Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Barátságteremtő tandemezők

A tandem fantasztikus dolog: két ember közös tekerésén, együtt gondolkodásán és mozdulatain múlik minden. Ha az egyik fél látássérült, megsokszorozódik mindez.

A tandemesek erdélyi kirándulásukat követően most együtt edzettek a megyében, hogy új erőre kapva, új úti célokat tűzzenek maguk elé.

A látásssérültek kivételes élményekkel gazdagodtak, de a látók is tanulhattak tőlük: alkalmazkodást, türelmet, gondoskodást és nagyfokú empátiát. Mittnach József elnök elmondta, szervezetüknek, a Tandem Látássérültek Kerékpározását Segítő Egyesületnek már több mint 30 tagja van az országban és további jelentkezőket várnak.

– Közösségünk és a kirándulásaink célja a látók és a látássérültek közötti barátság erősítése, egymás segítése a kerékpározáson keresztül – magyarázta a civilben gyógymasszőrként tevékenykedő Mittnach József, aki három éve feleségével, Kiss Csillával együtt alapította meg a szervezetet. – Hál’ istennek, egyre több látó segítőnk van országszerte, így ha programot szervezünk, számíthatunk rájuk.

Együtt tekernek: A mozgás, a közös élmények közelebb hozzák egymáshoz a látókat és a látássérülteket.
Együtt tekernek: A mozgás, a közös élmények közelebb hozzák egymáshoz a látókat és a látássérülteket.

Horváth Andrea Kaposvárról az interneten keresztül kapcsolódott a tandemes természetjárókhoz, olyannyira, hogy azóta is szívesen elkíséri a csoportot.

– Az év nagy részében egyedül vagyok itthon, itthon dolgozom – árulja el magáról Kiss Csilla, aki a fényen kívül semmit nem érzékel. – A kirándulások feltöltenek, eddig is csodálatos helyeken jártunk. A hegyek, a fenyők, a víz illata felejthetetlen, legyünk akár a Békás-szorosnál vagy épp a Balaton körül. A tandem által barátságok szövődnek, és van, amikor a gyerekeink is elkísérnek bennünket.

Barát Mária Gyálról még új tagnak számít, ám kivételes lehetőségnek érzi a tandemes baráti csapat létét. A mozgás öröme mellett az alkalmazkodás is fontos, de szerinte az együtt töltött idő felejthetetlen élményekkel ajándékozott meg tizenkét olyan embert, akik életében az ˝adni jobb, mint kapni˝ elv afféle aranyszabály.

További csatlakozókat várnak

A Bécs–Budapest szupermaratont is megjáró tandemes csoporthoz bárki csatlakozhat, bővebb információval a 30/947-7890-es mobilszámon szolgálnak. Az egyesület bankszámlaszáma: 10300002-10337509-49020018.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új tanév, megszépült környezetben Gönyűn

Teljesen megújult iskolában kezdhetik a tanévet Gönyű iskolásai. Tovább olvasom