Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Bán István tragikus halála Győrben - Elutasították a szülők pótmagánvádját

Jogerősen is felmentették csütörtökön a Bán István tragikus halála miatt perbe vont fiatalokat, a Győri Ítélőtábla sem látja bizonyíthatónak, hogy nekik kéne felelniük a végzetes elesésért.


A 25 évesen elhunyt Bán István szülei - akik annak idején pótmagánvádas eljárást indítottak az ügyészség megszüntető határozatát látva - jogi képviselőjükkel még mindig nem adják fel, különleges perorvoslatban bízva a Kúriához fordulnak.

Jogerősen is felmentéssel végződött a tragikus véget ért születésnap ügye. Emlékszünk: 2012 januárjában egy győri diszkó előtti dulakodás során halálosan megsérült az eséstől a 25 éves Bán István.

A nyomozóhatóság annak idején lezárta a halál körülményeit vizsgáló eljárást, az elhunyt szülei panaszt tettek, amit a megyei főügyészség elutasított. Pótmagánvádas eljárás kezdődött, ami csütörtökön véget ért.

A két és fél évvel ezelőtti éjszakán két, ittas fiatalokból álló társaság szólalkozott össze, dulakodtak is. A lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként megállapították, hogy a sértettet egy ütés érte, de ezután nem közvetlenül esett el, több perc is eltelt. Aggálytalannak tartotta a törvényszék a szakértő megállapítását, ami szerint a sértett nem a korábbi ütéstől esett a földre.

Sajnos azonban azt, hogy akkor mégis mitől verte be a fejét, nem tudni, holott ez volna a kulcskérdés. Ekkor szenvedett ugyanis agyzúzódást, ami nyolc nappal később halálához vezetett.

A 25 évesen elhunyt Bán István szülei.
A 25 évesen elhunyt Bán István szülei.

A Győri Törvényszék tavaly júliusban bizonyítottság hiányában mindkét vádlottat felmentette a bűncselekmény alól, ezt dr. Zólyomi Csilla tanácsa most helyben hagyta. Ettől függetlenül egyébként B. Bence és négy társa ellen garázdaság bűntette miatt továbbra is folyik az eljárás, a két ügy párhuzamossága meglehetősen bonyolítja a tisztánlátást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DK: mi állunk a legközelebb az unióhoz a magyar pártok közül

"A magyar pártok közül mi vagyunk a legközelebb az Európai Unióhoz" - mondta Gréczy Zsolt, a… Tovább olvasom