Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Balla Ica örökre megpihent

Győr - Minden halálról szóló hír fájdalmas, az övé kiváltképp az. Elment a primadonna, Balla Ica örökre megpihent. Hétfőn este még vidám volt a hangja a telefonban, a 82. születésnapján a szűk baráti kör, a szomszédai megköszöntötték.

Párizsba készült, tervezett, ám az élet tragikus forgatókönyvet írt. Hétfőról keddre virradóra érte a rosszullét majd sorozatos agyvérzés. A barátnője talált rá másnap reggel, ki tudja meddig feküdhetett eszméletlenül.

Kezelőorvosától mi semmit nem tudhattunk állapotáról, s csak annyit sikerült megtudnunk, hogy a művésznőt géppel lélegeztetik, rosszulléte óta kómában fekszik. Csütörtökön reggelig bírta a szervezete, akkor ment el örökre.
 
A győri és a megyei önkormányzat is mély megrendüléssel értesült a Győri Nemzeti Színház örökös tagja, a „Győr-Moson-Sopron Megyéért Kék Szalag Kitüntető Cím" díjazottja, a Győr Város Díszpolgáraként elismert, Déryné-díjas Balla Ica halálhíréről, – a művésznő halálával Győr és a magyar színjátszás egyik legnépszerűbb, legsokoldalúbb és legszimpatikusabb egyénisége távozott az élők sorából. Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata és Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Balla Icát saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

Korábban:

Győr - Tegnap este még vidám volt a hangja a telefonban, nem csoda, hiszen születésnapját ünnepelte. Balla Icára, a győriek örök primadonnájára viszont reggel eszméletlen állapotban talált rá barátnője, a művésznőt a Petz kórház intenzív osztályán ápolják.

Tegnap délután futótűzként terjedt a hír a barátok, jó ismerősök közt, mindenki Icuka (mert sokan így szólítják) hogyléte felől érdeklődött. Zilahi György baráti köszöntéssel hívta fel még este Balla Icát.
– A hangja, a kedvessége is a megszokott volt – szögezte le Zilahi György. – Kicsit magányos lehetett, talán azért is mondta azt, hogy boldog, ha az utcán lehet, ha ráköszönnek. Várta a tavaszt, hisz ebben az időben csak keveset tartózkodott a levegőn, különben is félt, hogy elesik. Meg akartuk köszönteni, együtt. Felfoghatatlan, mi történhetett órákkal később. Már csak a rossz hírt hallottam, hogy Balla Ica az intenzíven fekszik. Sokan, egyre többen gondolunk rá és küldjük a szeretetünket.

Itt még vidáman, kedvenc helyén, a Komédiás étterem teraszán, ahol mindig lehetett tőle egy-egy szép régi történetet hallani.
Itt még vidáman, kedvenc helyén, a Komédiás étterem teraszán, ahol mindig lehetett tőle egy-egy szép régi történetet hallani.

Olvasóink írták

 • 11. dobo 2009. február 12. 18:21
  „Megdöbbenve vettünk tudomást, Ica néni unokatestvérünk elvesztéséről.
  Köszönetet szeretnénk mondani Győr városának, és akik körülvették.
  Ica néni nyugodjon békében, emléke áldott.

  Szerbiából a Dobó család és Párizsból Kardos Sándor”
 • 10. MTT 2009. február 12. 16:41
  „Neve összeforrt Győrrel. Ez továbbra is így marad. Nyugodjék békében a művésznő. Ismeretlenek is tisztelték és szerették.”
 • 9. SPS 2009. február 12. 14:13
  „Azt gondolom sok gönyűi nevében írhatom -sajnos-.
  Nyugodjon békében MŰVÉSZNŐ, Ica néni.
  Emlékét kegyelettel megőrizzük.”
 • 8. kulica 2009. február 12. 13:19
  „Egy szeretetre méltó ember távozott személyében, aki hozzátartozott mindennapjainkhoz.
  - Köszönjük a sok szépet, amit kaptunk Tőled, hiányozni fogsz.
  Emlékét kegyelettel megőrizzük.”
 • 7. viperetta335 2009. február 12. 12:00
  „Elemér,neked mindenhova oda kell rondítanod?És mindenhol ezzel az amcsi dumával jössz...Nem veszed észre,hogy utál mindenki,antipatikus,impertinens dög vagy,és Balla Icához is van hozzáfűznivalód...
  De mivel Ica néniegy angyal volt,megbocsátunk neked a nevében,mert ő is ezt tenné.”
 • 6. Tabornok 2009. február 12. 11:24
  „Személyében, egy tiszteletreméltó, minden ember számára követendő, példakép távozott közülünk.
  Emlékét őrizzük.”
 • 5. aha. 2009. február 12. 11:18
  „elemér,te OSTOBA! Olvasd el a cikket mielőtt hülyéket írsz!”
 • 4. pemozsu 2009. február 11. 20:10
  „Drága Ica néni! nagyon szeretünk, bár tudom hogy ezeket a sorokat nem tudod olvasni, de lelkiekben Veled vagyunk és bízunk abban, hogy az orvosok segítenek Rajtad és felépülsz. Az örök optimizmusodban van minden reményünk!”
 • 3. elemér 2009. február 11. 11:23
  „Persze hogy vágyik és kevesebben vannak rajongói és ez a normális. Felesleges az ilyen figyelmeztetés. Ikkáb arra figyeljen mindenki hogyan vigyázzon az egészségére. Valamit tehet is azért. Clinton szokott szaladgálni, de közben megállt és ette a big mac-et. Utána meg csodálkozott hogy intenziv kezelték. Kivánok Icanéninek javulást.

  http://chenzhen.files.wordpress.com/2008/07/big-mac.jpg”
 • 2. piteam 2009. február 10. 22:15
  „Ez egy figyelmeztetés mindannyiuknak, hogy addig fordítsuk figyelmünket és szeretetünket szeretteink felé,amíg élnek. Az egykor méltán ünnepelt Primadonna még ma is vágyik rajongói, kollégái,tisztelői figyelmére,szeretetére.Törődésre. Szomorú, hogy egyre kevesebben vannak.
  Drága Ica Néni! Teljes gyógyulást kívánok!”
 • 1. Tabornok 2009. február 10. 20:18
  „Remélem Icanéni, felgyógyul!
  Nem csak a hangja, de az emberek irányába megnyilvánuló szeretete is példamutató!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön az ár, de nincs készültség

Győr-Moson-Sopron - Az elmúlt napok enyhébb időjárása és a hétvégi havazás után kisebb árhullám… Tovább olvasom