Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 11°C | 18°C Még több cikk.

Balogh szerint félrevezetés

Szijjártó Péter a lakótelepi nyílászárók cseréjével kapcsolatos nyilatkozatára sajtóközleményt adott ki Balogh József.
Szijjártó Péter szerdán megjelent, a lakótelepi nyílászárók cseréjével kapcsolatos nyilatkozatára Balogh József győri polgármester sajtóközleményt adott ki.

Ebben leszögezi:

„Szijjártó Péter fideszes országgyűlési képviselő lakótelepi nyílászárócserével kapcsolatos minapi bejelentése nagyfokú tájékozatlanságról, hozzá nem értésről és nem kis félrevezető szándékról tanúskodik, mivel megpróbálja elmarasztalni Győr város önkormányzatát mind a döntések lassúsága, mind a kivitelezési költségek, mind a kivitelező kiválasztásának gyakorlatát illetően."

Balogh szerint Szijjártó állításai azért nem helytállóak, mert: „Az évenkénti pályázatmeghirdetés és a kétszeri döntés gyakorlatát még 2001-ben az Orbán-kormány vezette be, a győri önkormányzat pedig ehhez a bírálati rendszerhez igazodik. Miattunk egyetlen pályázat sem késett el. Az általunk támogatott pályázatok mindegyike nyert. Súlyos tévedés és tájékozatlanságra vall, hogy Szijjártó Péter a győri önkormányzat állítólagos gyakorlatát bírálja a kivitelező kiválasztását illetően. Ezeket a pályázatokat a lakóközösségek szervezik és bonyolítják le, akár egyszerű pályáztatásról, akár közbeszerzési eljárásról van szó. Az önkormányzat semmilyen módon nem vesz részt a kivitelező kiválasztásában. Egyébként az esetlegesen irreálisan magas kivitelezést pénzügyileg sem az állam, sem az önkormányzat nem támogatja.

Az eddigi ismereteink szerint egyáltalán nem biztos, hogy a legolcsóbb árajánlat adja a legjobb minőséget, a legmegfelelőbb és sokrétűbb szolgáltatást. Az olcsó ajánlat oknál bizony gondok lehetnek a garanciális teljesítésekkel is. Végül pedig érdemes megjegyezni, hogy a mai napig Győrött mintegy 5000 lakás nyílászáróinak cseréjére került sor, melyet Győr önkormányzata 1,1 milliárd forinttal támogatott."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áruház kétmilliárdból

Hivatalosan csütörtökön reggel nyolc órakor nyitja meg kapuit Magyarország első vidéki KIKA áruháza Győrött. Április 20-án reggel nyolc órakor indul be a jellegzetes forgóajtó, ám a szemfüles vásárlók már kedden és ma is válogathattak a kínálatból. A győri nyitást megelőzően a KIKA Magyarország ügyvezető igazgatója, Juhász Attila adott tájékoztatást a beruházásról. Tovább olvasom