Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Balogh József a Győrbe érkezett 70 milliárdról

"A napjainkban sokat szidalmazott Gyurcsány- és Bajnai-kormány, működésük idején, összességében ugyancsak 70 milliárd forint összegű támogatásról döntött."
Balogh József, a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács volt elnöke a következő sajtóközleményt küldte szerkesztőségünkbe:

"Egy örömhír margójára

Örömmel olvastam a Kisalföldben Borkai Zsolt polgármester és Simon Róbert alpolgármester híradását arról, hogy 2010 és 2014 között soha nem látott mennyiségű pénz érkezett 70 milliárd forint összegben Győrbe. Elismerve ezen összegszerűségben a tiszteletreméltó eredményt, mégis pontosítást igényel. Nem érdektelen, hogy Győr városára és közvetlen környékére vonatkozólag a napjainkban sokat szidalmazott Gyurcsány- és Bajnai-kormány, működésük idején, összességében ugyancsak 70 milliárd forint összegű uniós és kormányzati támogatásról hozott döntést. Erről annak idején a nyilvánosságot is tájékoztattuk. Hogy ebből pontosan mennyi a 2014-ig tartó áthúzódás, azt ki lehetne számolni. Csak egy példát erre. A Bajnai-kormány 2009-ben döntést hozott a szigetközi Duna ág korszerűsítésével kapcsolatban. A munkák 2010-ben elkezdődhettek volna, de ezt az Orbán-kormány két évig tartó kötözködés és felülvizsgálgatás miatt, a műszaki tartalmat meg nem változtatva, csak 2013 elején kezdte el. Ennek lett a következménye, hogy a tavaly nyári hatalmas árvízkor Győrújfalu kis híján elúszott. A munkálatok 2014-ben folytatódtak. Ez a konkrét ügy például éppen nem az Orbán-kormány érdeme, hanem éppen a kudarca. A sikereket ilyen rossz döntések is beárnyékolják" - olvasható Balogh József közleményében.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri kórház lépcsőjéről szökött meg

Mérges lett, hogy elhalasztják a műtétjét, és dühében elfutott az anyja mellől, a győri Petz-kórház lépcsőjéről egy fiú kedden. Tovább olvasom