Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

Barokk esküvő – piercing nélkül

Győr - Királyhelmeci pár lesz az idei barokk esküvő főszereplője. A sok jelentkező közül végül csak ők vállalták a ceremónia összes feltételét.

Az ifjú pár – Lázár Zsuzsanna és Nagy Péter – városházi bemutatása alkalmával többen is érdekesnek találták, hogy már második alkalommal adja az egykori magyar Felvidék a győri barokk esküvő főszereplőit. Keglovich Ferencné, a rendező Zichy-palota igazgatója elmondta, mindenképpen győri pár élvezne elsőbbséget, ha vállalnák a barokk esküvővel járó összes ˝megpróbáltatást˝: idén azonban minden helyi jelentkező visszalépett. A barokk korban azonban még Királyhelmec is Magyarországhoz tartozott...

Sokan úgy gondolják, hogy a kiválasztás licittel zajlik, és a legtöbbet fizető pár parádézhat végig a városon. Erről szó sincs: egységesen 180 ezer forint befizetését kell vállalniuk a jelentkezőknek. Ezért az ifjú pár, a szülők és a tanúk esküvői ruhát kapnak, előáll számukra a bábolnai ötös fogat, valamint másik négy hintó, a menyasszonynak dukál az ingyencsokor és a fodrász, az eseményről készült fotók CD-n, videofelvétel, a ceremónia, a város nászajándékai...

Az idei barokk pár: Lázár Zsuzsanna és Nagy Péter Királyhelmecről.
Az idei barokk pár: Lázár Zsuzsanna és Nagy Péter Királyhelmecről.

A királyhelmeci pár sokat jár ˝magyarba˝. Így értesültek a lehetőségről, és azonnal éltek is vele.

– A Zichy-palota honlapjáról (www.zichypalota.hu) tájékozódtunk, és e-mailen adtuk be a jelentkezésünket július első hetében – mondta a vőlegény. Kiderült, bár fontolgatták már az esküvőt, nem volt még kijelölt időpont: a győri lehetőséget megragadva döntöttek úgy, pontot tesznek az ügy végére... Családtagjaik örömmel vették a hírt, a szűkebb kör – úgy harminc személy – el is kíséri őket, a tágabbal pedig – mintegy százhúszan – egy hét múlva Királyhelmecen tartják meg a hagyományos ˝parasztbarokk˝ lagzit.

– Családtagjainkat kedvezménnyel szállásolja el a Famulus Hotel, ezért tudnak ennyien velünk tartani – magyarázta a menyasszony. Elárulta azt is: a divatos piercing a barokk esküvő idején nem díszíti majd ajkát.

Olvasóink írták

 • 11. admen 2009. augusztus 07. 11:56
  „Hát szerintem komplett marha, aki az élete legszebb napját így szeretné megélni, mint amilyen a barokk esküvő! Egyszer megnéztem, se nem családias, se nem bensőséges, se nem szép. Giccses,magamutogató ingyencirkusz.
  Ha ők fizetnének érte sem vennék részt benne!!”
 • 10. janika 2009. augusztus 05. 17:36
  „Raccsolni és selypíteni is megtanultak már? Bohócok!”
 • 9. AHA.. 2009. augusztus 05. 13:02
  „Reális
  Egyetértek. Főleg, hogy már nem is mai csirke.”
 • 8. AHA.. 2009. augusztus 05. 13:00
  „Kívánom mindenkinek aki azt mondja róluk, hogy nem magyarok,éljenek Szlovákiában egy-két hónapot!”
 • 7. AHA.. 2009. augusztus 05. 12:58
  „A nevükből ítélve MAGYAROK!
  Biztos nem önszántukból születtek oda.”
 • 6. Truder 2009. augusztus 04. 17:00
  „Persze,hogy külföldiek,mert magyar nem jelentkezik rá...Nem vállalják be ezt a maskarás mutatványt.Nem akarnak bohócot csinálni magukból a legszebb napjukon.Én még barokk esküvőn nem láttam "szép párt"keveseknek áll jól a masnis térdkötő,paróka...én nem venném fel.”
 • 5. igazmondó 2009. augusztus 04. 13:56
  „külföldiek... ehh... Nemsokára itt is hatályos lesz a nyelvtörvény, meglássátok!”
 • 4. Gab2000 2009. augusztus 04. 13:11
  „És a Honda a szponzoruk??????????”
 • 3. MTT 2009. augusztus 04. 12:15
  „A piercing nekem tetszik, diszkrét és divatos. Miért szóljátok le őket? A fotós végzett trehány munkát. Nézzétek meg a kontrasztot, milyen éles, főleg a fiúnál látszik. Én drukkolok nekik. Ők legalább bevállalták azt, amit a mieink nem.”
 • 2. lzsuzsanna 2009. augusztus 04. 10:38
  „mint két viasz baba...”
 • 1. Reális 2009. augusztus 04. 10:30
  „Ocsmányul néz ki egy nőn egy piercing!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segít jelentkezni a Széchenyi-egyetem

Győr - A pótjelentkezés során csak egy intézménybe, s ott is csak egy szak egy tagozatára… Tovább olvasom