Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Balogh József: Kifizetés nem történt

Győr - „Az általa vérlázítónak minősített Kisalföld Volán-szerződésről Dézsi Csaba András elfelejtette, hogy a Fidesszel együtt ő is megszavazta; akkor nem reklamált" – állította lapunkhoz elküldött nyilatkozatában Balogh József szocialista országgyűlési képviselő.
A volt győri polgármester a Fidesz–KDNP-frakciószövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált, amelyen Dézsi az ominózus kontraktust az előző városvezetéstől örökölt „csontváznak" minősítette. (A politikus egyébként nem ezt, hanem az önkormányzati tulajdonú cégek, intézmények hosszú távra kötött, előnytelen szerződéseit nevezte vérlázítónak – a szerk.)

Balogh József hangsúlyozta: ez a közszolgáltatási szerződés az európai uniós irányelveknek megfelelően készült, és a helyi autóbusz-közlekedés szervezésére és pénzügyi finanszírozására vonatkozik. „A helyi tömegközlekedés megoldása önkormányzati feladat. Ezt az állam támogatja. Az állami támogatás előfeltétele, hogy az önkormányzat is adjon támogatást. Erre 2006-ban a város 122 millió forintot folyósított. Az állami támogatás 141 millió forint volt. Érkezett az önkormányzathoz mintegy 300 milliós számla is, ezt nem fizettük ki mind a mai napig az előző közgyűlés döntése alapján. Ez a döntés máig érvényben van, kifizetés nem is történt" – állítja a parlamenti képviselő.

Dézsi mondataira az MSZP győri elnöksége is reagált. A nyilatkozatban az szerepel, hogy a győri Fidesz–KDNP-frakciószövetség önkormányzati „önértékelése" emlékeztet „A császár új ruhája" című mesére, amelyben addig él a szépség illúziója, amíg valaki a tömegből el nem kiáltja magát, „a császár meztelen". A szocialisták úgy vélik, a szertárból néhány valósnak tetsző, ám jelentéktelen álcsontváz került elő. „A valódi csontvázakat éppen a Fidesz egyéves uralma termelte, önkormányzati szakemberek elbocsátásával, az önkormányzati vagyon elherdálásával, mindezt leöntve apró, helyenként a népszerűség növeléséhez sem elegendő intézkedések generálszószával. A jövő hangzatos terveit, az öndicséret szólamait egy ideig rá lehet tukmálni a polgárokra, csak éppen mögöttük már mind jobban előtűnik a császár meztelensége" – áll a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Gardénia második élete

Győr - Nem tűnik el teljesen a nagy múltú győri Gardénia-gyár épülete: a két hatalmas üzemcsarnokot… Tovább olvasom