Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

Balogh József lemondatná Nagy Sándornét

Balogh József győri polgármester pénteken lemondásra szólította fel Nagy Sándornét, az oktatási és kulturális bizottság Fidesz által delegált külsős tagját, akit nemrégiben jogerősen elítélt a megyei bíróság.
Balogh József
Folytatólagosan elkövetett csalásért és magánokirat-hamisításért jogerősen elítélte Nagy Sándornét a megyei bíróság április végén – ismertette a pénteki városházi sajtótájékoztatón Balogh József. A győri polgármester kifejtette: ezzel bebizonyosodott az a vád, hogy a Nyugdíjasok Győri Érdekvédelmi Egyesületének elnöke, a közgyűlés oktatási és kulturális bizottságának Fidesz által delegált külsős tagja az egyik lakásszövetkezettől 312 ezer forintot vett fel, amiről hamis számlákkal számolt el. A bíróság ezért 45 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta, s emellett a perköltséget, valamint a 312 ezer forint kamatokkal növelt összegét is meg kell fizetnie. Balogh József az ügy miatt felszólította az érintettet, illetve a Fideszt, hogy vonja le az eset személyi konzekvenciáit.

A Kisalföld megkérdezte Nagy Sándornét, aki kijelentette: nem mond le bizottsági tagságáról, mert a bíróság ugyan elítélte, de ő vétlen az ügyben, amelybe csupán „belekeveredett". Ennek alátámasztására elmondta: haszonra nem tett szert, senkit nem csapott be, s a számlák hamis voltát csak szakértő volt képes megállapítani.
Németh Zoltán, a közgyűlés Fidesz–MDF–MKDSZ frakciójának vezetője érthetetlennek nevezte, Balogh József miért hozzájuk fordult. A politikus arra hívta fel a polgármester figyelmét, hogy a saját háza táján tájékozódjon, mert az eset megtörténtekor Nagy Sándorné még a szocialisták delegáltja volt. „Az önkormányzati választáson széles szövetségben indultunk, s nem személyekkel, hanem szervezetekkel állapodtunk meg. Nagy Sándorné a Nyugdíjasok Győri Érdekvédelmi Egyesületének elnöke, nem tagja a Fidesznek. Más szervezet belügyeibe nem kívánunk beavatkozni, és a nyugdíjasok érdekképviseletét továbbra is fontosnak tartjuk a városházán" – tette hozzá a frakcióvezető.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belvárosi bevásárlóközpont

Jövőre, ha minden jól megy, megkezdődhet a Rába-gyár 1-es portájaként ismert épületcsoport bontása… Tovább olvasom