Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Bálint gazda Pannonhalmán - A 97 éves Gyuri bácsi csodája - fotók

Bálint gazda Pannonhalmán - A 97 éves Gyuri bácsi csodája - fotókElőadás közben meglepetés paradicsomosztás.A cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
"A finomság, az elegancia, amit képvisel Bálint György, ritkaságszámba megy."
Akik ott voltak csütörtökön a pannonhalmi Apátsági Múzeumban, Galériában és hallották Bálint György előadását a kiskertekről, minden túlzás nélkül különleges élményben volt részük. Gyuri bácsi idén júliusban ünnepli 98. születésnapját, ám fiatalokat megszégyenítő alapossággal, logikusan beszél.

Köszönés után elnézést kért, hogy előadás közben le kell ülnie, s nem tudja állva megtisztelni a közönséget. Mint mondta, ez a pár évvel ezelőtti súlyos autóbalesete következménye. A finomság, az elegancia, amit képvisel Bálint György, ritkaságszámba megy. Úgy maradt igazi úri ember, hogy a 20. század összes borzalmát átélte.

Ami az előadás első perceitől kezdve szembeötlő volt, hogy mennyire nyitott az újdonságokra Bálint gazda. Követi a trendeket, a legkorszerűbb technológiákba ássa bele magát. Talán ezért maradtak fiatalosak a gesztusai, huncut mosolya akár egy tinédzseré is lehetne. Intelligens humora sokak arcára mosolyt csalt, improvizációs készsége egyedülálló.


 
Dedikálás közben szívesen vállalt közös képeket is Bálint György.


Amikor a reneszánszukat élő kiskertekről beszélt, a következő fotót vetítette ki: a kispesti panelrengeteg közepén páran paradicsomot, paprikát, fűszernövényeket termesztenek. A felvétel hátterét agyongraffitizett fal adta, mire a hátsó sorokból páran szitkozódni kezdtek.

Bármennyire bántja a szemünket egy gettó látványa, attól a gettó még gettó marad. Gyuri bácsi nem tett megjegyzést az elcsúfított falra. Helyette örömét fejezte ki, hogy páran ilyen környezetben kertészkednek. A pont nála, nem kell ismeretlenül ítéletet mondani másokról.


 
Fotók: Tudósítók

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frissülő áruk, elfogyó vevők a győr-belvárosi piacon

A friss, már idén termett zöldségeket dicsérik a győr-belvárosi, Tarcsay utcai piacon a vevők és a… Tovább olvasom