Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Balogh mégis pályázik

Korábbi kifjelentésével ellentétben Balogh József győri polgármester mégis pályázik a tér felújítására.

Annak ellenére, hogy Balogh József polgármester szeptember 28-i számában kijelentette, hogy „amíg az utak ilyen állapotban vannak, nem vagyok hajlandó egy csillogó-villogó Széchenyi térre fordítani a szűkös keretünket", az önkormányzat mégis pályázatot nyújt be a főtér felújítására. Erről a politikus maga számolt be a pénteki városházi sajtótájékoztatón. A teljes dokumentációt november 4-ig kell benyújtani a Regionális Fejlesztés Operatív Programra (ROP).

Balogh József megjegyezte: a sikerre a kiírási feltételek és az előzetes egyeztetések ismeretében kevés a remény. A ROP ominózus kategóriája városrészek rehabilitációjáról szól, így Győr a Széchenyi tér és környékének rekonstrukciójával indul, amibe a közműcserék is beleértendők. A beruházás teljes költsége egymilliárd forint körül lenne, aminek egytizedét kellene állni a városnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kossuth utcai társasház kálváriája

Félbemaradt az építkezés tavaly ősszel Győrött, a Kossuth utca 30. szám alatt. A társasház falai azóta is csupaszon állnak. a leendő lakosok egy éve hiába várnak a kivitelezés befejezésére. Még az is kérdés: tél előtt tető alá kerül-e az épület. Többször felcsillant a remény, hogy megoldódik a vásárló húsz család gondja, mégsem történt lényeges előrelépés. Tovább olvasom