Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Balogh: A városházi változásokra

Győr - Balogh József, Győr korábbi polgármestere, jelenleg szocialista országgyűlési képviselő az alábbi közleményt juttatta el a Kisalföldhöz a városházi történésekkel kapcsolatban:
„Leendő és megtörtént személycseréktől hangos a városháza. Személycserék soha nem történnek ok nélkül. A személyzeti politikának alapos oka van. Mivel az illetékesek csak semmitmondó magyarázatokkal szolgáltak, szabad legyen néhány folyamatra a győriek figyelmét ráirányítani.

Leváltották és minden funkciójától megfosztották a stratégiai bizottság elnökét, volt alpolgármestert, a kiváló kardiológus főorvost, dr. Dézsi Csaba Andrást. A másik, mérnök végzettségű alpolgármestert hosszú hónapok óta hatáskör nélkül parkolópályára állították. A stratégiai bizottság elnökévé egy hentes és mészáros mestert, jelenleg vízóra-leolvasót neveztek ki. Helyettesévé egy törekvő redőnykészítő kisiparost is megválasztottak. Tették mindezt 2008 tavaszán, Magyarország második legnagyobb ipari városában, ahol egyetem és a világ második legnagyobb motorgyára működik, hogy mást ne említsek.

Ha figyelembe vesszük továbbá, hogy az előző városvezetés által létrehozott közbeszerzési csoportot felszámolták, és helyette budapesti ügyvédek intézik a közbeszerzési ügyeket, csodálkozhatunk. Ezek után természetesnek tűnhet, hogy ezek és más ügyek vitát gerjesztenek házon belül, de az mégiscsak több mint érdekes, hogy Budapestről jönnek le intézkedni és rendet csinálni a Fidesz kötélhordozó erős embere, Kövér László személyében.

A fenti tények alapján egyre erősebb a gyanú, hogy Győrt közvetlenül Budapestről, pontosabban a Fidesz-központból fogják vezényelni. Ezen sajnálatos folyamatok miatt jó lesz, ha a győriek vigyázó szemüket a városházára vetik."


A Fidesz győri frakciója kétmondatos reagálást küldött erre: „Balogh Józsefen kóros mértékben eluralkodott a kapuzárási pánik. Inkább pihennie kellene!"

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Valaki 2008. április 02. 18:02
  „19. hozzászólás todoer 2008.03.30 09:39

  1998-2002 között Győr egy vasat sem kapott az akkori kormánytól ( Orbán - Torgyá kormány ) míg Debrecen csak az egyetemi könyvtárra több mint 2 milliárdot ( utána lehet nézni ).
  Az országgyűlési választáson biztos működik a pártszimpátia de ha egy város polgármestere és önkozmányzti testülete rosszul végzi a munkáját 4 évig ,ha minden nap bosszankodunk valamin a városban akkor nem biztos hogy működik a pártfegyelem.A jobboldal módszerei pedig hasonlatosak az előző rendszeréhez :felülről megmondjuk kit kell kinevezni, a bizottságokban 99 % a mi emberünk ül ( Balogh-ék alatt 50-50 % volt az arány ) ha nem úgy történnek a dolgok akkor majd fentről lejön valaaki rendet tenni. Kösz 1989-ben épp ez ellen szavaztunk

  Természetesen hazudsz, mert 16 milliárdot kapott Győr 1998-2002 között! A pufajkás-kormánytól 600 milliót 4 év alatt!”
 • 31. böszmeség 2008. április 02. 01:15
  „Ehhez én csak annyit fűznék hozzá, hogy a redőnykészítőt becsmérli ez a f*reg, azonban ő a győri Kekszgyárban volt betanított munkás érettségi után. Ha jól emlékszem - az önéletrajza a neten fent van a www.orszaggyules.hu-n - 6 évig dolgozott ott betanított munkásként és egyéb funkcióban is. Milyen érdekes, hogy 1969-ben belépett az MSZMP-be, s 1970-ben már egyetemista is lett egy akkori vérbeli komcsiképzőben. Nem hiszem, hogy akkor jött meg az ihlete a tanuláshoz. A mostani levele alapján nulla IQ-jú emberként lehet őt megismerni. Bár ezt eddig szerintem a győriek többsége sem vonta kétségbe. Vagyis a párt segítségével kerülhetett be egyetemre a kis "kekszes" csávó. Undorító tőle, hogy így lenéz embereket. Az ilyent egyből ki kellene toloncolni Szibériába.”
 • 30. joco1 2008. március 31. 18:45
  „Ken: már megint nem arra reagáltál amit irtam.Tehát maradj magadnak:”
 • 29. ken 2008. március 31. 13:29
  „Jól van, okosgyerek! Látom mentél 6-ra gürizni, előtte még gyűlölködtél egy jót.”
 • 28. joco1 2008. március 31. 05:29
  „Ken: Most, hogy "megprobálják" H.Á.-t lerváltani, most már egyből jó Nektek?Jo lenne, ha az illemtudo jegyző ügyének is vége lenne, na de ahogy ismerjük a "felülről " irányitott györi önk.-ot lesz itt még elég cirkusz? Tudoda fidesz szerint: ciszkusz + kenyér= ez kell a népnek.”
 • 27. adamow 2008. március 31. 04:11
  „lehet nézni az országos problémákat is. azért is, de valóban helyi okok miatt is kimondható,hogy megfagyott a város.nincs lendület, nem történik semmi igazából. és az elképesztő,hogy ilyen minőségű személycserék történnek..
  most ne gyurcsányozzunk meg orbánozzunk -ha lehet. szerintem nem erről van szó.”
 • 26. Ken 2008. március 30. 22:40
  „Ja, Jocókám! Azért a botrányokat elsősorban a Gyurcsány-kormánytól várd. Nézegesd holnap szorgalmasan a híradót, milyen szart kavarnak a Horváth Ágnes körül az elvtársaid.”
 • 25. Ken 2008. március 30. 22:39
  „Én csak azt tudom, hogy jelenleg Győr egy fillért sem kap fejlesztésekre és beruházásokra a kormánytól. A nagy ígérgetések öszödi ködbe vesztek, a pólus-programról, a 100 milliárdról, a Bajnai-féle elképzelésektől elkezdve. Szégyen, amit ez a kormány az önkormányzatokkal művelt. És akkor még a kistelepülések eladósodásáról nem is beszéltünk.”
 • 24. joco1 2008. március 30. 21:07
  „Györiek áprilisban milyen "botrány" lesz még az önkormányzatnál? Vagy akkor fogjuk megismerni az illemtudó jegyző esetét?”
 • 23. load 2008. március 30. 20:54
  „22. ken
  Ugye tudod, hogy a személyi jövedelemadó helyben maradó része 1998-ban csökkent 15%-ról 5 %-ra.
  A nagyobb városok - így Győr is - 1999-2000-re eljutottak oda, hogy a helyi adóbevételek lényeges növelése mellett sem rendelkeztek a fejlesztésre fordítható összegekkel.
  Győr ezzel a négy évre elosztott 13 milliárddal abszolut rosszul járt.
  Az is igaz, hogy ez a 95%-os elvonás 10 éve ugyanannyi.
  A kérdés az, mennyi most a visszaosztott költségvetési támogatás.
  Tudsz erre is valami adatot?”
 • 22. ken 2008. március 30. 16:31
  „Todoer. Nagy tévedésben vagy. Győr az Orbán-kormány idején pontosan 13 milliárd forintot kapott fejlesztésekre, beruházásokra. Ha te ezt nem tudod, az nem baj, de hogy ennek az ellenkezőjét hazudod, az mégis csak szemétség.”
 • 21. könyvtáros 2008. március 30. 12:44
  „todoer! Debrecen Egyetemi könyvtára az Országos Széchényi Könyvtár mellett az ország második nemzeti könyv- és periodikagyűjtője. Azzal, hogy ott (DE Könyvtára) bármit építenek, a Nemzeti Vagyon tárolását segítik elő!”
 • 20. sziszifusz 2008. március 30. 10:19
  „Indulat.
  Mondhatta volna szebben is.
  Inteligens pásztorral és buta-primitiv egyetemet végzettel is találkoztam.
  Az meg,hogy a várospolitika szintje utolérte Győrött a győri szadesz szintjét- nem unikum - az szdsz nek dicséret!
  Ez Magyarország és olvasd hozzá Balogh Jóska értékmutatóit:egyetemi város,nemzeti színházzal,audival!
  Sírjunk v. nevessünk?
  Tanulni nem nagyon akaródzik!
  Oh átkos,- még mindig van lépcsőfok -alant - és Szinetár írja:husz éve megbukott a komenizmus!
  Rombolni-ha Rákosit nem is értük utol-azért ez se semmi,ami most van!És ezt már független szabad polgárként!

  Borkai úr!Rend van a fejében?Van ereje - akkor szerre kéne mennie- már rég szólították- a gyakorlat első fele mintha szanaszét szóródna!Tudja mit csinál v. csinálnak Önnel?!”
 • 19. todoer 2008. március 30. 09:39
  „1998-2002 között Győr egy vasat sem kapott az akkori kormánytól ( Orbán - Torgyá kormány ) míg Debrecen csak az egyetemi könyvtárra több mint 2 milliárdot ( utána lehet nézni ).
  Az országgyűlési választáson biztos működik a pártszimpátia de ha egy város polgármestere és önkozmányzti testülete rosszul végzi a munkáját 4 évig ,ha minden nap bosszankodunk valamin a városban akkor nem biztos hogy működik a pártfegyelem.A jobboldal módszerei pedig hasonlatosak az előző rendszeréhez :felülről megmondjuk kit kell kinevezni, a bizottságokban 99 % a mi emberünk ül ( Balogh-ék alatt 50-50 % volt az arány ) ha nem úgy történnek a dolgok akkor majd fentről lejön valaaki rendet tenni. Kösz 1989-ben épp ez ellen szavaztunk”
 • 18. joco1 2008. március 30. 07:21
  „Eva.: nem irt jelzöt?Ez érv?:"koros mértékben eluralkodott a kapuzárási pánik"Ja és csak olvasd el Cain (17)-est:"Valag Joska és bandája"Miért a jelzöiteket osztogatjátok, miértnem érvelteK?A többi szol "pancsernek "-is:Miért tán nem igaz amit mondott B.J.? Talán nem történék "valami" szinte hetente ?”
 • 17. Cain 2008. március 29. 20:05
  „Valogjóska és bandájának még mindig nem sikerült megemészteni, hogy Győrben egy jó időre körön kívülre kerültek. Nyaljátok a főböszme fenekét még egy darabig aztán már a 2010-es választás is lefutott lesz. Akkor aztán majd megint lehet fikázni Borkait , hogy könnyen nyerhet(ett) abban a helyzetbemivel ha Foxi-maxi néven indul a jobb oldal akkor is nyer. De ahhoz a helyzethez kelletek Ti is mint vazallus talpnyalók.”
 • 16. ken 2008. március 29. 19:19
  „Neked meg köd az agyadon. Vörös!”
 • 15. didi 2008. március 29. 18:35
  „14.-hez.

  Neked hályog van a szemeden. Vigyázz a zöldet nem lehet gyogyítani!”
 • 14. ken 2008. március 29. 15:18
  „Kedves Eva! Vitatkoznék veled, de olyan egyszerű vagy, mint egy hógolyó. Hogy mi az a "munus", nem értem, s az sem, hogy miért baj, ha a gázszünet idején telefonálok a hibabejelentőnek. Te biztosan barlangba laksz, nincsenek igényeid, ezért aztán elegendő számodra, amit a mostani milliárdos tolvajbanda-kormány biztosít az emberek számára. Hát jó éjszakát az örök sötétségben!”
 • 13. Eva- 2008. március 29. 14:40
  „12-höz!

  hát ja!
  Mert a kormány az egy éteri pénzelvonó gépezet, aki munusként bántja az embereket.
  de cserébe semmit nem biztosít.
  de
  azonnal telefonálsz, ha fél órára gázszünet van!
  és kátyús az út ahol jársz, és nem kapsz kedved szerinti mosóport.

  No mindegy, ezzel a gondolkodással igaza lesz GyF-nek:
  olyan állam kell, amelyik akár államadósággal is, de megvédi az embereket a választott rendszerük nehézségeitől.

  Csakhogy kölcsönt már sehol sem lehet kapni.
  Tehát jön a szembenézés.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Somogyi: `Egyfelé kell húznunk`

Győr - „A kormányzó frakció és a polgármester között rendkívül szoros kapcsolatnak kell lenni.… Tovább olvasom