Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Baráti kört alapítottak a jól fizetők

Magyarország - A súlyos körbetartozásokat megelégelve alakult a Jól Fizetők Baráti Köre. Az internetes klub www.jolfizetok.hu – jelenleg 220 tagja önként vállalta, hogy egymással határidőre rendezik számláikat.
Több millió forintos károkat is okozhat a cégeknek a körbetartozás. Ezt megelégelve „találta ki" Csókási Tibor a Jól Fizetők Baráti Körét. A zalaegerszegi vállalkozó lapunk érdeklődésére elmondta: az „elit cégcsoport" az interneten szerveződik, tagjai önként vállalják, hogy egymásnak határidőre kifizetik a vásárolt termék vagy szolgáltatás ellenértékét. A baráti körnek – jelmondatuk: „Mi nem ismerjük a körbetartozást, mert körbefizetünk!" – jelenleg országosan 220, köztük 11 megyei – tagja van.

– Honlapunkon egy teljesen pozitív lista szerepel. Elsősorban szállítmányozási, informatikai, biztonság- és fűtéstechnikai cégek, autó-, valamint vaskereskedések, könyvelőirodák léptek be a baráti körbe. A korrekt fizetési morálra akarunk példát mutatni, amelynek hatékonysága tagjainktól függ – nyilatkozta Csókási Tibor, majd hozzátette: egyelőre szégyenlistát nem tesznek közzé, de ha valamelyik tagnak fizetési gondja támadt, akkor azt neki köteles jelezni.

Az alapító megemlítette: a baráti kör előnye – többek között –, hogy a tagoktól olyanok vásárolnak, akik határidőre kiegyenlítik a számlát, így tervezhetővé válik bevételük, valamint megtakaríthatják a pénzbehajtásra fordított munkát, energiát és pénzt, a www.jolfizetok.hu segítségével újabb és újabb jól fizető partnereik lehetnek. Csókási Tibor megemlítette azt is, hogy az internetes klub tagjai használhatják a baráti kör logóját, amely „a gazdaságilag stabil vállalkozás jelképe és garanciája", valamint a napokban számukra kialakított ingyenes webáruházba mindegyikük díjmentesen töltheti fel termékeit internetes értékesítésre.

A Jól Fizetők Baráti Körének tagja a megyéből két győri, négy soproni, egy-egy kisfaludi, mosonmagyaróvári, nagycenki, nyúli és veszkényi vállalkozás.

Körbetartozások

Az egyes gazdasági ágazatok becslése szerint több mint 500 milliárd forint a magyar vállalatok, cégek körbetartozása. A statisztikák alapján ez elsősorban az építő- és élelmiszeripart, valamint a kereskedelmet érinti.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Combon durrantották sörétessel a vadászt

Rábapatona - Szerencsés kimenetelű baleset történt csütörtökön dél körül Rábapatonán, ahol egy olasz… Tovább olvasom