Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Balogh József is támogatja a Kisalföld kampányát

Az, hogy a térség közszereplői hasonlóan vélekednek a Szigetközt és a Mosoni-Dunát érintő kérdésekről, kiderült már a korábbi, 2006-ban indított Kisalföld-kampányban is.
Kérésünkre egy hajóban evezett a Mosoni-Dunán Balogh József, a város akkori polgármestere és Borkai Zsolt, akit abban az évben választottak meg polgármesternek és azóta is irányítja a várost. Balogh József nyugdíjasként sem fordított hátat teljesen a közéletnek, kiáll a város érdekét szolgáló ügyekért. A Kisalföld új, Vizet a Dunába kampányát is ilyennek látja.

Balogh József: A Szigetköz természeti környezete nagyon aggasztó.
Balogh József: A Szigetköz természeti környezete nagyon aggasztó.

– A Duna-ügy alapvetően túlpolitizált szakmai kérdés, aminek az árát Magyarország és a szigetköziek fizetik meg, mert a szakmai szempontok egyáltalán nem, vagy csak kismértékben jelentek meg a döntésekben. Huszonöt év után világosan látszik, hogy politikailag nem nyertünk semmit, szakmai és környezetvédelmi szempontból viszont Magyarország rosszul járt. A Szigetköz természeti környezete nagyon aggasztó, pénzügyileg pedig a magyar államot ért veszteség százmilliárdos nagyságrendben mérhető – véli Balogh József.

– A Kisalföld által koordinált népi kezdeményezés helyénvaló és időszerű. Nyilván azoknak a hangját kell felerősíteni, akik a helyzet elszenvedői.
Vagyis a szigetköziekét, a Duna mentén élőkét.

A kampány innen indul, de azoknak szól, akik a Szigetköztől távol élnek. Jó lenne végre politikamentesen hozzáállni ehhez a kérdéskörhöz, a népi kezdeményezés éppen ezt segítheti elő. Győrben a folyóparti környezet, ami a város előnyére válhatna, most a hátrányára van.

A győrieknek e szomorú állapot megszüntetése elemi érdekük – nyilatkozta a volt polgármester, aki családilag is kötődik a folyóhoz, hiszen gyermekei, unokái valamennyien száz méteren belüli távolságra laknak a Mosoni-Dunától.

És a hatodik unoka is, akit már nagyon várnak, hamarosan ide születik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mérnök örülhet, a titkárnő kevésbé

A főváros és Pest megye birtokolja az álláslehetőségek majdnem felét, az élmezőny következő helye azonban Győr-Moson-Soproné. Tovább olvasom