Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Balogh a miniszterekhez fordult

Levélben fordult az illetékes miniszterekhez Balogh József a Vas és Zala megyével kialakult konfliktus miatt.

Levélben fordult az illetékes miniszterekhez Balogh József a Vas és Zala megyével kialakult fejlesztéspolitikai konfliktus miatt. A tegnap tartott városházi sajtótájékoztatón hangsúlyozták: ha Győr nem kapná meg a fejlesztésre szánt pénzt, akkor az senkié sem lenne, így ez a vita a puszta irigységről szól.

„ Növekvő aggodalommal és egyben sajnálkozással figyeljük Győrből és Győr-Moson-Sopron megyéből azt az egyre hangosabb hisztériát, melyet egyes szombathelyi vezetők, továbbá Vas és Zala megyei politikusok gerjesztenek a kormány fejlesztéspolitikai koncepciója kapcsán Győr ellen" – írja Balogh József abban a levélben, amit Baráth Etele, Kiss Péter és Kolber István minisztereknek küldött. Győr polgármestere érthetetlennek találja, hogy Budapest után a második legnagyobb magyar ipari várost vasi és zalai politikusok töröltetni akarják a fejlesztési pólusokból. Ez az attitűd a mesebeli gazda kívánságára hasonlít Balogh József szerint: „Ha az én teheneim elhullottak, dögöljön meg a szomszédé is."

A polgármester arról tájékoztatta a három minisztert, hogy Walter Dezső soproni polgármestert arra kérte, hívjon össze találkozót november 10-én a régió öt megyei jogú városának vezetőjével. Kitért Balogh József arra is: a győri fejlesztési koncepció anyagát elküldte valamennyi érintettnek, hogy láthassák, Győr a régió más városaival és területeivel együtt kíván-e működni e program keretében. Szintén a régió egységének érdekében javasolja a polgármester, hogy a kormány vezesse be koncepciójába a „fejlesztési alpólusok" fogalmát, s biztosítson számukra külön anyagi eszközöket.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkerülőutakból védvonalak

A Győrt elkerülő utakat úgy kell megépíteni, hogy azok egyúttal árvízi védvonalat is jelentsenek – ezt tartalmazza egyebek mellett az elkészült rendezési terv. Mindez a szerda esti lakossági fórumon hangzott el a városháza dísztermében, amelyen mintegy hetvenen vettek részt. Az érdeklődés talán azért sem volt elsöprő, mert a helyiek véleményét már több ízben kikérte az önkormányzat. Tovább olvasom