Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Bárhol is van, hazavárják Erzsikét

Győr - Tavaly május óta hazavárja leánya, unokái és édesanyja azt az 55 éves asszonyt, aki mindig adott életjelet magáról, most viszont hiába keresik. A család tehetetlenül, s egyre reményvesztettebben veszi tudomásul a tényt, s már a legrosszabbra is felkészült.
A 83 éves Ludvig Károlyné érthetetlennek tartja a történteket, hisz a lánya – ha másért nem, de – a mama betegségére való tekintettel hetente legalább kétszer meglátogatta őt. A közvetlen családtagok májusban azért nem jelentették Horváth Imréné eltűnését, mert állítólag ezt a férj megtette. Gyanús lett azonban, hogy a rendőrség a közvetlen hozzátartozók közül senkit nem keresett, s túl sok idő telt el, eredmény pedig sehol. Burjánné Pénzes Beát, az eltűnt asszony lányát a nagymama nevelte fel, mégis reméli, viszontláthatja az anyját.

Horváth Imréné eddig nem adott életjelet magáról.
Horváth Imréné eddig nem adott életjelet magáról.

– Soha nem történt még ilyen, mindig adott magáról valami életjelet – magyarázta a háromcsaládos fiatalasszony. – Fogalmunk sincs, mi történhetett, mindenesetre szomszédjai utoljára összeverve látták az anyámat. Noha nem volt túl jó a házassága, ezzel együtt semmi jel nem utalt arra, hogy elmegy vagy elutazik valahova. A kórházakban, a hajléktalanszállókon nem tudnak róla. De akkor meg hol lehet...?

Egy másik eltűnési ügyről is hírt kaptunk, Putter Józsefné két hete tűnt el nyomtalanul a győri Festő utcából. Nem szólt senkinek, csak a gyógyszereit vitte magával. Családja bejelentette az ötvenöt éves asszony eltűnését a rendőrségen, ám egyelőre legfeljebb a reménybe kapaszkodhatnak.

Ludvig Károlyné nagymama és Burjánné Pénzes Bea, az eltűnt asszony lánya a nyilvánosság erejében bízik. Reményük, hogy az anya előkerül. Fotó: Harcsás Judit
Ludvig Károlyné nagymama és Burjánné Pénzes Bea, az eltűnt asszony lánya a nyilvánosság erejében bízik. Reményük, hogy az anya előkerül. Fotó: Harcsás Judit

Hosszú a lista

Évente több százan tűnnek el hazánkban, s míg az állami nevelt gyerekek nagy része előkerül, Győr-Moson-Sopronban van, akinek több mint 10 éve nem bukkannak a nyomára. Csak néhány a ma még megmagyarázhatatlan esetek közül: megyénkben 11 éve keresik Gosztola Miklóst. Az 1985-ös születésű, éppen szaktanfolyamra induló Juda Kristófról öt éve nem tudnak semmit. A Hollandiából hazafelé tartó Nagy Miklós esete több mint rejtély: ő az, aki tavaly február 5-én Hollandiából Győrbe hazaindult volna, ám ez idáig nem adott életjelet magáról, csupán igazolványait találták meg egy bécsi postaládában. Eva Rhodes neve eddig az általa üzemeltetett állatmenhely, hónapok óta pedig eltűnése okán vált ismertté. Horváth Imréné esetében pedig a család a legrosszabbat sem zárja ki – most leginkább ez aggasztja őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lélegeztetőgépre gyűjtenek

Öttevény - Sokan több helyről is jelentkeztek: szívesen segítenének Szabó Veronikának és… Tovább olvasom