Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Baleset és bűnmegelőzés: Jó eséllyel megóvhatók a gyerekek

Tét - A baleset- és bűnmegelőzés volt a témája a téti általános iskola felső tagozatosainak óráin pénteken. A város rendőrei szerint megelőzéssel jó eséllyel óvhatók meg a gyermekek.
A téti Kisfaludy Károly Általános Iskola felső tagozatos tanulóinak szervezett baleset- és bűnmegelőzési órákat a Tét Kistérségi Rendőrállomás. A rendhagyó órákon a közlekedésbiztonságról, a gyalogosok, kerékpárosok közúton való helyes magatartásáról a Győri Rendőrkapitányság közlekedési osztályának munkatársa, Gerendai Sándorné százados tartott előadást. A szabálysértések, bűncselekmények következményeire a Győri Városi Ügyészség fiatalkorúak ügyésze, dr. Sümegi Judit hívta fel a gyerekek figyelmét.

A prevenciós program szervezője, a rendőrállomás parancsnoka, Oross Henrietta hadnagy lapunk kérdésére válaszolva elmondta: – A gyermekek fokozott baleseti veszélyeztetettségének egyik fő oka az, hogy a közlekedési kultúrájuk szintje nem kielégítő. Ezért a helyes magatartás formálását és a közlekedést jellemző szokások kialakítását már kisgyermekkorban el kell kezdeni szervezett, játékos formában. Fontos a szülők okítótevékenysége és példamutatása is.

A hadnagy elmondta, Téten az elmúlt két évben nem volt gyermekbaleset. A bűnmegelőzéssel kapcsolatban megjegyezte, nem mindegy, hogy mit lát a gyermek, s milyen erők tartják vissza a bűnözéstől.

– Ha egy gyermek látja, hogy egy „egyszerű" bolti lopásért milyen büntetéseket kaphat, a következőkben meggondolja, hogy mit tesz. Remélhetően az előadás mindezt tudatosítja bennük. Sajnos vannak rossz példák előttük néhány családban, s olyan gyerekek is, akik korábban ebbe az iskolába jártak. A rossz példa követését kell megelőzni – mondta el többek között Oross Henrietta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerető gazdára várnak

Győr - Buldózer, Béni, Lédi, Morphi és még sokan mások várnak gazdira az Emberek az Állatokért… Tovább olvasom