Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Baleset a 83-as főúton - fejtetőre állt a Honda (Fotókkal)

A 83-as főúton Győrszemere határában baleset történt az esti órákban.

Egy Honda tipusú személyautó Győr irányba haladt, amikor előzésbe kezdett és az útpakára hajtott.

Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba


Ennek következtében elvesztette uralmát a jármű felett és felborult. Valószínű, hogy a járművezető nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett.

Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba


A sofőrt mentők szállították kórházba.

Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba


A helyszínelés alatt félpályás útlezárás volt érvényben.

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. nz 2009. október 13. 13:10
  „56. Kisatti nem érdeklődtünk, mert már korábban megírták, hogy nem lett baja.
  Vonatkoztassunk el a cikktől, kérlek olvassátok el ezt az írást:
  http://totalcar.hu/magazin/velemeny/2009/10/07/tanitsak_meg_gyermekeiket_vesziteni/”
 • 58. Kisatti 2009. október 12. 22:26
  „ADAMOPELAG
  Persze van jogod hozzá, de tudod aki autós körökben forog az mindig is tisztelni fogja a régi autókat és azok szerelmeseit!
  Mint írtam és nem figyeltél, csak akkor nyomom és "gyorsulgatok" a városban ha bepróbálkoznak, többnyire nyugodtan, higgadtan, dinamikusan vezetek, de neked nemfogok magyarászkodni mert biztos te vagy az aki mindig 30-40-el tötyög a Szent István úton...
  Jah és ez a mondatod szerintem kicsit lenéző: "Ha egy ilyen csillivilli régi gépkocsit látok benne valami HVCS-vel...mindig kacagunk rajtuk...úgy feszítenek benne mint egy 7er-be!"
  Nem látok sok fiatalt régi felújított autóval közlekedni, de akinek olyan van 20 éves létére az becsülendő szerintem!
  "amúgy az ilyen sekélyes HVCS-ket mind lenézem akik pelenkaszárítóval felszerelt száguldó koporsójukkal versengenek" ebben a mondantban viszont igazad van, azokat én is lenézem! Mert nem mindegy hogy az ember azt hiszi hogy rak egy aluszárnyat, egy felnit meg egy dircsiszürcsit az autóba és egyből versenyautó lesz belőle, Én és ezen Honda gazdája nem ezekhez a körökhöz tartozunk.
  Én ma tudtam meg hogy a rendőrség szerint sem Ő volt a hibás hiszen ugyan abban a kanyarban ma szintén fejreállt egy autó, szinte ugyan úgy, csak ő nem előzött, és ő sem száguldozott!
  A másik ami arra utal hogy lenézed a régi vagy akár tuningolt autókat hogy: "nem gondolod hogy lealacsonyodnék..."
  Nah mindegy, én részemről lezártnak tekintem ezt a vitát, mert az én vezetési morálom sem fog megváltozni emiatt, sem a te lenéző magatartásod!
  Szóval kívánok neked sok sok balesetmentes Km-t és azt hogy soha ne kelljen átélned azt hogy egy véretlen folytán az álmod, az ami sokat jelent neked kettétörjön!
  További szép és gondtalan életet!”
 • 57. ADAMOPELAG 2009. október 12. 21:06
  „Kisatti!

  Nagyon örülök neki hogy ilyen sokat vezettél közúton és versenypályán egyaránt.
  " De én a régi szarommal akármikor odaverek a tiednek"- nem gondolod hogy lealacsonyodnék...láttam már egy csomó balesetet amik olyanok miatt voltak akik nem illeszkedtek be e közlekedés ritmusába...gyorsulgattak, előzgettek...menőztek a "zsir verdákkal" mert ez kell a magyar suhanc egójának megmutatom neki hogy a 18 éves autómmal is le tudok nyomni bárkit... Amúgy többnyire NZ-által felvázolt vicc áll legközelebb az igazsághoz:
  "A múltkor legyorsultam a lámpánál egy S5-öst. Bár lehet nem is tudta, hogy versenyzünk..."
  De te is nemhogy beletörődnél, hogy jobb lenne valami fiatalabb normálisabb autóval járni...inkább felfújod magad és fejemhez vágod hogy lenézem az embereket a kocsimból...
  amúgy az ilyen sekélyes HVCS-ket mind lenézem akik pelenkaszárítóval felszerelt száguldó koporsójukkal versengenek!

  Gondolj amit akarsz mindenkinek joga van a saját vélemény nyilvánításhoz!

  Peace”
 • 56. Kisatti 2009. október 12. 16:19
  „ADAMOPELAG!
  Nemtudom milyen jobbról előzésről beszélsz....
  Nem ítéllek meg mert nem ismerlek és csak az írásod minősít! Lenézni valakit azért mert régi autója van, törődik vele és büszke rá... hát ez a legallja vicc!
  Sok ismerősöm van autós körben, mindd a hobbim, mindd a munkám miatt és vannak közöttük még 30-40-50 évesek is akik lámpánál nyomják neki, de csak olyannal szemben aki bepróbálja őket!
  Látszik nem vagy benne komolyabban az autós társadalomban... vagy pedig olyan vagy aki beleül a 7-esbe és lenézi a többit! De én a régi szarommal akármikor odaverek a tiednek, menetteljesítményben, stabilitásban, fogysztásban, megbízhatóságban! Egyedül kényelemben nem!
  Komolyan gyorsulgatni a gyursulási versenyeken kell, nem a városban! Ezek csak erőfitoktatások, amikor azért jó érzéssel tölti el az embert, ha a régi 20 éves autójával megfog egy új autót!
  Levezettem már több mint 200.000Km-ert közúton, 500-1000 km-t versenypályán versenykörülmények között és nem unom!
  De mindegy is nem ecsetelem a dolgokat, mert se a te se más se az én véleményem nem fog változni!
  Arról bezzeg senki nem érdeklődik hogy hogy van a sofőr... amúgy szerencsére már otthon van jólvan!”
 • 55. névtelen007 2009. október 12. 12:08
  „Nem biztos h azok védik akik ismerik...de nem jobbról akart előzni, nem tudom honnan vettétek ezt a hülyeséget...előzni akart, és vissza akart húzodni a kanyar miatt. és íg ymegcsúszott az autó hátulja..ugy h nem igazán a sofőr volt a hibás.meg azzal se érünk semmit ha hibáztatunk valakit, mert nem lesz jobb semmivel, nem tudunk visszaugrani a múltba és megakadályozni..”
 • 54. ADAMOPELAG 2009. október 11. 21:33
  „NZ-nek abszolút igazat adok! Aki védi a 19 éves fiút az csak az ismerőse lehet...józan ésszel jobbról nem előzünk akkor sem. De persze nem a sárc volt a hibás...elfogyott az út és volt padka is ott volt... Én több autót használok, 75Le-től 200-le-ig, villámtól a propellerig. De sosem állok be gyorsulgatni...ez a piros lámpás dolog...legallja vicc. Ha egy ilyen csillivilli régi gépkocsit látok benne valami HVCS-vel...mindig kacagunk rajtuk...úgy feszítenek benne mint egy 7er-be! Na mindegy a lényeg az az, hogy mindegy milyen kocsid van...nem kell belülről előzni, nem kell lámpánál gyorsulni...stb....
  Aki nem ért ezzel egyet az tuti 20 év alatti...és első kocsiját nyúzza, de ha levezet legalább 200.000km-ert talán megkomolyodik és másként tekint majd a dolgokra!”
 • 53. Diák 2009. október 11. 20:20
  „Ahol én tanultam vezetni, fontos alapelv volt, hogy a jobblábam vagy a gázpedálon vagy a fék felett legyen. A nejemet ugy tanitottam, hogy ugy üljön a volán mögé, mintha mindenki az életére törne. Baleset mindig történhet, belém is rohantak már. A hölgy török volt, lörésen nézte a világot. Minden baleset eggyel több a kelleténél.”
 • 52. névtelen007 2009. október 11. 18:09
  „Én ismerem a sofőrt, és tudom róla h nem hajtotta az autóját, vigyázott rá, ahogy csak tudott.Mikor vele mentem én az életemet biztam mindig rá, nagyon óvatos volt, és nála éreztem magam biztonságban..Lehet hibázott, de az élete volt benne az autóba.Sokszor éreztem azt h ő már egy az autóval, elválaszthatatlanok...Az álma, a vágya a mindene volt az autó, és senkinek nincs joga megitélni egy embert mert hibázott...Bármikor bárkivel megtörténhet...és nem direkt hibázott!!!”
 • 51. Kisatti 2009. október 11. 16:35
  „Diák! Te is vigyázol magadra, mert félted magad és az életed, mint midenki más, de néha mégis megtörténik a baj, eltörhet a kezed, balesetet szenvedsz, pedig te vigyázol magadra! Mondjuk ez kicsit erős példa lett...
  Szóval az nem elég ha vigyáz magára, a körülmények, a környezet stb. befolyásolja az életünket!
  De az is lehet hogy igazad van és nem vigyázott eléggé, akkor pedig ezentúl 3x annyira fog figyelni mindenre!
  És hidd el az ÁLMA volt ez az autó, és ha rajta múlik akkor tuti hogy helyrehozza az ÁLMÁT! Csak 3x akkroa odafigyeléssel fogja terelgetni!”
 • 50. Diák 2009. október 11. 14:22
  „Gitta! Ez nem kioktatás. Ha az álma volt, vigyázhatott volna jobban is az álmára is, meg magára is.”
 • 49. Diák 2009. október 11. 14:21
  „Gitta! Ez nem kioktatás. Ha az álma volt, vigyázhatott volna jobban is az álmára is, meg magára is.”
 • 48. gitta015 2009. október 11. 12:18
  „jah és Kisatti, azért nem válszolt az sms-edre, és azért nem vette fel a telefont, mert ellopták a telefonját a törött autóból...ennyit az emberekről...”
 • 47. gitta015 2009. október 11. 12:16
  „Drága nz! Valósziínűleg te nem tudod, milyen az amikor keményen megdolgozol egy álmodért. A sofőrnek ez az autó az álma, a vágya volt, és attól, h összetört az álma, attól neki az autó akkor sem csak egy eszköz...ezt elhiheted”
 • 46. Kisatti 2009. október 10. 22:32
  „Amit ítt leírtak az csak egy részlet! azt se mírják mi történt a sofőrrel, hogy sérült-e, vagy részleteket! Nem voltál ott, ahogy én sem!
  Képzeld vannak olyan jelzőlámpák ahol két sáv van és az egyik elfogy belőle... na olyanokra értettem a lámpás gyorsulásokat!
  Nem tudod milyen az én vezetési stilusom, egyáltalán nem olyan mint amilyennek beállítják a tuningautósokat! Én úgy vezetek ahogy a lehetőségek megengedik, ha lehet olyan helyen előzök ahol látom jönnek-e szembe, este óvatosabban megyek stb... a városban pedig nem totyáskodva, a forgalomat nem lassítva közlekedek, a szbalyokat nem felrúgva, mégis intenzíven... elöbb okoznak balesetet a hétvégi vezetők... de ez már megint másik téma!
  Nah arra akartam rávilágítani hogy nem voltunk ott, nemtudjuk pontosan hogy történt a dolog, így nem is tudjuk megállapítani ki hogy vezetett és mi okozta a balesetet, az itt leírtakon kívül!”
 • 45. nz 2009. október 10. 22:06
  „Dehogynem tudom, oda van írva: "Győr irányba haladt, amikor előzésbe kezdett és az útpakára hajtott".
  Előbb még piros lámpa volt, most meg elfogyó sáv. Aki meg bevág a másik elé, ráadásul index nélkül, az meg eleve nem defenzív vezető. Vagy csak élből ellent akartál mondani? Remélem a vezetési stílusoddal soha senkinek nem okozol majd bajt, sérülést, halált. Ez a Honda meg nem több, inkább már kevesebb mint egy eszköz. Ez látszik a képeken is. Remélem azért nem baj, hogy nekem az autó tényleg csak eszköz...
  A barátodnak jobbulást, ő szerintem már egy kicsit érti, amit írok.
  Jah, és még valami, nehogy azt hidd, hogy lenézlek! Vitapartner vagy és próbáltalak észérvekkel meggyőzni valamiről. Bár szerintem nem fog sikerülni.
  Viszlát.”
 • 44. Kisatti 2009. október 10. 21:39
  „Hát a defenzív vezetésnél biztos nem történt volna ilyen vele! De te sem tudod hogy történt a baleset szóval.... lehet hogy ment elötte 60-70-el egy defenzív vezető akit meg akart előzni és akkor történt a baleset!
  Tegnap egy nagyon defenzív közlekedő szép óvatosan finoman index nélkül "bevágott" elém, még jó hogy a régi szutyok autómon olyan "tuning" fék van amivel megtudtam állni így elkerültem a balesetet!
  A lámpánál gyorsulgatáshoz meg minimum két ember kell... és álltalában a szép nagy új autóban ülők állnak mellém, abba a sávba ami megszűnik hogy majd bemennek a szutyok elé, de sokan meglepődnek!
  Én csak akkor lépek oda, ha érzem hogy a másik is nyomja neki!
  De te nemtudod mi az az érzés, ha meg fogalmad sincs róla, ha az autó neked csak egy ezsköz akkor soha nem is fogod megtudni!
  Barátomnak akié ez a Honda, ez az autó nem csak egy hétköznapi tárgy, hanem sokkal több attól! És az átlag ember ezt nemfogja megérteni!
  Ennyit akartam! További szép napot!”
 • 43. nz 2009. október 10. 21:14
  „38. Kisatti: nem túl szerencsés itt hangoztatni, milyen jó dolog lámpánál gyorsulgatni. Inkább hangoztatnád azt a barátod balesete után, hogy defenzív vezetés esetén nem történt volna baj!
  Az más kérdés, hogy a legtöbb új, szép és nagy autóval közlekedő akkor nézi le a régi autóval rendelkezőt, ha látja hogy "izmozni" akar. Nekem is volt régi autóm, most szép nagy újabb van, de eszembe nem jutna, hogy belemenjek ilyen piros lámás "kihívásba". Azt lehet gyorsulási versenyen.
  Eszembe is jutott erről egy röpke kétmondatos: "A múltkor legyorsultam a lámpánál egy S5-öst. Bár lehet nem is tudta, hogy versenyzünk..." :)”
 • 42. Kisatti 2009. október 10. 20:59
  „ennek örülök!Köszi az infot! ha találkozol vele elöbb mint én akkor mondd meg neki hogy jobbulást!:)”
 • 41. gitta015 2009. október 10. 20:15
  „Igen jobban...nincs baja, és csak azért vitték be a kórházba, h kivizsgálják(csak ezt ugye elfelejtették leírni..), és még utána ki is engedték...am pontos részletek én sem tudok, csak tesóm is ott volt amikor történt és ő hozta haza”
 • 40. Kisatti 2009. október 10. 20:13
  „gitta015! Jobban van már? Sajnos telefonon nemtudtam elérni pedig hívtam is, írtam is neki sms-t, de lehet történt valami a telefonjával is!
  Amúgy én nemtudom hogy volt a baleset, csak azt amit az ismerősök mondtak illetve amit itt írtak.”
59 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP félti Győr régiós elsőségét

˝A megyeszékhely régiós elsősége vitathatatlan˝ – hangsúlyozta pénteken tartott… Tovább olvasom