Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Bárkiből lehet tőzsdecápa

Győr - A tőzsdézésnek van kockázata, de arra fel lehet készülni, nulláról is tőkepiaci szakemberré képezheti magát, aki szeretné a legjobb befektetéseket megtalálni pénzének – ez a tanulsága a Budapesti Értéktőzsde nyílt napjának.
Nyissunk falakat a tőzsde előtt – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a Széchenyi-egyetemen tartott rendezvényt dr. Rechnitzer János dékán. Ezzel a nyílt napra célzott, miszerint a BÉT fontosnak tartja a hazai magánbefektetői bázis erősítését. A dékán elmondta: az egyetemi képzésbe beépül a pénzügyi kultúra oktatása, ami azért is fontos, mert ez a fajta tudás hozzájárul az ország sikeréhez. Dr. Mohai György, a tőzsde megbízott vezérigazgatója arról beszélt, hogy hazánkban több tízezren aktívan tőzsdéznek, több százezren közvetetten tőzsdéznek, befektetéseiken keresztül, és több millióan vannak, akik nem is tudnak róla, de tőzsdéznek, mert magánnyugdíj-pénztári tagok. A magánnyugdíjpénztárak ugyanis vagyonuk egy részét tőzsdei részvényekbe fektetik.

– Manapság nyitottnak kell lenni a modern befektetési formákra, nem szabad csak az egyszerű bankbetétekre gondolni, mert jobb, ha a pénzünk dolgozik helyettünk – indokolta érdeklődését Berencsi Tamás egyetemi hallgató, aki építészmérnöknek készül. A tőzsdének az a fajta izgalma is vonzza, amikor az árfolyamok változása alapján nyomon követheti, éppen megy össze vagy nyílik ki a pénztárcája. Ahogy a rendezvény egyik előadásának címe is állítja, szerinte is bárki lehet tőzsdecápa. Épp ettől az esélytől érdekes ez a világ, bár tudja, inkább a fiatalok igyekeznek eligazodni benne. Az idősebbek közt sokan szerencsejátéknak tartják a tőzsdézést, idegenkednek tőle.

– A tőzsde számos folyamata előre jelezhető, figyelemmel követhető az elemzések, a cégek jelentései alapján. Azért félnek tőle mégis az emberek, mert nem ismerik, pedig bele lehet tanulni. Érdemes is beletanulni, mert senkinek sem fontosabb, hogy a pénzünk jó befektetésben legyen, mint saját magunknak – állítja Hegedűs Károly, aki nyugdíjasként igyekezett információkat szerezni a nyílt napon.

Olvasóink írták

  • 1. illuzió 2008. április 09. 10:15
    „Milyen igaza van, h megkopasszák. Nem érdemes a magyar tőzsdével foglalkozni, nagy ütést kapott, agonizál, nincsen kínálat. Aki be akar fektetni, az gondolkozzon el a földgázon és az élelmiszereken.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb ideig maradtak a vendégek

Az év első két hónapjában országosan élénkült a kereskedelmi szálláshelyek forgalma. A 758 ezer… Tovább olvasom