Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Barna kukák: `baj´, hogy lyukacsos mindkét oldaluk

A kisalfold.hu információi szerint a GYŐR-SZOL Zrt. világosbarna színű műanyagzsákot ad ügyfeleinek a barna fedelű kukákhoz.


Úgy tudjuk, hogy 120 literes edényekhez készített műanyagzsákokra azért van szükség, mert mind a szolgáltatóhoz, mind a közegészségügyi hatósághoz több lakossági bejelentés érkezett az utóbbi hónapokban.

Információnk szerint ezekben a levelekben azt kifogásolták az ügyfelek, hogy a bomló hulladékok tárolására biztosított barna fedelű kukák oldala nem teljesen zárt, mivel kisebb lyukak találhatóak az edényen.


Azok a fránya lyukak! Fotó: Krizsán Csaba.
Azok a fránya lyukak! Fotó: Krizsán Csaba.


Tekintettel, hogy a bomló szerves anyagot tartalmazó hulladék háztartási gyűjtésének szabályait szigorú egészségügyi rendelet írja elő, a GYŐR-SZOL Zrt. a jogszabályi elvárásoknak és a hatósági előírásoknak felel meg a "bélészsákok" kiosztásával.

A műanyagzsákok "bevetésével" ugyanis az elvárt zártság megvalósul a barna fedelű kukák esetében.

Más kérdés, hogy a szóban forgó probléma közel 65 ezer ügyfelet érint, ezért a műanyagzsákok kiközvetítése körülbelül három hónapot is igénybe vehet.

Azok az ügyfelek, akik előbb szeretnének a műanyagzsákokhoz hozzájutni, a GYŐR-SZOL Zrt. ügyfélszolgálatán érdeklődhetnek bővebb információkért.

Úgy tudjuk, hogy a barna fedelű kukák zártsági problémájáról, s a műanyagzsákos megoldásról minden ügyfelének a napokban postáz ki értesítő levelet a GYŐR-SZOL Zrt.

A szóban forgó ügyben a kisalfold.hu elküldte kérdéseit a szolgáltatónak; amint megérkeznek a válaszok, természetesen közzé tesszük azokat.

Olvasóink írták

66 hozzászólás
 • 66. Tündenéne 2011. augusztus 18. 18:43
  „63. dw748a

  Ez igaz. Azért ha tehetném, kipróbálnám, hogy nem kérek semmiféle kukát (valahogy megoldanám, mindegy), és NEM fizetném be a szerintem is teljesen jogtalan díjat. Akkor mi lenne vajon? Mit tennének? Nem vinnék el a szemetet? Hehe. :-/”
 • 65. Tudós-1 2011. július 22. 12:32
  „Madarásznak: A Kovács B. utáni időszakban elszabadultak az indulatok a Győr-Szol ügyfélszolgálatánál. Régen is átestek a ló túloldalára - ha valami nem teljesült, akkor embereket rúgtak ki, sok esetben indokolatlanul, de a hibákat még aznap kijavították.
  Most pedig be sem vállalják a hibákat, az új vezetés nincs képben, hazudnak, mellébeszélnek, pedig ha a GPS-t megnéznék, akkor nem mondanának sok esetben, mint a tiedében is mást, mint ami történt. A hangnem, a stílus pedig amire hivatkozol nem egy szolgáltatóhoz illő. Az új Sashegyi vezető azt gondolja, hogy a kapcából rángatták ki az ügyfeleket. Elfelejti, hogy nekik szolgáltatni és kioktatni kell. Ha hibáznak, akkor a hibát tán ki kellene javítani. De nem ezt teszik.
  Lenézik az embereket, azokat akikből élnek. A mi falunkban sem vitték el a szemetet két hete. Nem is volt ott a járat napján a kukás, de szemenszedetten letagadták a tényt azt hazudták, hogy nem voltak kint az edények.
  Mint munkavállaló megnéztem a GPS-t s megdöbbenve láttam, hogy aznap nem is volt a falunkban kukás gk. Szólni nem mertem, mert a stílus amit a K.P. és SZ.T. gyakorol egyenlő a diktaturával. Nem ügyfélbarát!
  No comment.”
 • 64. kbb 2011. július 21. 18:47
  „Kertvárosban néhány háznál még fekete fedelű kuka sincs,azok hova teszik az elhasznált hulladékot!Gondolom kiviszik az erdőbe!”
 • 63. dw748a 2011. július 21. 15:03
  „Tündenéne az a helyzet hogy az még ok hogy vagy velük vagy sehogy csak az a baj hogy ha sehogy azért is kell rendelkezésre tartási díjat fizetni... ez a szomorúúúú... és undorító!”
 • 62. Tündenéne 2011. július 21. 14:36
  „Az a baj, hogy nincs konkurencia. Vagy velük viteted a szemetet, vagy sehogy. Kéne egy jó kis ellencég, aki normál árakon normális munkát végezne (utópia...), aztán a győr(NEM)szol megnézhetné magát... (Igen, direkt kisbetűvel, büntiből.)”
 • 61. Madarász 2011. július 21. 09:04
  „Nálunk a cégnél régebben hétfőn volt a szállítás, nem vitték el a kukát egyik héten, aztán éppen az ügyfélszolgálattal beszéltem, mikor szerdán megjelent egy kukás autó és kiürítette a kukát. A következő héten megint ott maradt a kuka, hívtam az ügyfélszolgálatot, a válasz a következő volt: valóban nem járt hétfőn autó a településen, a követekező szállításkor elviszik a felelsleget. Nem vitték...

  Újra telefon, majd e-mail, az e-mail után olyan választ kaptam, hogy égnek állt a hajam:

  1. Az ominózus szerdai ürítás a chip szerint hétfőn történt. (mindössze az üzem összes dolgozója volt a tanúja, hogy szerdán vitték el a szemetet...)
  2. Akkor hétfőn igenis járt kukás autó a faluban, de nem volt kint a kukánk és ezt fel is jegyezték. (Érdekes, pénteken kitettük, hétfőn meg időlegesen láthatatlanná vált...)

  A válasz kioktató és hülyének néző stílusú volt.

  Újabb levélváltás, ígéret, hogy kijönnek, megbeszéljük, leellenőrzik a chipeket. Ez tavasszal volt, azóta is jönnek...”
 • 60. peet13 2011. július 21. 08:26
  „Nos, hogy ki a felelős ezért a kuplerájért? A 1409/2010. (XII. 16.) Kgy előterjesztést - letölthető a gyor.hu-ról - jegyző Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság, Sági Géza elnök vezérigazgató (aki az előterjesztést nevével jegyzi), a Közgyűlés , mert megszavazta! Most aztán lehet oda-vissza mutogatni. A GYŐRSZOL meg is teszi sűrűn. Ők csak az önkormányzati rendelet végrehajtói...., ja csak az egész totálisan elrontott hulladékkezelési rendszert ők terjesztették elő..., minősíthetetlen. Nem csak a szürke-barna lyukacsos edény, ürítés, díjak, ügye botrányos hanem a szelektív gyűjtőké is. Fel sem teszem a kérdést, ki volt az az igen hülye aki aláírta ezeknek a tárolóknak a beszerzését. Emelje fel valaki pl. Nyúlon a gyűjtőedényt, -az alján nyílik - egy kis kotorászásért, vagy azért hogy zsákosan dobjon be papírt az üveggyűjtőbe.”
 • 59. julismaris 2011. július 21. 00:03
  „Nekem pár hónapja azt mondták, hogy a barna fedelű kukába nem lehet zacskót rakni, mert az nem bio és nem bomlik, na akkor most már lehet...

  Az meg, hogy lyukas az oldala, ez döbbenet, Volton szavazhattak a fiatalok, hogy mit tartanak "mai" Hungarikumnak, ha jövőre is lesz ilyen szavazás, benevezhetjük :)”
 • 58. peet2 2011. július 20. 23:53
  „Szemét ügy ez biz a,
  és vajon ki volt az az okos tojás aki megvette azt a fránya sok-soklyukas lyukas kukát,és mennyiért???????”
 • 57. zotya975 2011. július 20. 21:23
  „Érdekes, mert elméletileg azért látták el csippel, hogy lehessen nyomon követni az ürítések számát, akkor hogyan trükköznek?”
 • 56. vanessa 2011. július 20. 21:00
  „A REKLAMÁCIOT LEHET EMAILBE IS ELKÜLDENI A GYŐRSZOL HONLAPJÁN”
 • 55. vanessa 2011. július 20. 20:49
  „szép estét!én havonta 1 x viszem ki am kukát, de csodálkoztam azon hogy miért 3 elvitel volt?de a szomszédomnak is 3 volt beirva,ez felháborito, mert én is iro, mikor viszik el a szemetet, a barnát ki sem rakom mert üres, a üanyagokat meg elviszem a szelektivbe,kaja maradékot meg a macskáim meg eszik”
 • 54. zotya975 2011. július 20. 20:27
  „Ez szerintem arról szól, hogy valakinek van egy cége amelyik gyártot <moderálva> sok kukát, és nem kellett senkinek. Aztán egy ismerősének az ismerőse jó helyen ügyeskedett, és kitalálták, hogy el lehet passzolni a sok feleslegesen legyártott kukát, és nyernkek is vele. Erre kitalálták ezt a hülyeséget, pölö télen mit kell tenni a komposztálós kukába havat? Csak mert akkor is kiszámlázzák az alapdíjat (rajta van a számlán)amikor nyilvánvaló hogy még az sem rakja ki aki amúgy nyáron használja. Fizetünk az el nem végzett szolgáltatásért.”
 • 53. kisem 2011. július 20. 20:03
  „Magyarországon egyre több a BM érdekeltségi körébe tartozó vállalkozás, mármint a Bohócipari Művek érdekeltségi körébe tartozó.
  Olyanok is.”
 • 52. Remild 2011. július 20. 19:18
  „Nekünk a 60l-s kuka (szürke)ilyen volt mint a képen.Teteje barna, az edény szürke.Így a maradék szállításakor gyakran maradt ott ahová kiraktuk.Gondolom csak a tetejét nézték,és úgy gondolták hogy komposztálós.Az ürítés hiányát, még aznap észre vettük,a számlán szereplő pár drb.tel.szám hívása után ,sikerült egy ügyintéző hölgy segítségével utolérni az autót,így vissza jöttek üríteni.A telefonszámlánkat ugyan megnövelte,de kiürítették.”
 • 51. Tündenéne 2011. július 20. 18:44
  „49. Maria_1964
  És tudtatok egyébként reklamálni azzal kapcsolatban, hogy több szállítás szerepelt a számlán, mint ahányszor valóban elvitték?”
 • 50. Accra 2011. július 20. 18:27
  „Ebben a hónapban már másodszorra fordul elő, hogy nem vitték el a szemetet. Ügyfélszolgálat csak 4-ig van, így megint 2-3 napot áll a ház előtt a csordultig telt kuka.”
 • 49. Maria_1964 2011. július 20. 18:20
  „És még valami. Mikor tavaly kihozták a barna kukákat, felhívtam a céget, hogy nem-e adhatnám vissza, ugyanis mi mindent komposztálunk. A válasz érthető és tömör volt: NEM!! Mikor visszakérdeztem röviden, tömören, hogy MIÉRT?- erre azt a kicsit bővebb választ kaptam, hogy majd 2011 januárban visszaadhatom azután, ha kijöttek ellenőrizni és a komposztálásunk megfelel az Európai Uniós követelményeknek. Kérdezem és az Unióban hogyan kell szabályosan komposztálni? Válasz: Úgy ahogy az UNIOs törvény előírja. Na, erre kiakadtam és nem szépet találtam mondani. Neki álltam keresni a neten az UNIO előírását a komposztálással kapcsolatosan. Hát azóta is keresem, mert nem találtam semmit.Mivel fizetnem kell a kukáért, ha használom, ha nem így néha megtöltöm fűnyíráskor. Erősek azok az emberek, még meg is tömöm, had vigyék.”
 • 48. Maria_1964 2011. július 20. 18:11
  „Nos, így is úgy is büdös a barna kukában gyűjtött is és a szürke kukában gyűjtött is. De még büdösebb lesz, ha zsákot is teszünk bele. Azonkívül valaki írt a számlázásról. Hát igen. Minden alkalommal jelölöm a naptáramban, mikor kiviszem a kukákat. Érdekes módon a szürke kukát két hónap alatt négyszer viszik el ugye, mert csak kéthetente lehet kirakni. Számlán, 5 van leszámlázva, nem egy számlán csak! A barna hetente mehet ki elszállításra de az elmúlt két hónapban és előtte két hónapban is csak négyszer tettem ki, de a számlákon 6-6 szállítás szerepel, annyit kellene kifizetnem. Nem fogom! A chipekkel úgy élnek vissza, ahogy akarnak, ugyanis a cégnél tudják mindenkinek a számát, annyiszor írják be ahányszor akarják. Benfettestől tudom!!!!”
 • 47. Tündenéne 2011. július 20. 18:03
  „Az eszem áll meg :) komolyan mondom... Lyukacsos kukák????? Jézusisten.
  Nálunk nincs (hála az égnek), de hát ekkora egy marhaságot???

  A szemétszállítás egyébként kritikán aluli. Társasházban lakom. Feleannyi (és feleakkora!!!) kukánk van, ugyanannyit ürítik, mint a régieket, tehát nem tudjuk kivinni a szememet amikor akarjuk, hanem lesben kell állni mikor ürítettek, addig gyűlik a lakásban (ez ám az egészséges!), hiszen a lépcsőházba mégse rakhatom. A "szolgáltatás" ára mégis közle háromszorosa a korábbinak. Mégis mit képzelnek, kedves Győr-Szol????

  Jegyzem meg, hogy a szelektívbe vihető szemetet már azelőtt is külön gyűjtöttük, üvegeket, dobozokat, kartont, ilyesmit, tehát a "valós" kukába csak a konyhai hulladék kerül... És még így is...!!! :-/”
66 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírságok: Szlovákiában (is) súlyos eurókba kerül a száguldozás

A kisalfold.hu összegyűjtötte, milyen közlekedési bírságok vannak érvényben Szlovákiában. Ősztől tovább szigorodik a törvény, s börtönbüntetés járhat ittas vezetésért. Tovább olvasom