Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Barokk áttűnések - kiállítás

A Galgóczy Erzsébet Városi Könyvtárban január 5-én nyílt meg a Kovács Margit Általános és Alapfokú Művészetoktatási kiállítás.

A megnyitón Szegediné Bozzay Katalin, az iskola igazgatója tartott beszédet.

- Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink sikereiről rendszeresen tájékoztatást adjunk. Legutóbb ez a Győri Közélet decemberi számában adódott erre lehetőség. Mégis a művészetoktatás bemutatásának számunkra a legcsodálatosabb lehetősége a kiállítás. Köszönjük a Városi könyvtár vezetésének, hogy immár 17. alkalommal rendezhettük be ezt a szép kiállítótermet.

A kiállításon a kézműves szakiskola, a művészeti szakiskola és az emelt szintű rajzképzésben résztvevő általános iskolai tanulók kiállított alkotásai láthatók.

Az igazgatónő ezután szakmánkénti lebontásban is beszélt a megtekinthető munkákról. Faműves szak: a faműves tanulók az idei évben gyermekbútorokat készítettek. A faragások domború faragással és ékrovással készültek.


Barokk áttűnések - kiállítás - Fotó: Szük Ödön

Fazekas szak: a fazekas szakon végzett tanulók vizsgatermékei kerültek kiállításra. Melyek hagyományos technikával, korongozással, rátét mintával, karcolással, áttört díszítéssel készültek.

Bőrműves szak: a bőrművesek apród, de míves termékeket készítettek hímzéssel, rátét, karcolt és domború rátétes technikával.

Női szabó szak: a szakon végzett tanulók felhasználva a régi korok motívumait ma is hordható, elegáns ruhákat terveztek, melyek a kiállításon is láthatók.

Zománcműves szak: nagy hangsúlyt kaptak a zománcműves tanulók munkái. Főképp a festett, visszakapart, a nem sík, hanem térbeli alkotások.

Üvegműves szak: a kiállított alkotások többnyire térbeli tárgyak. A kiállításon láthatók lámpaburák, mécses tartók, homokfújt vagy festett technikával készült lakásdíszek.

A kiállítás január 16-ig megtekinthető a Városi Könyvtárban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyalogost gázolt, majd elhajtott

Egy ismeretlen, fehér Mercedes Győrben a Tihanyi Árpád út-Plaza parkoló kereszteződésében elütött… Tovább olvasom