Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Bakonyvasút diákkedvezménnyel

Bakony - A Győr–Veszprém közötti vonal megmentését, fejlesztését tűzte ki célul a nemrégiben megalakult Bakonyvasút Szövetség, amelynek elnöke Bödecs Barnabás, a Reflex szakértője.
Szeptember elsejétől 2009. február végéig a Reflex Környezetvédő Egyesület kéthavonta vasúti bérlettel ajándékozza meg a Zirc és Veszprém között vonattal közlekedő diákokat. A figyelemfelkeltő kezdeményezéssel a győri zöldek a Bakonyvasút Szövetség tevékenységét segítik. A magánszemélyek, települési önkormányzatok (köztük Veszprém, Zirc és Bakonyszentlászló) és civil szervezetek részvételével nemrégiben megalakult szervezet célja a Győr–Veszprém közötti vasútvonal megmentése és fejlesztése.

A Győr–Veszprém közötti vonal megmentését, fejlesztését tűzte ki célul a nemrégiben megalakult Bakonyvasút Szövetség.Fotó: Krizsán Csaba
A Győr–Veszprém közötti vonal megmentését, fejlesztését tűzte ki célul a nemrégiben megalakult Bakonyvasút Szövetség.Fotó: Krizsán Csaba


Bödecs Barnabás, a Bakonyvasút Szövetség elnöke, a Reflex szakértője érdeklődésünkre elmondta: az alapszabályukban rögzített településfejlesztési, környezetvédelmi, turisztikai célok mellett tevékenységükben kiemelt szerepet kap az utazóközönség érdekképviselete, valamint a törzsvonal elővárosi vasúti jellegének kiépítése Győr és Veszprém térségében.

Az elnök megemlítette, hogy az ország egyik legszebb szurdokvölgyén, a Cuha-völgyben áthaladó vonalszakasz, valamint a Veszprém és Eplény közötti, viaduktokkal tarkított vonalrész, annak műtárgyai 2007-től ideiglenes műemléki védelem alatt állnak. A szövetség a végleges műemléki védettség elnyerése után a műemlék vasúti műtárgyak – viaduktok, völgyhíd, alagutak, támfalak, állomásépületek – megóvásában is szerepet vállal.


Egyet fizet, kettőt kap
A Zirc és Veszprém vonalon utazó diákoknak kedvezményt kínál szeptembertől a Reflex Környezetvédő Egyesület. Az „Egyet fizetsz, kettőt kapsz!" akcióval a vasutat akarják népszerűsíteni. A kezdeményezést a zöldek információs nyomtatvánnyal népszerűsítik, teszik közhírré, amelyet augusztus második hetében „szórnak szét" a térségben.


Olvasóink írták

 • 7. fortuna54 2008. július 31. 12:01
  „Egy kis veszteseggel is megerne uzemeltetni,azt a gyonyoru tajon
  hallado vasutat.Hollandiaban tudnak ertekelni .M.orszagon rombolnak mindent ami szep.”
 • 6. Józsi57 2008. július 30. 22:24
  „Tessék diákok megragani az alkalmat!-Ne a volánnal,hanem a vasutat utazz!
  Talán az egyik legszebb vasutvonal a 10-es.
  Én a vasut mellett ...és annak fenmaradáért teszem le a voksomat!
  utazzál vonattal.Valamikor...én is vonattal jártam be győrbe dolgozni.
  Ja,ennek a szemét, csürhe bandának nincs jogug megszüntetni ,felszámolnia megmaradt szárnyvonalakat!Egyenlő a falúrombolással.
  Azt számolják fel -amit ő épitett!
  Egy a szó! Válaszd a vonatot,fenmaradásvéget is.-Ha kell tüntessél a fenmaradás érdekében.”
 • 5. sziszifusz 2008. július 30. 14:47
  „Stefenson 10 hajtányoljon el innét!
  Mi az,hogy őseink hibáztak!
  Ne má!
  Csak a Fletó!”
 • 4. sti 2008. július 30. 13:51
  „Én nem értem ezt az országot és a polgárokat mi mindent eltürünk ?
  Kirabolják a dolgozó népet,szabályoznak,irányitanak, addig ők és a pereputtyuk, barátaik multimilliomosok lesznek és csak nézzük mint a birkák...”
 • 3. Mayama 2008. július 30. 13:02
  „Hello!
  Most nem azért, de minek megszüntetni egy vasutat???Ami egy fontos dolog a mai világban,akinek nincsen autoja, pl.aki egy csomo cuccal megy mondjuk nyaralni,utazik a rokonokhoz,stb.-jobban elfér egy vonaton,mint a buszon..Kérdem én h mi lesz azokkal az emberekkel akik dolgozni és iskolába járnak a vonattal,ha megszünik a vasut?Azokkal a vasutas dolgozokkal,akiket már nem vesznek fel egy másik munkahelyre,mert idösebb?Erre senki sem gondol,csak arra h milyen jo turisztikai szempontbol a vasut. És azokkal a kismammákkal akiknek a babkocsijuk nem fér fel a buszra?
  (Arrol nem beszélve h aláirásokat is gyüjtöttek az emberek és senki ezt észre nem vette!)
  Mentsék meg a vasutat!!!”
 • 2. Alma_ 2008. július 30. 11:22
  „nem baj le kell rombolni itt mindent! A kedves emberke aki ezt kitalálta utazzon egyszer busszal mondjuk iskolaidőbe! nem fejtem ki milyen kényelmesek és jók a kisalföld volán "luxus" buszai. Iskola időbe pl vasárnap meg péteken tele volt busz is vonat is diákokkal akkor most gondoljon bele minden épeszű ember hogy mi lesz akkor ha nincs vonat!”
 • 1. Stefenson 10 2008. július 30. 09:52
  „Ha pénzem lenne -
  megvenném ezt a vasútvonalat.
  Vennék hozzá "hajtány"-okat és azzal fuvaroznám
  a kirándulókat.

  Ha, őseink (valószínű, hogy nem az enyéim) -
  beengedték volna a vasútat a községekbe,
  a bejárók most nem busszal járnának !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aratás után kaszálnának...

Győr és környéke - – Aratás után már mindenki kaszálni akar – mérgelődik Kósa László… Tovább olvasom