

A hídon egyébként az utolsó, menetrend szerinti autóbusz körülbelül éjjel háromnegyed tizenegykor halad át.

A beruházást végző állami közútkezelő már ma elkezdi kihelyezni a megállni tilos táblákat a Csaba utca–Corvin utca csomópontba, valamint az útkezelők volt telephelye elé az Eszperantó utcába, ahol a buszok fognak megfordulni. Munkaterület lesz, ezért tiltó tábla kerül a Baross híd alá a nádorvárosi oldalra is, ahol most még lehet parkolni. Szintén ma kezdik el azoknak a távolabb eső útirányjelző tábláknak az átmatricázását, amelyek eddig a Baross hídra vezették a közlekedőket. A megállni tilos táblák csak május 5-én lépnek hatályba, akkortól viszont már el is szállítják a szabálytalanul parkoló autókat.

Május 1-jén fordul meg a Hunyadi utca iránya, a Vasutas utca és Zrínyi utca közötti szakaszon. Aznap egyirányúsítják az Eszperantó utcát is a Kálvária utca és Zrínyi utca között. Ezek az átalakítások a tömegközlekedést nem érintik, illetve azok az átalakítások csak hétfőn történnek meg, amelyek érintettek a tömegközlekedésben.

Május 2-án, 3-án és 4-én hajtják végre az átalakításokat a 821-esen a Kálvária utcánál (sávkiosztás és lámpaprogramozás), a Szigethy–Tihanyi csomópontban (szintén kanyarodási irány és lámpa) és a Tihanyi–Mészáros Lőrinc csomópontban. A Nádor aluljárónál a vasárnap 22–23 óra között elhaladó, utolsó helyközi autóbusz után zárják le a nyugati oldali szervizutat, és akkor nyitják meg a jobbra kanyarodás lehetőségét a Nádor aluljáró felől a Csaba utca irányába.

A tömegközlekedésben hétfő előtt nem lesz változás. A jelzőlámpákat vezérlő programok módosításának idejére – néhány óra – a lámpákat kikapcsolják.

A közlekedési szakemberek vasárnap és hétfő hajnalban végigjárják azokat az utcákat, ahol forgalmi változások lépnek életbe és ellenőrzik a jelzéseket, táblákat. A zárás pillanatától figyelik a forgalmat, a tapasztalatokat délelőtt összesítik. A kora délutáni órákban összeülnek és konzultálnak arról, szükséges-e valahol valamilyen intézkedés, változtatás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ballag már a vén diák... - Van, ahol szerdán lesz ünnepség

A hosszú hétvége miatt egyes középiskolákban ma délután elballagnak a diákok, sőt Fertődön már… Tovább olvasom