Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Barokk esküvő augusztusban

Idén augusztus 12-14-én rendezik meg a XVII. századi magyar szokásokat bemutató barokk esküvőt.

A rendezvény a XVII. századi magyar esküvői szokásokat mutatja be. Az öltözetek híven tükrözik a korabeli viszonyokat,amikor a ruházattal viselője kifejezte politikai hovatartozását is. A császárhű magyar főurak a bécsi, francia divatot követve parókában, esetenként térdharisnyában jártak, míg a magyar érzelműek a zsinóros mentét hordták inkább.

E kettősség Győrött erőteljesen megmutatkozott, mert Bécs előretolt védőbástyájaként osztrák katonák védték. Az ő ellátásukra osztrák iparosok települtek a városunkba, s céheket is alapítottak. Igy lett német cipészek céhe, s mellettük megfért a magyar csizmadiák céhe is.
Ez évben - bár még keressük a vállakozó párt - ismét felidézzük, hogyan is éltek elődeink,s fergeteges szórakozást igérünk gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt!

A Széchenyi-téren lesz szerenád, s ugyanott várjuk a kakaskukorékolást jól utánzókat magas pénzjutalom ellenében, összemérik erőiket az ügyességi torna résztvevői, végül a látványos esküvői ceremónia teszi fel a koronát az eseményre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha nincs parkoló, nem számít a tábla

A győri közgyűlés csütörötkön dönt arról, kidolgoztatja-e a kerékbilincs bevezetéséről szóló tervezetet. A szankcionálást a szabálytalanul parkoló autók számának emelkedése indokolja – áll az előterjesztésben. Az sem titok, hogy a kerékbilincs esetleges bevezetése összefügg a belvárosi parkolóhelyek április 1-jei
megszüntetésével. Tovább olvasom