Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Bánáti gulyás, lengyel palacsinta, magyar paprikás

Győrújbarát - Rendhagyó, közös nemzetközi tábort rendezett fiatalok számára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a polgári védelem Győrújbaráton. Úsztak, főztek, barátkoztak.

Jöttek Albániából, Szerbiából, Lengyelországból, Romániából és Németországból is. Természetesen a magyar fiatalok sem hiányoztak a táborból, ahol unatkozni egyáltalán nem lehetett, barátságokat kötni viszont igen! Szinte mindenki segített abban, hogy tartalmasan teljenek a nemzetközi tábor napjai. A tűzoltók, a rendőrök, a katasztrófavédelmi szakemberek, búvárok, sárkányhajósok is szívesen segítettek, a Security Patent önvédelmi bemutatót is tartott.

Az egyik legsikeresebb bemutató volt, amikor a győrújbaráti medence vizében ki lehetett próbálni az igazi búvárkodást. Fotó: B. A.
Az egyik legsikeresebb bemutató volt, amikor a győrújbaráti medence vizében ki lehetett próbálni az igazi búvárkodást. Fotó: B. A.

Száznál is több fiatal élvezte a Győri Polgári Védelmi Kirendeltség és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vendégszeretetét az elmúlt napokban a győrújbaráti gyermektáborban – mesélik látható örömmel a főszervezők, Csepi László és dr. Báthy Andrásné, a polgári védelmi kirendeltség, illetve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat területi vezetői. A külföldi csapatok nagy örömmel vették az invitálást. Először az albánok érkeztek, aztán sorban a szerbek, lengyelek, románok és végül a német delegáció. A rendező magyarok már várták őket. Azonnal megkezdődtek a programok, városismereti verseny, majd a Vízisport SE jóvoltából sárkányhajós átkelés a Mosoni-Dunán. Az egyik legsikeresebb program a gasztrobarátság jegyében telt. Mindenki valami helyi sajátosságot készített. Volt pityókatokány, bánáti gulyás, lengyel palacsinta, magyar csirkepaprikás, albán joghurtos csirke.

A táborlakók játszottak a Győri ETO fiataljai ellen, ellátogattak a Balatonra és a Győrszemerei ÖTE és a győri tűzoltóság jóvoltából betekintést nyertek e hivatás rejtelmeibe. Önvédelmi bemutatót tartott számukra a Security Patent, majd kutyákkal ˝felszerelkezve˝ érkezett a rendőrség. Megtekintették a honvédség paintballbemutatóját, valamint katonai járművek makettjeit. A programok Keszthelytől Budapestig felsorolhatatlanok.

A szervezők szerint a tábor egy lehetőség, ahol a fiatalok egymást, a polgári védelmet, a Máltai Szeretetszolgálat ügyeit is megismerhetik.

A legfontosabb küldetése azonban, hogy jól érezzék magukat a sok országból érkezett fiatalok Győrben, és ide maguk vagy családjukkal együtt visszatérjenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százezrekbe kerülhet a régi áramszerződés

A szerződött mennyiségnél több áramot fogyasztott egy győri óvoda és egy bölcsőde. A szükséges átalakítások és a megállapodás módosítása egyik esetben már megtörtént, a költségek 225 ezer forintra rúgtak. Tovább olvasom