Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Ballagások a megyében - Útlezárások, dugók várhatók pénteken

A pénteki ballagásokra érdemes időben elindulni. A kisalfold.hu összegyűjtötte, hogy a megyében mire számítsanak a közlekedők.

A csornai végzős diákok lampionos ballagásának ideje alatt - csütörök este 8-10-ig - a 85 és a 86-os főút közös szakasza a Hunyadi gimnáziumtól a Premontrei rendházig lesz lezárva.


Ballagás miatt lezárva - Csorna nagyobb térképen való megjelenítése

Péntek délelőtt rendezik a Csukás végzősei a hagyományos traktoros felvonulásukat a városban, rendőri felvezetéssel. A járművek torlódást okozhatnak.

Győrben szerdáig két iskola kért engedélyt útlezárásra, illetve az úttest használatára. Pénteken 16.00 és 17.30 között a Kossuth Lajos Szakképző Iskola ballagása miatt lesz részleges korlátozás a Kossuth Lajos út – Dr. Róth Emil utca – Petőfi tér útvonalon, itt a ballagók az úttesten haladhatnak rendőri biztosítás mellett. A forgalom egy sávon hald, rendőri irányítás mellett.

A Révai Gimnázium ballagása miatt a Révai út lesz lezárva az Újlak utca és a Városház tér között 16.30 és 18.30 között.

A korlátozás miatt, illetve a hozzátartozók vendégek száma miatt torlódásra kell számítani a Kossuth utca – Petőfi tér, a Révai utca – Városház tér környékén.

Aki a Révai Gimnázium ballagására érkezik, célszerű ha a Városháza parkolójában, vagy a Jókai úti parkolóházban parkol.

Ezen kívül a város összes középiskolája körül nehezebb lesz a közlekedés és a parkolás többek között a Kodály Zoltán úton, a Földes Gábor úton, a Bisinger Sétányon. Aki tehát péntek délután a belváros-újváros térségben autózik, feltétlenül számítson arra, hogy torlódások lesznek, az iskolák környékén, hosszabb menetidővel kell számolni - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Máthé-Tóth Péter, az Útkezelő Szervezet munkatársa.


Ballagás miatt lezárva - Győr nagyobb térképen való megjelenítése

A korlátozás ideje alatt a lezárt útszakaszokra mindennemű járművel behajtani tilos.

"Nagy számú gépjárműforgalommal kell számolni az egész város területén, különös tekintettel az iskolák környékén - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Kálmán Gabriella, a rendőrség sajtóreferense.

Kapuváron péntek délután 5 órakor ballagnak a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium végzősei.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy rövid időre a Fő téren a rendőrség munkatársai segítik a "vén diákok" zavartalan ballagását. A közlekedésben sem elterelésre, sem hosszabb várakozásra nem kell számítani a kereszteződésben, és a 85-ös főúton.
Hozátette: a Szent István úton (Kazinczy, Jedlik, Hild), Kossuth Lajos úton (Kossuth iskola), Erkel Ferenc utcában és a Petőfi téren (Bercsényi), Bem téren, Bissinger sétányon, Jereváni úton. Marcaváros I-II. között a Krúdy iskolába érkezők miatt – útfelbontás és építkezés is van – várható nagy tömeg.

A Győri Rendőrkapitányság közlekedési osztálya kéri a résztvevőket, hogy a rendezvényre időben induljanak el, lehetőség szerint használják a tömegközlekedési eszközöket, valamint a gépjárművel körültekintően és türelemmel közlekedjenek.

Sopronban is lesz forgalomkorlátozás

A soproni a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium május 1-jén szombaton tartja a ballagását. A felvonulásukat Récényi út - Deákkúti út - Ady Endre utca - Csengery utca - Csatkai  utca - Deák tér - Mátyás király utca - Széchenyi tér útvonalon tartják meg 11-től 12.30 óra között. Ebben az időben rendőri biztosítás mellett, és időszakos útlezárás mellett halad majd a menet.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Patriot 2011. április 30. 08:34
  „wertaerna
  Vasárnap lesz május 1.”
 • 22. wertaerna 2010. április 30. 20:10
  „Kedves Nadir, tudod szombaton május elseje van. Az meg ünnep. A boltok se lesznek nyitva, ha elfelejtetted, az pech.”
 • 21. Fly 2010. április 30. 18:17
  „Nekem nem volt durva Széchenyi híd felöl mentem volna Szent Istvánra de állt a kocsisor a körforgalomig ugyhogy bementem a belvárosba szigetbe mentem, belvároson fenn akadás nélkül végig tudtam húzni.”
 • 20. igazmondó 2010. április 30. 14:32
  „NA kérem, az első etapról hazaértem. A mérleg, - akár elhiszik, akár nem a kedves fórumtársak - a következő: Egy taxival és egy régi suzukival karambolozhattam volna, ha nem vagyok észnél. Mindkettőben ünneplő ruhás emberkék.
  A részletek:
  Szent I. út pest felé. Szélső sávban haladok, a taxi mellé érek, mikor az rám akar sávot váltani. Elhúzódom fékezek, dudálok. Ő visszarántja a kormányt. Rá nem haragszom, mert a Bisiner felüljáró alatt lassít, bevár, int és elnézést kér. Értékeltem a gesztust.
  A másik az előbbi eset után 15 másodperccel történt. Az árkád körforgalomnál. A legszélsőben bizonytalan mozgású fehér szuzuki. Zöldre vált a lámpa és mennék tovább a famulus felé. Emberünk szintén rám vált sávot. De nemcsak a sávváltása szabálytalan, mert miután fékcsikorgás és dudálást követően az én sávomba engedem, nem a budai utca felé távozik ugye, hanem Vámosszabadi felé felé forog tovább. NAmost abbóla sávból az tilos. Így a tőlem balra eső sávból az árkád felé menő elé bevág, az is fékez, dudál.
  Drága vasárnapi sofőrök! Adjátok el a kocsit! HA nincs baleset, akkor csak anyázok, de ha egyszer nem figyelek és hagyom hogy egy ilyen nagy tudású nekemjöjjön, akkor ott vér fog folyni. Az övé biztos...”
 • 19. BMK 2010. április 30. 13:01
  „Csornán csütörtök este teljes volt a káosz. Javaslom, hogy a korlátozó táblákat oldják fel a szükséges időre(bár a Dózsa utcában a súly korlátozás nem sok kamionost érdekel) és tereljék el a forgalmat, mert amit a 85 és 86 főút körforgalmában egyesek műveltek forgalommal szemben az minősíthetetlen.”
 • 18. Nadir 2010. április 30. 12:59
  „A ballagások elveszítik ünnepélyességüket, az iskolák pénteken rendezik, hogy "letudják"...
  Esetleg nem ér rá a rokonság egy része, mert dolgozik - nem számít! Miért nem lehet szombaton tartani a ballagást? Ugyanez van a tanévnyitóval (első tanítási nap reggele), a tanévzáróval (utolsó tanítási napon). Szülők nem tudnak ott lenni. Csak ne neveznénk őket ünnepnek!!! Ezek nem erősítik a családok közös élményeit, az összetartozást!”
 • 17. kurbli 2010. április 30. 11:59
  „Mankapunka, már levettük a kommentjeidből, hogy te éjszaka dolgozol, így könnyen betarthatod a fogadalmadat :
  "ki se teszem a lábam az utakra 22:00-ig."
  mi ezt nem tehetjük meg, valamikor aludni is kell, mi akor alszunk amikor te dolgozol”
 • 16. kurbli 2010. április 30. 11:27
  „én is dolgozok délután, sőt én is a várost járom össze-vissza, mégsem csinálok belőle akkora katasztrófát, mint itt néhányan!
  hozzátartozik a városhoz a dugó, ez megszokás kérdése. Aki nem tudja elviselni a dugót, az jobb ha nem autózik, mert az ideges türelmetlen közlekedők okozzák a legtöbb balesetet!
  való igaz, ilyenkor (is)sok olyan közlekedik a városban, akinek 5 autó már "nagy csúcsforgalom", mert nem szokták meg. a mozgásuk messziről elárulja. de ők is egyenlő partnerek, legyünk rájuk is tekintettel.
  mindenkinek balesetmentes és türelmes közlekedést kívánok!”
 • 15. Mankapunka 2010. április 30. 11:25
  „Már most tele volt délelőtt a város mazsolákkal,behajtott visszapillantós autókkal útközben.

  Mi lesz délután apám,ki se teszem a lábam az utakra 22:00-ig.”
 • 14. igazmondó 2010. április 30. 09:25
  „sajna ma sokat kell mozogjak az autóval, ráadásul 2 érintett szakasz is utamba esik.
  én is tartok a papa-mama-gyerekek elővesszük a tíz éves, ezer kilométeres szuzukit a garázsból, oszt megyünk az eseményre típusú vezetőktől.
  De nem baj, imádok anyázni... :)”
 • 13. Accentos 2010. április 29. 22:07
  „a a 11-es hozzászóló nekem címezte mondandóját,arra a válaszom csak annyi,lehet,hogy az élet bizonyos területein lusta vagyok,de mint munkaeszközt,kénytelen vagyok egész nap hajtani az autót,meg lehet próbálni busszal vagy gyalog árut szállítani.megnézném.”
 • 12. Mike-Mouse 2010. április 29. 20:13
  „Holnap dolgozok. Nekem is lezárhatnák az utakat amerre járok.
  Sofőrök kedvence a ballagások tuti :S”
 • 11. miracle 2010. április 29. 19:29
  „Mert lusta vagy.”
 • 10. Goldmund 2010. április 29. 19:20
  „A Lukács Sándor Szakképzőben is most lesz ballagás?
  Mert olyankor a Budai utcában a benzinkúttól befelé majdnem a Famulus hotelig szokott állni a sor.”
 • 9. Accentos 2010. április 29. 15:51
  „csak lehet,hogy nagyon gyakran ülök autóba.ennyi.”
 • 8. Bond21 2010. április 29. 15:46
  „miért accentos te különb embernek érzed magad azért mert városon élsz????
  A megnyilvánulásodból látszik, hogy egyáltalán nem vagy az.....”
 • 7. Truder 2010. április 29. 01:17
  „Nem tudom miért ekkora dráma ez? Ugyanez van karácsonykor, évről évre ballagáskor...meg csomó más alkalomkor.”
 • 6. Accentos 2010. április 28. 22:17
  „meglesznek ám tömve a ritkán hajtott autók! papa,mama,rokonyok,gyünnek falurúú be Győrbe,uristen,mi lesz itt,csitt-csatt mindenfelé,gondolom az Árkád körforgalmat jobb lesz kikerülni...”
 • 5. lr 2010. április 28. 20:44
  „Mi gyalog megyünk a Jedlikes ballagásra Adyvárosból. Lüke aki autóba ül ha nem muszáj.”
 • 4. jessy 2010. április 28. 19:40
  „"Péntek délelőtt rendezik a Csukás végzősei a hagyományos traktoros felvonulásukat a városban, rendőri felvezetéssel. A járművek torlódást okozhatnak." Éppenséggel csütörtökön délelött lesz, nem pénteken, de mindegy”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A válság miatt többen kérnek lelki segélyt

Egy év alatt duplájára emelkedett azoknak a száma, akik lelki, egészségi gondjukkal, a válság szülte… Tovább olvasom