Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Balogh: Elkerülni a rivalizálást

Győr az elmúlt években más gazdaságpolitikát folytatott, mint Szombathely és Székesfehérvár, ezért kisebb a valószínűsége a lökésszerű megrázkódtatást okozó létszámleépítéseknek – állította Balogh József polgármester a hétfői városházi sajtótájékoztatón.
A Philips szombathelyi létszámleépítése is szóba került azon a pénteki tárgyaláson, amelyen Balogh József győri polgármester szombathelyi kollégájával, Ipkovich Györggyel értekezett – derült ki a tegnapi városházi sajtótájékoztatón. Balogh ezzel kapcsolatban elmondta: a nagy multinacionális cégek egyes régióknak, gyáraknak pufferszerepet szánnak, ahol a világgazdasági konjunktúra-dekonjunktúra függvényében vesznek fel vagy bocsátanak el embereket. A politikus hozzátette: miután ezzel tisztában voltak, megállapodtak a Philips vezetőivel, hogy győri üzemükben legfeljebb 1200 győrit alkalmaznak, s a létszámbővítéseket és -leépítéseket a vidékiek hasznára vagy rovására hajtják végre. A polgármester úgy vélekedett, Győr helyzete annyiban is eltér a szombathelyitől, hogy itt a Philips viszonylag magasan kvalifikált munkaerővel gyárt minőségi termékeket, ráadásul kompetencia-központját is ide telepítette.

„Még egy dologra felhívtam a szombathelyi polgármester figyelmét: ha nálunk lejárnak a helyiadó-kedvezmények, a többletbevételt – ellentétben Fehérvárral nem önkormányzati feladatokra fordítjuk, hanem visszajuttatjuk a helyi vállalkozóknak" – közölte Balogh.
A találkozón a régió kérdéséről is tárgyaltak. Balogh József kiemelte: a Nyugat-Dunántúlon nincs akkora túlsúllyal rendelkező város, mint másutt Szeged vagy Debrecen, ezért a regionális feladatok megosztásáról konszenzusra kell jutni, hogy elkerülhető legyen a felesleges rivalizálás. A győri polgármester a héten Walter Dezsőt, Sopron első emberét fogadja, s három héten belül a régió nagyvárosainak polgármesterei Sopronban jönnek össze ez ügyben.

Balogh József egy másik, szintén fontos témáról is szólt. Az önkormányzat április 20-ig készíti el négyéves gazdasági programját, amelyhez várják a civil szervezetek és a magánszemélyek javaslatait is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újságíróbál a sziluettek jegyében

A hétvégén Győrött megtartott bálokat nyugodtan lehet a legek mulatságainak nevezni. A megyei… Tovább olvasom