Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Balogh József lemondatná Nagy Sándornét

Balogh József győri polgármester pénteken lemondásra szólította fel Nagy Sándornét, az oktatási és kulturális bizottság Fidesz által delegált külsős tagját, akit nemrégiben jogerősen elítélt a megyei bíróság.
Balogh József
Folytatólagosan elkövetett csalásért és magánokirat-hamisításért jogerősen elítélte Nagy Sándornét a megyei bíróság április végén – ismertette a pénteki városházi sajtótájékoztatón Balogh József. A győri polgármester kifejtette: ezzel bebizonyosodott az a vád, hogy a Nyugdíjasok Győri Érdekvédelmi Egyesületének elnöke, a közgyűlés oktatási és kulturális bizottságának Fidesz által delegált külsős tagja az egyik lakásszövetkezettől 312 ezer forintot vett fel, amiről hamis számlákkal számolt el. A bíróság ezért 45 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta, s emellett a perköltséget, valamint a 312 ezer forint kamatokkal növelt összegét is meg kell fizetnie. Balogh József az ügy miatt felszólította az érintettet, illetve a Fideszt, hogy vonja le az eset személyi konzekvenciáit.

A Kisalföld megkérdezte Nagy Sándornét, aki kijelentette: nem mond le bizottsági tagságáról, mert a bíróság ugyan elítélte, de ő vétlen az ügyben, amelybe csupán „belekeveredett". Ennek alátámasztására elmondta: haszonra nem tett szert, senkit nem csapott be, s a számlák hamis voltát csak szakértő volt képes megállapítani.
Németh Zoltán, a közgyűlés Fidesz–MDF–MKDSZ frakciójának vezetője érthetetlennek nevezte, Balogh József miért hozzájuk fordult. A politikus arra hívta fel a polgármester figyelmét, hogy a saját háza táján tájékozódjon, mert az eset megtörténtekor Nagy Sándorné még a szocialisták delegáltja volt. „Az önkormányzati választáson széles szövetségben indultunk, s nem személyekkel, hanem szervezetekkel állapodtunk meg. Nagy Sándorné a Nyugdíjasok Győri Érdekvédelmi Egyesületének elnöke, nem tagja a Fidesznek. Más szervezet belügyeibe nem kívánunk beavatkozni, és a nyugdíjasok érdekképviseletét továbbra is fontosnak tartjuk a városházán" – tette hozzá a frakcióvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belvárosi bevásárlóközpont

Jövőre, ha minden jól megy, megkezdődhet a Rába-gyár 1-es portájaként ismert épületcsoport bontása… Tovább olvasom