Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Bamako challenge Budapest-Tornalja 2008.05.31-06.01

Azért , hogy a megszállott sivatagjárók ne unatkozzanak a következő Budapest-Bamakóig , a szervezők három helyi futamot terveztek be erre az évre . Első a Budapest-Bázakerettye –„Egy éjszakás kaland" volt március 28-án . Budapest –Tornalja a második megmérettetés.
Szeptember 13-14-én pedig az immár harmadszor megtartandó Budapest-Makó-„Kiskunsági futam" lesz soron. Mindegyiken Budapest-Bamakó szellemében lehet indulni. Azaz bárki, bármivel, bárhogy. Ezeken a versenyeken részt vesz a www.homokdune.hu győri média csapat az AutoBazár, a Kisalföld és a Kisalfold.hu hathatós támogatásával. Utóbbi fórumon ha mindenki, plusz a technika is úgy akarja a verseny ideje alatt online tudósítás olvasható.A versenyen GPS-es navigációs feladatokat kell megoldani időre , tetszőleges sorrendben és tetszőleges útvonalon a KRESZ szabályinak betartása mellett. Általában ez úgy működik , hogy az adott GPS koordinátáknál egy-egy feladatot kell megoldani. Hol egy oszlopra irt számot kell feljegyezni, hol pedig a falu templomának lépcsőit megszámolni. Ezeket a pontokat nem mindig lehet autóval megközelíteni , főleg akkor ha egy falusi kocsmában a korsó sör ára a feladat, vagy épp egy hegy tetején van a pont. Ilyenkor előkerül a túrabakancs. Ezeken a versenyeken az országnak olyan zugaiba lehet eljutni amiről az ember életében nem hallott, de mindig kiderül milyen jó helyek vannak kis hazánkban és milyen jó fejek lakják.

Tizi-n-Tichka hágonál az autó tetején - Kép: www.homokdune.hu
Tizi-n-Tichka hágonál az autó tetején - Kép: www.homokdune.hu


A Budapest-Tornalja versenyen az első nap délutánjára elhagyjuk az országot és az északi szomszédunkhoz, Szlovákiába fog tartani a mezőny. Esti cél : Tornalaja. A szép számban magyar anyanyelvűek lakta falu egy terepjárós fesztivállal, finom ételekkel és kemény terepekkel várja a Bamako Challenge résztvevőit. Rock koncert, ökörsütés és a 2008-as Bamako film bemutatása színesíti a programot. Második nap egy 200-250km-es táv végén a mezőny újra Tornalján találkozik, ahol értékelik a versenyzőket.

Nem, ez nem Camel... Kép: www.homokdune.hu
Nem, ez nem Camel... Kép: www.homokdune.hu


A verseny erősségét előre vetíti, hogy a Budapest-Bázakerettye futam 116 indulójából 59 ért célba. Ebből csapatunk az időkikésés miatt az előkelő 13-ik helyről a 18.-ra csúszott (10 százalék pontlevonás). Ezért most még erősebb csapattal vágunk neki a küzdelemnek a jobb helyezés reményében .

Csapatunk jó kedvel és jó helyezés reményében vág neki a megmérettetésnek. Valószínű mint eddig minden versenyről , új élményekkel és sok új baráttal gazdagabban térünk haza . Egyéb kalandokról weboldalunkon lehet olvasni és videókat megtekinteni .

A Homokdune.hu csapatot erősítik
Dr Csapó Imre, Szeghalmi Balázs, Novák Tamás, Tempfli László. Előre jutásunkat egy 1989-es Isuzu Trooper terepjáró 2,8Td motorjának 96 pacija segíti. Autónk kapcsolható 4x4 hajtással és hátul korlátozott csúszású, lamellás sper differenciálművel rendelkezik . Gyári állapotától mindössze a nagyobb átmérőjű nehézterep kerekekben és a pár centis rugóemelésben tér el.

Tempfli László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogytak az örömlányok a győri utakról

Győr - A győri rendőrség folyamatos ellenőrzéseinek és intézkedései- nek köszönhetően szinte… Tovább olvasom