Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Balogh: Gyenge pályázatokon a lobbi sem segít

Győr - Balogh József a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke sajnálja, hogy a hét győri közoktatási pályázatból egy sem nyert.

„Győriként különösen sajnálom, hogy egyetlen győri közoktatási pályázat sem nyert európai uniós támogatást, annak ellenére, hogy a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács mint véleményező – de nem mint bíráló – szervezet közülük kettőt is kiemelten jelentősnek minősített" – nyilatkozta a Kisalföldnek tegnap Balogh József, a testület elnöke, szocialista országgyűlési képviselő. Ahogy arról szerdán beszámoltunk, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden bejelentette: 80 milliárd forintból az utóbbi évtizedek legnagyobb iskolafelújítási programja kezdődik el Magyarországon. Győr-Moson-Sopron megyében tizenegy pályázó mintegy 2,6 milliárd forintot nyert el, a megyeszékhely azonban nem járt sikerrel.

Balogh József arról tájékoztatott, hogy Győrből hét pályázat érkezett, négy az önkormányzattól, egy-egy pedig a megyei önkormányzattól, egy civil szervezettől és egy egyháztól. „Sajnos a bírálók mindet alacsony pontszámra értékelték, sőt, volt olyan, amely a formai kritériumoknak sem felelt meg. A tanulság az, hogy gyenge pályázatokon az erős lobbi sem segít" – fogalmazott a politikus.

Olvasóink írták

 • 11. csoki71 2008. augusztus 29. 17:10
  „Tisztelt Balogh Úr ugye Ön sem gondolta komolyan amit leírt. Nem kellene beállni a sárdobálók közé. Amúgy kiváncsi lennék, hogy a szocialista vezetésű városok összesen mennyi pénzt kaptak az elmúlt években különböző forrásokból ? Pl. Szombathely. Bp.- ről nem is beszélve! A METRO építésébe belerokkan az ország. Nevetséges ami itt történik állami szinten Győr lejáratása érdekében !”
 • 10. load 2008. augusztus 29. 13:57
  „8. peter.kovats
  Az uniós pályázatoknál nem lehet lobbizni.
  Vagy jól van megírva vagy nem.
  Az egyik energetikai pályázat (KEOP-2007.4.1) 130 beadott pályázatból 6-ot fogadtak el.
  Komolyan kell venni. Az EU-ban nincs mutyizás, meg kijárás.”
 • 9. győri nagyi 2008. augusztus 29. 12:41
  „A 8. hozzászólás is a Batthyány térről jött, méghozzá a stílusból ítélve B. Robika írta......”
 • 8. peter.kovats 2008. augusztus 29. 12:35
  „Balogh elvtárs szarházizás meg beszólogatás helyett lobbizzon a pályázatokért!”
 • 7. győri nagyi 2008. augusztus 29. 11:46
  „Aki reálísan tud gondolkodni, az tudja, hogy amellett, hogy még mindig nincs az a profi pályázatíró csapat, amit megígért Borkai pm. úr, azért nem kaptak támogatást ezek a pályázatok, mert hála az előző városvezetésnek, minden évben nagy összegeket költöttek - jó gazda módjára - az ingatlanvagyon karbantartására. Az előzőekből kifolyólag vannan sokkal-sokkal rosszabb állapotban lévő iskolák (is).
  T. Zsember! Az a leendő????? kult. kp. nem a szeszgyár, hanem az olajgyár helyén épül - ha épül.”
 • 6. csocso 2008. augusztus 29. 11:43
  „Sajnos ahogy latom Gyorben nagyon nem gondoljak komolyan ezt, s bizony az elozo vezetes sem fektetett sok energiat bele. Mas kerdes, hogy nem olyan regen csatlakoztunk az uniohoz, igy akkor korlatozottabbak voltak a lehetosegek. Nem kell feltalalni a spanyolviaszt, megnezni nyugaton, hogy csinaljak, megtanulni, megcsinalni itthon. De ez senkinek nem erdeke.”
 • 5. upho 2008. augusztus 29. 11:36
  „en is sajnalom, kulonosen a mostani vezetes elotti idokbol azokat a palyazatokat amiket be sem nyujtottak, nemhogy elfogadtak volna...”
 • 4. csocso 2008. augusztus 29. 11:27
  „EU-s palyazatoknal nem veletlenul vannak tanacsadok. Nem olcsok, de segitenek osszerakni a palyazatot ugy, hogy az a kriteriumoknak mindenben megfeleljen, s jo pontozast kapjon. Ez nem politikai kerdes, megvan, mire hany pont jar, osszesitik, megvannak a nyertesek. Ennyi az annyi. Ja, hogy nalunk az ismerosok kapnak milliokat "tanacsadas" cimen? Az megint mas teszta. Akkor ne csodalkozzunk...”
 • 3. miracle 2008. augusztus 29. 11:13
  „Teljesen egyértelmű, hogy a komenisták nem adnak pénzt a jobboldali városoknak, egy-két kivételtől eltekintve, hogy aztán 1000-szer leheseen arra hivatkozni.”
 • 2. zsember 2008. augusztus 29. 11:07
  „Gondolom ezt a cikket csipőből fogja megcáfolni az ellenzék. BJ-nek javaslom, ha lehet, hozzon nyilvánosságra egy elfogadott és egy elutasitott( ez győri pályázat legyen), pályázatot.
  Pályázni lehet úgy is, hogy beadják a pályázatot nehogy szó érje a hivatalokat. A pályázat meg olyan amilyen.
  De mindenki nem nyerhet a pályázaton. Egyébként a Szeszgyár helyén épülő művelődési komplexum ( ez nem létszükséglet)beruházás összegét, meg a pályázati önköltséget összegezve, elég lenne az iskolák felujítására.”
 • 1. Dew 2008. augusztus 29. 09:47
  „Biztos a vízben van valami, hogy sem az önkormányzat, sem a civil szervezet, sem az egyház nem bírt elfogadható pályázatot írni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várostisztaságban cél: az erős jó

Győr - A város közterületi képét, tisztaságát befolyásoló szereplők tevékenységének eredményét… Tovább olvasom