Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Balettiskolák találkozója Győrben

A Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium a minap otthont adott három ország három balettiskolája találkozójának.
A bécsi Wiener Staatsoper Ballettschule képviseletében Jolantha Seyfried menedzser-igazgató és Gabriele Haslinger balettmester, a pozsonyi Tanecne konzervatórium, az Evy Jaczovej iskola képviseletében Katarina Zacharova igazgató és Gabriela Béderová művészeti vezető látogatott el a kisalföldi megyeszékhelyre. A Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium képviseletében Bombicz Barbara igazgató és Gerencsér Gabriella gyakorlati oktatásvezető vett részt a megbeszélésen.

A vendégek megismerkedtek a győri iskolával, megnézték a kollégiumot és betekinthettek néhány balettórára is.
Egy uniós pályázat részleteinek megbeszélése után mindhárom fél aláírta azt az együttműködési megállapodást, amely arról biztosítja a feleket, hogy pályázat útján kívánják biztosítani a gyermekek és pedagógusok tanulmányútjához szükséges anyagi forrásokat.
Az együttműködés elnevezése mostantól: Dance of European Young Generation (Táncoló Európai Fiatal Generáció).

Bombicz Barbara igazgató meghívta a társiskolák növendékeit és betanító balettmestereit az iskola által megrendezendő háromnapos táncfórumra. A Tánckoncertet 2007. április 26-án, az Országos Balettverseny záró gálaműsorát 28-án rendezik a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. Ez lesz az első közös szereplés, amelyen a vendégiskolák 2–2 szólóval vagy pas de deux-vel mutatkoznak be Győrben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másodszor is Danone-bojkott

Borkai Zsolt polgármester elődje öt évvel ezelőtti példáját követve ismét a Danone termékek… Tovább olvasom