Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Baleset a 83-as főúton, a Tesco és a Metro között

Baleset történt hétfőn reggel 8 óra körül a 83-as főúton, a Tesco és a Metro között. Információnk szerint két személyautó ütközött. Nincs sérültje a balesetnek.

11 óra 30 perc: Szerencsére nincs sérültje a balesetnek, ami reggel fél nyolckor történt. A részletekről a rendőrség sajtóreferense Kálmán Gabriella elmondta: a teherautó lement az autópályáról és Győr felé haladt, akár a szóban forgó személygépkocsi. Szabálytalan sávváltás okozta az ütközést, amelynek szerencsére nincs sérültje, de mindegyik járműben anyagi kár keletkezett.

10 óra 20 perc: Elsődleges infromációnkkal ellentétben egy személyautó és egy teherautó ütközött reggel 8 óra körül a 83-as főúton, a Tesco és a Metro között.

Előzmények: Baleset történt hétfőn reggel 8 óra körül a 83-as főúton, a Tesco és a Metro között. Információnk szerint két személyautó ütközött. Részletek később...

Olvasóink írták

 • 14. DON 2012. október 15. 22:15
  „Madarász!
  A holttér, tudod, nem azért van, mert nincs tükör... Aki részt vett legalább egy tanfolyamon a jogosítvány megszerzése céljából, az találkozott már ezzel a fogalommal. A holttér az a hely, amit a tükörből nem látsz be. Képzeld, személygépkocsinál is van ilyen, azért kell kanyarodás, vagy sávváltás előtt nem csak az indexet kirakni, hanem kicsit elfordítva a fejet és a törzset elnézni az adott irányba. A tükör nem minden.

  Egyébként pedig a kamionosokat szidóknak csak azt tudom mondani, hogy tessék beülni egy ekkora batárba, de elég csak egy 7,5 tonnásba. Tessék levezetni annyit egy nap, amennyit ezektől a sofőröktől megkövetelnek, és akkor talán változik kicsit a véleményük. Ezt nem mentségként írom, csak jelzem, hogy az, amikor reggel beül az ember az ignisbe, bemegy a városba dolgozni, hazafelé meg útközben megáll a teszkóban lecsókolbászért, és az éves levezetett kilométere nem teszi ki a hivatásos sofőrök egy heti adagját, az ne képzelje magát az utak királyának, de főleg ne pampogjon olyannak, aki nála több közlekedési helyzetet látott, mint amennyit ő egész életében fog. Aki autóba ül, és azzal szándékozik eljutni A-ból B-be, annak el kell fogadnia, hogy egy olyan játékba száll be, amelyet mások is játszanak, és a közút nem véletlenül KÖZút. Nem az övé, de nem is csak másé. Az, hogy feszít a volán mögött, mint pók a lucernásban, és hetvennél azt hiszi magáról, hogy ő a Májköll Nájt, pusztán csak önismereti defektus.

  Körültekintés, előzékenység és megfelelő vezetési rutin = kevesebb baleset.”
 • 13. Madarász 2012. október 15. 19:45
  „12. Ott már senkinek. Bár ha a gyorshajtó külföldit előbb lekapcsolják, 2 halottal kevesebb.

  A KRESZ-t be kell tartani, teljesen mindegy, hogy gyalog, biciklivel, kamionnal, esetleg repülővel közlekedsz, aki nem képes visszafogni a gázt, anélkül közlekedni, hogy veszélyeztetne másokat, le kellene a rendőröknek kapcsolni, mindjárt nem lenne annyi baleset.”
 • 12. Betyársereg 2012. október 15. 19:27
  „3. as okoska és itt kinek vennéd el a jogsiját??? http://www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/frontalisan_utkozott_egy_kamion_es_egy_auto_ketten_haltak_meg_rajka_kozeleben_-_fotok/2302328/

  a kamionosnak ugye miért ment arra.”
 • 11. orbison 2012. október 15. 19:27
  „7.-hez: Bocs, de ne a padka legyen rendben, hanem az útpálya.. Az mindig is funny számomra, amikor 40-es korlátozó táblát indokolnak "laza padka"-val... Ja, hogy az alapot még döngölni kell a tényleges foragalommal?! Nem így kelllene utat építeni!
  10.-hez: Hát ezt komolyan nem éretm.... Ki, hova, merre ?!”
 • 10. Madarász 2012. október 15. 18:13
  „8. Manka, teljesen mindegy, a kamionra ugyanúgy vonatkozik a KRESZ, csak elfeljtik betartani, úgyis ők a nagyobbak... Nem egyszer látom a 83-ason, hogy minden irányjelzés nélkül ráhúzzák a mellettük haladóra a kormányt, mikor hirtelen pánikba esnek, hogy a külső sáv felmegy az autópályára.
  Végre ráncba kén szedni őket! Amelyik ilyen piti hibákat elkövet, mint a cikkben szereplő, attól el kell venni a hivatásos jogsit, mert ön és főleg közveszélyes a több tonnás monstrummal.”
 • 9. tomas 2012. október 15. 17:47
  „JÓ lenne ha tennének valamit !!”
 • 8. Mankapunka 2012. október 15. 16:25
  „Legalább megtudtuk,hogy Madarász csak személyautóban ült még csak életében,és fogalma sincs,mi van 3 méterrel feljebb.

  Látom,a KRESZ órán sem hallott róla.”
 • 7. urbaniastapista 2012. október 15. 15:34
  „Már megint a 83-a.

  Múlt héten jártam oda vissza Sárváron, Pápa-Celldömölk felé.
  Megyénkbeli szakasz kriminális, épp csak mély kátyúk nincsenek, az aszfalt szélén szinte végig 10-20 cm-rel lejjebb az útpadka. A sok Csanak-Szemere közti balesetben biztos, hogy nagy szerepe van ennek is.
  Átérve a megyehatáron a padka egyből rendben, munkások is dolgoznak itt-ott. Pápától Celldömölkig ugyan hepehupás helyenként az aszfalt, de a padka mindenütt rendben. Celldömölk után, mintha Ausztriába ért volna az ember, aszfalt kisimul, nagyrészt vadonat új az út. Valami nem jól van itt a megyében.”
 • 6. kitiltottak 2012. október 15. 11:40
  „Kötelező a holttér mentes tükör a nagy dögöknél!
  A másik! 1-es hozzászóló! A KRESZ-t nem magyarázni kell hanem betartani! Ettől független az előzékenységben van igazság!”
 • 5. Pedró 2012. október 15. 11:26
  „Kamionosok közelébe azóta figyelek fokozatosan, amióta egy ismerős soförrel mentem egy kicsit. Ledöbbentő, hogy mekkora a holttér egy ekkora dögnél...”
 • 4. bert102 2012. október 15. 11:19
  „Ja!”
 • 3. Madarász 2012. október 15. 11:17
  „1. Kérdés, hogy mikor kitette az indexet (persze már ha kitette, mert ezen a szakaszon elég ritka) hol volt a személyautó.
  Amúgy erre elég sokszor látni, hogy a kamionok versenyeznek a személyautókkal, hogy elé sorolhasson be, holott a személyautó mögött, vagy kettővel mögötte nem jön semmi, fél km-en üres a sáv.

  Már ne haragudj, de a kamion akkor menjen ki a külső sávba, ha van elég helye az átsoroláshoz, ha nincs, akkor várja meg, míg alkalmas lesz és nem akkor mikor jönnek és elé akar vágni. Egyértelmű, hogy a kamion volt a hibás. Ez ugyanúgy igaz a személyautóra is, akkor kell sávot váltani, ha van hely, ha valaki ezt nem tudja megjegyezni, akkor adja vissza a jogsiját és ne nyomuljon és ne veszélyeztessen másokat. Az ilyen balesetet okozó kamionostól meg végleg el kéne venni a hivatásos jogsit.

  Egyébként meg mi az, hogy a holtterében volt? Nincs jobb oldalon visszapillantó a kamionon, vagy mi? Nem hiszem, hogy ne látta volna, inkább úgy csinált, mint sokan mások a fajtájából, ő a nagyobb, majd fékez a másik...”
 • 2. Mankapunka 2012. október 15. 11:12
  „Korrekt az első írás,jöhetnek a helyi hümmögők!!!!!

  Pár válaszra kíváncsi leszek.”
 • 1. Betyársereg 2012. október 15. 09:50
  „A pontosság végett. Autópályáról jött le Bp-felöl egy kamion a kresz szerint a belső sávba sorolt be, majd leszándékozott menni a szélső sávba de a külső sávban menő szgk nem engedte és mikor közel voltak a kamionos a holt térből (mert már mellette volt) nem látta és oda szorította a korláthoz.
  Lehet fikázni most szgk- pártiak, mit miért. Ha a kamionos megy a belső sávban az a baj ha kiakar menni a külsőbe nem engedjük az a baj. Tudni kell lemondani az elsőbbségről 10-15mp-re és megy a forgalom tovább. Mazsolák meg kell tanulni vezetni és minden oké lesz.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

November 25-én választ polgármestert Vámosszabadi

November 25-ére tűzték ki az időközi polgármester-választást a Győrhöz közeli Vámosszabadiban… Tovább olvasom