Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Balla Icára, Győr örökös primadonnájára emlékeztek

Több mint egy éve eltávozott Győr örökös primadonnája, Balla Ica művésznő.

Munkatársai, közvetlen barátai emlékeztek meg róla egy felejthetetlen esttel a minap a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. A fellépő művészek az első hívó szóra önzetlenül csatlakoztak a múlt visszaidézéséhez.

Hosszú lenne a sor, kik is gyűltek össze ezen a baráti találkozón, így csak néhány név: itt volt Karsai Klára, aki ezen az esten méltán érdemelte ki – mint utód – az örökös primadonna címet, de említhetnénk Mezei Melinda, Krasznai Tamás, a zongorán kísérő Kertes Ancsa, Dósa Zsuzsa, vagy Olasz Valéria megemlékezését versben, dalban, közös fellépésben. Szabó János volt miniszter tárogatójátékával örvendeztette meg az egybegyűlteket.

Balla Icára, Győr örökös primadonnájára emlékeztek - Fotó: Szük Ödön


Nemcsak a győri előadók tették magasra a mércét ezen az esten, de a Tatabányáról érkezett Bacsa Ferenc is gitárjátékával, a hangjával, valamint párja, Sulyok Emi. A vak énekes Jánoki Márió a Meseautót énekelve idézte fel a felejthetetlen Balla Ica emlékét, – két éve még a BBMK díszfala előtt a művésznővel együtt énekelhette ezt az operettet és itt mutatkozott be Tuba Dávid, a Beőthy Képző- és Iparművészeti és Irodalmi Társaság festője is.

Kecskés Rózsa saját versével búcsúzott a művésznőtől a színpadi műsort követő díjátadáson. Költők, alkotók, barátok osztották meg gondolataikat Balla Icáról, az el nem múló barátságról. Az elhunyt primadonna életében számos, jótékony célú rendezvényen lépett fel. A „Májusi szívhangok" címmel megrendezett kiállításon kiváló művészek emlékeztek rá.
A Beőthy-nagydíjat idén V. Hedrik Judit székesfehérvári festőművész és Lukács Katalin selyemfestő vehette át, míg az Arany Leonardo-díjat Szük Norbert és Csihi Mihály alkotása érdemelte ki.

Olvasóink írták

  • 1. Tabornok 2010. május 19. 03:24
    „Ica néni hangja, lelke csodálatos volt! Örülök, hogy megemlékeztek róla.
    Sajnálom, hogy nem tudtam erről az estről!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumi világnap

Győr - A múzeumi világnap alkalmából a Xántus János Múzeum kedden 10 órától koszorúzást tart Rómer… Tovább olvasom