Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Balogh: Győr szép arca látszott

Győrnek tizenkétmillió forintjába került a vasárnap befejeződött triatlon Európa-bajnokság. A polgármester szerint a ráfordítás bőségesen megtérül.
A verseny egy pillanata
„ Az utóbbi egy hónapban zajlott a város történetének legnagyobb rendezvénysorozata " – jelentette ki a tegnapi városházi sajtótájékoztatón Balogh József. A polgármester felsorolta: a Győri Nyár és számos más fesztivál programjai mellett három nagyszabású sportrendezvénynek adott otthont a megyeszékhely, amelyeken húsz – negyven ország versenyzői vettek részt.


A politikus sikeresnek értékelte a vasárnap zárult triatlon EB lebonyolítását. Úgy vélte, szükség volt az utak, utcák lezárására, mert egyébként például az ötven-hatvan kilométeres sebességgel hajtó kerékpárosok balesetek okozói és áldozatai lehettek volna, így azonban egyetlen sérülés, ütközés sem történt. Balogh megköszönte a győriek türelmét, egyúttal elnézést kért a közlekedési kellemetlenségekért.

A polgármester elmondta: a Magyar Triatlon Szövetség által rendezett EB-t az önkormányzat mintegy 12 millió forinttal támogatta. Balogh szerint ez az összeg városi szinten, az ezer sportoló és kísérőik költése révén bőségesen megtérült. „ Külön öröm, hogy a Magyar Televízió huszonhárom kamerával közvetítette az eseményeket, amelyről a legnagyobb európai sportcsatorna, az Euro- sport is órákon át számolt be. Győr szép arcát mutatták be a képernyőn, ami nehezen felmérhető, mindenesetre biztosan nagy reklámot jelentett " – szögezte le végül Balogh József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gönyű: határ nélkül

A Győrrel szomszédos Gönyű a Duna túlpartján fekvő Kolozsnémának ajándékozott millenniumi zászlót és… Tovább olvasom