Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Balázs Péter a Rábában

Balázs Péter külügyminiszter a Rába részben európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztését tekintette meg, s az előttünk álló Bajnai-Fico találkozóról is beszélt.
Újságírói kérdésre sem volt hajlandó elárulni Balázs Péter külügyminiszter csütörtökön délelőtt, hogy hol tartják a szeptember 10-i magyar-szlovák csúcstalálkozót. Délutánra kiderült: Szécsény lesz a találkozó színhelye.

A külügyi tárca vezetője a Rába Járműipari Holding Nyrt. hyőri gyárában tett csütörtöki látogatását követően tartott sajtótájékoztatón a Kisalföld kérdésére azt mondta: a találkozó létrejöttét nem tekinti eredménynek. Hangoztatta: két gombócot kell mindenképpen megrágniuk az eszmecserén. Az egyik Sólyom László megalázása a komáromi hídon. Ismert, az államfőt augusztus 21-én Szlovákia nem engedte be. A másik a szlovák nyelvtörvény ügye, amellyel Magyarországnak három problémája van: a kisebbséggel szemben védi a többséget, indokolatlanul avatkozik be a magánszférába és büntetést helyez kilátásba.

Balázs Péter fő programja egyébként nem ez volt, hanem a Rába részben európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztésének megtekintése. A tavaly csaknem 60 milliárd forintos árbevételt elérő, és 7-8 százalékos világpiaci részesedést magáénak tudó cég futóműgyártó kapacitásait korszerűsíti és bővíti mintegy két és fél milliárd forintos beruházással. Ebből 500 millió forintot tesz ki az uniós támogatás. A tárcavezető rendkívül elégedetten nyilatkozott a hallottakról.

A megbeszélésen jelen volt Ormosy Gábor, a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ vezérigazgatója, Balogh József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke és Borkai Zsolt győri polgármester. Utóbbi a Kisalföld kérdésére úgy fogalmazott: a Rába több mint kétezer alkalmazottjával a város második legnagyobb vállalata és továbbra is erős bástyája.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújultak Újváros utcái

A győri útkezelő szervezet koordinálásával megújult az Achim András, Bokréta és Somos utca. Az egyik lakó köszönete jeléül egy láda almával érkezett az ünnepségre. Tovább olvasom