Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Bárány: Nem önfeladás az együttműködés

Győr - Ahogy arról beszámoltunk, Mikóczi Tamás, a győri Pro Urbe Egyesület elnöke lemondott posztjáról és kilépett a szervezetből. Indokként azt hozta fel, hogy az egyesület közgyűlési frakciója együttműködési megállapodást kötött egy párttal – a Fidesszel –, amit ő elfogadhatatlannak tart. Erre reagálva Bárány István alelnök, frakcióvezető közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe.
A lemondás indokaként hivatkozott megállapodást az egyesület ügyvezető alelnöke, Ferenczy Tamás készítette elő, az aláírásnál az egyesület alelnökei Soós Lászlóval kiegészülve teljes körben jelen voltak.
Ezt megelőzően az együttműködést az elnökség megtárgyalta, jóváhagyta. Egy korábbi sajtótájékoztatón Mikóczi Tamás jelenlétében ezt be is jelentettük. Ehhez képest nehezen értelmezhető Mikóczi Tamás arra vonatkozó nyilatkozata, hogy miről tudott, miről nem tudott. A civil önállóság másoktól való távolságtartásban való megfogalmazását tiszteletben tartom, de nem vallom. Ugyanis ez nem más, mint a mára már eltűnt Centrum Párt ideológiája. A lokálpatriotizmus a közösségi politikában a partnerségen, a párbeszéden alapszik, ebből táplálkozik.

Nem önfeladás a velünk hasonló megoldásokban gondolkodó
szervezetekkel a szorosabb együttműködés. Ilyen lépésekkel teremthetjük meg annak esélyét, hogy a mára már kifáradt jobb és bal politikai pólusok mellett létrejöjjön egy harmadik, új közéleti színtér, a Pro Urbe Szövetség. A lemondást és az egyesületből való kilépés okát én abban látom, hogy Mikóczi Tamás elnöksége nem valósította meg, sőt, el sem kezdte mindazoknak a céloknak a megvalósítását, melyeket a tagságnak megígért. A személyes döntést tiszteletben tartom.

Mikóczi Tamás lemondása és egyesületből való kilépése már a 2007. november 21-i elnökségi ülésen bekövetkezett. A lemondás és a kilépés az elnökségi tagoknak és a sajtónak is megküldött írásos nyilatkozattal jogi ténnyé vált. A továbbiakban Mikóczi Tamás nem jogosult a Pro Urbe Lokálpatrióta Egyesület nevében nyilatkozni, azt képviselni.

Egyesületünk alapszabálya alapján mostantól a következő választásokig az elnöki teendőket az ügyvezető alelnök, Ferenczy Tamás látja el
" – áll Bárány István alelnök, frakcióvezető közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dalolnak és főznek finnül és németül

Győr - A győri Nádorvárosi Közoktatási Központ már három éve vesz részt a Comenius Iskolai… Tovább olvasom