Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

`Balhés´ online pénztárgép: teljesíteni akarja vállalását a forgalmazó

Több mint egy hónapos hallgatás után megtörte a csendet az Alt Cash Kft. A cég felveszi a kesztyűt és küzd az igazáért.

15.48

A bajba jutott megyei kereskedőknek érdemes csatlakozniuk a Facebookon nyílt, az "Online pénztárgép cserére kötelezettek" csoportjára. Sok-sok "érdekes" olvasmány, link vár itt rájuk!

Kedd, 11.20 - A koreai gyár három szakembere készen áll a legfrissebb elvárások megvalósítására

Maradéktalanul teljesíteni kívánja szerződéses kötelezettségeit az Alt Cash Kft. pénztárgép-forgalmazó, amely hétfői közleményében jelezte: felkészült a megrendelt készülékek szállítására, és azt is vállalja, hogy a még nem engedélyezett, SAM4S NR-270-es készülékeket a támogatott áron (100 ezer forint alatt) teljesíti.

A forgalmazó egyik gépe, a SAM4S NR-300-as online pénztárgép hétfőn kapta meg a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) engedélyét, így ezt a típust forgalmazhatja.

Az Alt Cash hétfőn arról tájékoztatott: a 300-as modellt rendelő ügyfelei a jogszabály által előírt módon visszaigazolást kapnak megrendelésükről, de a kft. továbbra is nyilvántartja rendszerében ügyfelei más pénztárgépre vonatkozó igényét, és a folyamatosan várható engedélyek függvényében szolgálja majd ki a megrendelőit.

Annak érdekében, hogy mindezt megfelelően dokumentálják, a forgalmazó minden partnerével: mind az ügyfeleivel, mind a viszonteladóival még hétfőn írásban felveszi a kapcsolatot.

Azok az ügyfelek, akik már befizették a készülékre a foglalót, azt nem veszítik el, hiszen az Alt Cash Kft. szerződéses kötelezettségét maradéktalanul teljesíteni kívánja, és felkészült a megrendelt készülékek szállítására, sőt a cég azt is vállalja, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium korábban vállalt támogatásával a SAM4S NR-270-es készülékvásárlásokat a támogatott áron teljesíti.

A SAM4S NR-270-es modellről egyeztet a forgalmazó a NAV és az MKEH szakembereivel a számukra is elfogadható műszaki megoldásról, a koreai gyár három szakembere pedig áll készen a legfrissebb elvárások megvalósítására - fogalmaz a cég.

Alt Cash Kft.-nek továbbra is engedélyeztetés alatt áll a SAM4S NR-240-es és a SAM4S NR-440-es modellje, mely engedélyeztetési folyamat várhatóan rövidesen lezárul, mivel ezek a modellek az NR-300-as alapmodell méretben és néhány funkcióban bővített változatai.

A már beérkezett közel 80 000 darab megrendelés adatait a rendelet értelmében a cég leadja a NAV-nak. "Az új megrendeléseket pedig országos partnerhálózatunk segítségével az eBEV felületen leadott SAM4S NR-300-as megrendelésével tudják fogadni" - olvasható a cég közleményében.

A nagy kérdés most az: mit szól ehhez a NAV, hiszen az adóhatóság múlt pénteki közleménye szerint nem ad több haladékot a kis- és középvállakozóknak, vagyis az idő nagyon sürget.Túlterhelt a az Alt Cash honlapja, de a Facebook segít

Az Alt Cash weboldala túlterhelt, ezért nem minden esetben töltődik le.
 
A pénztárgépekkel kapcsolatos aktuális híreket a cég folyamatosan közzéteszi a Facebook-oldalán is, melynek frissítéseit ide kattintva követhetik.

Utóbbi oldalt érdemes követni: a kereskedők számos problémájukat itt írják meg.
 

 

Hétfő, 11.50 - Engedélyt kapott a Samsung NR-300-as típusa

A forgalmazó cégnek most már tényleg elő kell állnia a farbával, s tájékoztatást kell adnia vásárlóinak.

"Az MKEH Metrológiai Hatósága november 25-i döntésében úgy határozott, hogy az A017 számon engedélyezett SAM4S NR-300 ONLINE típusú pénztárgépének, valamint az A018 számon engedélyezett S&E NR-300 ONLINE típusú pénztárgépének végleges tesztelése befejeződött.

A hiánypótlásként bemutatott pénztárgépek tesztelésének eredményeképpen megállapítást nyert, hogy a pénztárgépek az előírt műszaki-, informatikai-, és dokumentációs követelményeknek megfelelnek, forgalomba hozataluk megkezdhető" - közölte a jó hírt honlapján az MKEH.

Az, hogy a gyakorlatban mindez jó hír lesz-e azoknak a kis- és középes vállalkozóknak, akik az NR-300-as típust is forgalmazó cégtól rendelték meg az NR-270-es gépet - hamarosan kiderül.

Egy biztos: a forgalmazó cégnek most már tényleg elő kell állnia a farbával, s tájékoztatást kell adnia a vevőknek.

13.34

Úgy tudjuk, hogy az egyre terebélyesedő online pénztárgép mizéria kapcsán a NAV hétfőn ad ki újabb közleményt friss információkkal.

12.52

Az adóhatóság elegánsan átlépett azon, hogy 80 ezer kiskereskedő önhibáján kívül került slamasztikába, továbbá két hete még azt ígérték: nem a bírságolás a cél.

"Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy az 500 millió forint forgalom alatti vállalkozásoknak sikeres uniós pályázat esetén járó 50 ezer forintos támogatáson túl az első 10 ezer SAM4S NR-270 típusú online pénztárgépre plusz 50 ezer forintos állami támogatás ígért a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Ennek megfelelően rengetegen szerették volna erre, a korábban engedélyezett gépre befizetni a foglalójukat. Többek közt ennek a felhívásnak köszönhető, hogy 80 ezer kis- és közepkereskedő került olyan bajba, melyről nem tehet" - válaszolta érdeklődésünkre Horváth Imre Tamásné Éva, a megyei kamara kereskedelmi tagozatának alelnöke, szabadhegyi boltbérlő.

Egy másik megyei kereskedőtől a következő véleményeket kaptuk e-mailben cikkünk kapcsán.

"Aki a NAV oldalán keresztül rendelt, mint mi a második gép esetében, most tehetetlenül vergődik. Leadtuk a megrendelésünket szerda este, csütörtökön kiderült, hogy a gépet csak 2014. januárjában vagy februárjában kapjuk meg. A megrendelésből kilépni nem tudunk, hogy rendeljünk egy harmadikat. És azt sem tudjuk, mi lesz a korábban leadott rendeléseinkkel."

Az ügy jelenlegi állása szerint a 80 ezer kereskedőnek egyetlen választása maradt, hogy polgári peres úton bizonyítsa igazát.

Péntek, 9.49

"Elméletileg már minden átállásra kötelezett vállalkozásnak meg kellett rendelnie az online adatkapcsolatra képes pénztárgépet, és ezt a NAV folyamatosan ellenőrzi.

Vannak azonban olyan üzletek, cégek, amelyek nem megfelelő gépet rendeltek vagy egyszerűen elmulasztották a megrendelést. Számukra gyors segítséget jelent, hogy a NAV honlapjáról is elérhető magyarorszag.hu portálon megtalálják azt a felületet, amelyen garantáltan megfelelő pénztárgépet rendelhetnek" - kezdte a NAV sajtóirodája portálunknak adott válaszában.

Az adóhatóság azon a kérdésen elegánsan átlépett, hogy 80 ezer kiskereskedő önhibáján kívül került slamasztikába. Mint ahogy azon is, hogy alig két hete küldött válaszukban arról volt szó, hogy nem bírságolás a cél.

"Annak, aki már rendelkezik november 16. előtt megkötött szerződéssel (megrendeléssel), két dolgot feltétlenül ellenőriznie kell. Egyrészt, hogy a megrendelés, szerződés érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkező és ténylegesen forgalomba hozható pénztárgépre vonatkozik-e, másrészt, hogy a megrendelést, illetve a szerződést a forgalmazó visszaigazolta-e.

Ha a megrendelést, illetve a szerződést még nem igazolták vissza, és a pénztárgépet nem közvetlenül a forgalmazótól rendelte a megrendelő, kérnie kell a pénztárgép eladójától egy olyan, igazolást, amely arról szól, hogy a szerződést, megrendelést továbbította a forgalmazóhoz. Ezen a dokumentumon a forgalmazó visszaigazolásának is szerepelnie kell. Ezt az igazolást az eladónak november 25-ig kell kiadnia. Ha valaki a pénztárgépet közvetlenül a forgalmazótól rendelte meg, úgy a forgalmazónak kell a szerződést, megrendelést visszaigazolni szintén legkésőbb 2013. november 25-ig.

Fontos, hogy a két feltételnek együttesen kell teljesülnie, tehát nem elég, hogy a megrendelés visszaigazolták, szükséges az is, hogy az érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkező és ténylegesen forgalomba hozható pénztárgépre vonatkozzon. Aki eddig kötelezettsége ellenére nem rendelt pénztárgépet, annak haladéktalanul meg kell rendelnie az online pénztárgépet az erre a célra kialakított internetes felületen.

Továbbra is szükséges feltétel, hogy az adózó üzembe helyezési kóddal rendelkezzen, amelyet a PTGREG adatlap kitöltésével igényelhetett a NAV-tól. Minden megrendelés nyomon követhető, mivel az adatokat a forgalmazóknak kötelező továbbítaniuk a NAV-hoz. A forgalmazói adatszolgáltatás alapján a NAV pontos információkkal rendelkezik arról, hogy mely adózók nem rendeltek még a jogszabályi előírásoknak megfelelő pénztárgépet.

A NAV ellenőrizni és szigorúan szankcionálni fogja azon adózókat, akik nem teljesítik az új típusú pénztárgépek beszerzésére és beüzemelésére vonatkozó kötelezettségüket" - zárult a NAV válasza.

13.44

Portálunk a hír tükrében megkérdezte a NAV sajtóirodáját, hogy meddig kapnak türelmi időt azok a kis- és középkereskedők, akik ennek a a szóban gépnek befizették a foglalóját, illetve a türelmi  idő lejárta után milyen szankciókra számíthatnak? Amint kapunk válaszokat, közöljük azokat.

Természetesen a gépet forgalmazó céget is próbáltuk elérni, de akárcsak két hete, most is néma maradt telefonjuk.

A SAM4S NR-270 típusú online pénztárgép egyik győri viszonteladójától olyan információt kapunk, miszerint a forgalmazó cég rövid időn belül közleményt ad ki, s ebben megoldást vázol a kialakult helyzetre.

Csütörtök, 12.49

Megyénkben rengeteg kis- és középvállalkozó fizette be annak a gépnek a 30 ezer forintos foglalóját, amely másodjára sem kapott forgalmazási engedélyt.

Mint arról a kisalfold.hu elsőként hírt adott november elején: visszavonták az egyik online pénztárgép forgalmazási engedélyét, melyre 50 ezer forintos állami támogatást lehetett igényelni nyáron.

Cikkünkből kiderült: a megyei kis- és középkereskedők közül rengetegen kifizették ennek a típusnak a több mint 30 ezer forintos foglalóját.

Nos, a jelenállás szerint hoppon maradt vállalkozóknak jó hírrel nem szolgálhatunk: a másodfokú eljárást lefolytató Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) helyben hagyta az elsőfokú döntést, vagyis nem kaphat forgalmazási engedélyt a SAM4S NR-270 típusú online pénztárgép.

Az MKEH munkatársa kérdésünkre megerősítette: a döntés ellen több fellebbezésnek nincs helye, a készüléket forgalmazni kívánó cég csak a bíróságon támadhatja meg a határozatot.


Az egyik viszonteladó cég hírlevelében is engedélyezett gépként szerepelt a SAM4S NR-270-es típusú online pénztárgép nyár végén
Az egyik viszonteladó cég hírlevelében is engedélyezett gépként szerepelt a SAM4S NR-270-es típusú online pénztárgép nyár végén
Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. jn 2013. november 24. 21:22
  „Igen ez tényleg nem semmi . Mondjuk nekem már az elején bűzlött , ilyet én még nálunk fejletebb nyugaton sem láttam , on-line pénztárgép ? Meg aztán nem is igazán értem , mi is a indikációja ?
  Mert ha on-line , akkor amit eddíg nem ütöttek be (ami ugye a "fekete"), most beütik ??? :))
  Ezek tényleg ennyire nyomik ?
  Sok hűhó semmiért , én már most borítékolom , semmivel sem fog nőni a bevalott ÁFA tétel . Sőt.... még járhatnak úgy is mint a trafiktörvénnyel , aztán megnézhetik megukat .
  Persze értem is , majd az on-line-ság miatt megint lehet egy jó csomót bűntetni meg bírságolni :(
  Meghát ahogy itt alant írva vagyon jól meg lehet etetni a holdudvart is ...
  Hát.... lassan normális magyar vállalkozó inkább áttelepíti a székhelyét pl. osztrákba ott legalább rend van , és megbecsülik a vállalkozót mert Ő a gazdaság motorja (nem a közhivatalnok!!!) .
  OFF”
 • 33. ebigel 2013. november 24. 19:18
  „30. Boli 2013.11.23. 21:54

  Elolvastam az általad adott linken a cikket+ hozzászólásokat! Köszi, hogy feltetted...nem semmi!!!!!!!!!”
 • 32. enéh 2013. november 24. 18:02
  „Azért lesznek érdekes dolgok, mindenki spájzoljon be év végén, mert a benzinkutak, nagy láncok már most látják, hogy nem tudják lecserélni a pénztárgépeket, fizikailag nem tudnak addig annyi gépet legyártani, amennyi kellene (főleg mert a csókosok későn kapcsoltak). Aztán jan. 1-jén vagy kinyitnak a régi gépekkel és várják a nav-ot, aki 12 napra bezáratja az üzletet (kac-kac) vagy ki sem nyitnak.”
 • 31. kisvuk41 2013. november 24. 12:43
  „Tisztelt Ügyfelünk!
  A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal augusztusban A004-es számon engedélyt adott a Sam4s NR-270-es pénztárgép forgalmazására, majd szeptemberben A017-es számon engedélyezte a Sam4s NR-300-as modellünk forgalmazását is. További két modellünkről, melyek engedélyeztetése folyamatban van idáig nem született döntés.
  Az NR-270-es pénztárgép engedélyét azonban néhány hete visszavonták, a 300-as tényleges forgalomba hozatalát pedig hiánypótláshoz kötötték.
  A hiánypótlást elvégeztük, az NR-300-as pénztárgép vizsgálata jelenleg is zajlik. Hétfő reggel tovább tesztelik a készüléket, és reményeink szerint még aznap megkapjuk a végleges engedélyt.
  Amint ez megtörténik, küldünk Önnek egy visszaigazolást egy engedéllyel rendelkező készülék megrendeléséről, mellyel egy esetleges ellenőrzés során igazolhatja, hogy gondoskodott online kiskassza beszerzéséről.
  A rendszerünkben természetesen nyilvántartjuk, hogy melyik készüléket rendelte meg és a kiválasztott pénztárgépet fogjuk eljuttatni a megadott címre, ha megkapjuk az ehhez szükséges engedélyeket.
  Az Alt Cash Kft. továbbra is készen áll arra, hogy a vállalásait teljesítse! Az ehhez szükséges gyártási kapacitást kiépítettük, és jelen pillanatban több, mint 25 ezer online pénztárgépünk van raktáron. Köszönjük eddigi bizalmát és kérjük ebben a pár napban még támogasson minket!

  Üdvözlettel: AltCash Kft.”
 • 30. Boli 2013. november 23. 21:54
  „A Mandinerről:
  "Nem a pénztárgépekről szól ez, hanem a mobilnetes előfizetésekről! Mert azért 2300 Ft+Áfa bevétel 250.000 előfizetés után nem kevés pénz havonta! A gépek eladásán csak egyszer van némi bevétel. Az Alt Cash Telekomos SIM kártyákat épített a gépeibe, míg a többi forgalmazó egy tavaly alakított cégtől (Mobil-Adat Kft.) rendelte a kátyákat. Ez a cég csakis erre jött létre. A tulajdonosok között vannak NAV-os és MKEH-s cimborák.
  Amikor nyáron/ősszel engedélyezték az Alt Cash gépeinek a forgalmazását, akkor ez a banda nem számított arra, hogy ilyen sok megrendelésük lesz. 80.000 megrendelés = kb. 110.000 pénztárgép, mivel nem mindenki csak egyet rendelt. Ez persze már nem tetszett a Mobil Adat Kft. holdudvarának, így betolták a megfelelő összeget a megfelelő zsebbe és mindjárt visszavonták az Alt Cash gépeinek az engedélyét és hoztak egy olyan határidőt, ami teljesíthetetlen. A Mobil Adat-nak mindegy, hogy milyen gépeket rendelnek a kereskedők ha az nem SAM4S, hisz az összes többi után az ő zsebébe vándorol a milliárdos előfizetési díj.
  Az Alt Cash Kft. nem lenyúlta az előleget, hanem gépeket vett rajta, amiből már majdnem 30.000 meg is érkezett és hegyekben áll a Videoton gyárban arra várva, hogy megkapják az engedélyt és elkezdhessék beépíteni az adóügyi ellenőrző egységeket!
  A megrendelés pillanatában volt forgalmazási engedélye a pénztárgépeknek, így lehetett rá megrendelést és előleget is felvenni. Mindkét fél - a megrendelő és az Alt Cash is - jóhiszeműen járt el amikor a szerződést megkötötték.
  A NAV pedig egy visszamenőlegesen módosított rendeltre hivatkozva nem büntethet!"
  http://mandiner.hu/cikk/20131122_botrany_az_uj_penztargepek_korul”
 • 29. gulyas 2013. november 23. 21:09
  „Pontosítás: a kiskereskedők, akik a !!!!az utólagosan visszavont!!!! engedélyű pénztárgépet rendelték, azért tették, mert a rendelés pillanatában - sőt egészen október közepéig- a pénztárgép az adott állami hivatal által engedélyezett papírokkal rendelkezett. Az állami hivatal UTÓLAGOSAN, a rendelési határidő lejárta után vont vissza az engedélyét a pénztárgépnek, így lehetetlenítve el 80 ezer kiskereskedőt. Utólagosan akkor a kiskereskedő is gondolja meg magát és ne fizessen semmilyen adót az államkasszába, hiszen ezek szerint utólagosan, határidők letelte után bármit meg lehet tenni.”
 • 28. thermál 2013. november 23. 15:36
  „Nagyon helytelen a cikkhez választott cím, hiszen a pénztárgéppel semmi baj nincs, van viszont balhé a NAV-nak nevezett hivatalban, és az azt felügyelő kormánynál, mert fogalmuk sincs, hogy mit tesznek, és mit kellene tenni.”
 • 27. igazgyőri 2013. november 23. 11:51
  „Tőlem is levonják az adót minden hónapban!”
 • 26. torrente07 2013. november 23. 11:37
  „mindigatutit, miért kire szavazzanak az emberek a folyamatosan egymásra köpködő bal oldali pártokra, akik nyolc év alatt nem tudnak felmutatni semmit?”
 • 25. mindigatutit 2013. november 22. 21:40
  „Csak amnyit jegyeznek meg,hogy a samsung akit kozvetve xopatnak az ugye strategiai partner,meg keletre is nyitunk!na a mi nagy nemzeti qrmanyunk ilyen!buzlik az egesz a mutyitol mint minden ebben az orszagban!csak azt nem tudom ki a fax szavaz meg ezekre???de tenyleg,kiii?!??”
 • 24. steke 2013. november 22. 21:25
  „Ha olyan összetartás lenne, mint amilyen nincs, januárban csak pár napra kellene zárva tartania az összes élelmiszer boltnak! Lenne itt olyan, de olyan világ! Azonnal megváltozna szerencsétlen kereskedők felé a hozzá állás eleink részéről.”
 • 23. embertelen 2013. november 22. 19:54
  „13. db Tévedsz, a most becsapott vállalkozók zöme biztosan változatlanul a fideszre fog szavazni, az emberek zöme annyira el van kábítva, hogy bármilyen fideszes átverés után is Orbánra fog szavazni. Számukra ő a megváltó és bármit elviselnek tőle.”
 • 22. kisvuk41 2013. november 22. 19:52
  „Lehet szórakozni az emberekkel, csak arra kell vigyázni ne legyen minden mindegy.....”
 • 21. Legs 2013. november 22. 18:13
  „Na és persze az is érdekes,hogy mindenre van megoldás.:)))Átlósan a reklám:)))))))))))))Pénztárgépek még decemberben:)))

  Hát ez azért már szánalmas:)))))))))))”
 • 20. Legs 2013. november 22. 17:59
  „Most akkor az a baj,hogy rossz a pénztárgép.vagy az,hogy nem adtak jattott valakinek a forgalmazók?Eredetileg megfelelt mindennek de aztán közben elromlott?”
 • 19. vikri 2013. november 22. 16:15
  „Hú, de jó buli ez!!! A nagyfőnök megmondta, hogy csak arra figyeljünk, amit csinálnak, ne arra, amit mondanak - úgy látszik, ez a NAV-ra is igaz...
  Bocs az áldozatoktól, de egyszerűen nevetséges ez az egész erőlködés. Kitalálnak ezek minden nyavalyát, mert ugye pl. az egy kulcsot valahol kompenzálni kell.
  Megszorítás?! Hát persze, hogy nem. Vagyis közvetlenül nem, de közvetetten MINDEN az embereken és a családokon csattan. A pénztárgépek plusz költsége és a plusz munka miatta. Mi fizetünk mindenért... (Én pl. kényszerhelyzetben közvetlenül odaadtam több, mint 2,5 milliót a majdani nyugdíjamból, amit tuti, hogy így nem is örökölhetnek a gyerekeim.)”
 • 18. Búzakörte 2013. november 22. 15:21
  „Mindig minden esetben a büntetés a cél. Akár közlekedési cseszegetésről, akár navos intézkedésről van szó. Az állam büntetéscentrikus társadalmi modellt működtet, ezért is menekülnek a fiatalok az országból. S ugyanezért nem megyünk mi soha itthon szabadságra, csak külföldre. Ott ugyanis nem azt lesik, hogy vezetek-e, ha megittam a boromat, hanem örülnek, hogy ott költöm a pénzemet. Hagyják élni az embereket, hagyják, hogy jól érezzék magukat, nálunk mindennek a fordítottja az igaz.”
 • 17. SnakeS 2013. november 22. 15:05
  „"Úgy tudjuk, hogy az egyre terebélyesedő online pénztárgép mizéria kapcsán a NAV hétfőn ad ki újabb közleményt friss információkkal."

  Érzik azért ők is, hogy nincsenek rendben ezek a dolgok. Tévedés ne essék az ő részükről sem korrekt a hozzáállás az elmúlt napokban.”
 • 16. tmm 2013. november 22. 14:26
  „Gratulálok. Ez a "jobban teljesít" az ország??? Nagyon jól teljesítünk. Szuper.”
 • 15. Mabda 2013. november 22. 13:41
  „Az ilyen átgondolatlan cselekedetekkel tálcán kínálja a vezető párt a szavazatokat a Jobbiknak...”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földfogyatkozás: Keszei L. András és Fülöp Péter verses-fotós kötete

Földfogyatkozás címmel a Győri Könyvszalonban mutatta be közös, verses-fotós kötetét Keszei L. András, a Kisalföld szerkesztője és Fülöp Péter fotográfus. Tovább olvasom