Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Bakondi a rotarysoknál

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató, dr. Bakondi György altábornagy tartott előadást a győri Rába rotary klub tegnapi találkozóján.

Többek közt arról beszélt, hogy a polgári védelmet átalakították az önkéntességre alapozzák, mentőcsapatokat szerveztek és hatékonynak bizonyult ez a megoldás.

A katasztrófavédelem időszerű kérdései címmel tartott előadást dr. Bakondi György a rotarysoknak. Beszélt a hagyományokkal rendelkező önkéntes tűzoltó egyesületekről is, amelyek felszerelését, képzését az állam támogatja. Több már önállóan, a hivatásosok nélkül is vonulhat riasztás esetén. E téren is pozitívak a tapasztalatok.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elmondta, hogy a fecskendős tűzoltóautók közt a tűzoltóságnál 43 típusba tartozó járművek vannak, így ezek szervizelése komoly logisztikai feladatot jelent, sokba kerül. Ezért törekednek az egységesítésre, tervezik magyar gyártmányú járművek készítését, beszerzését. Arról is beszélt, hogy a tűzoltóságnak 380 hatósági, engedélyezési jogköre van. Például az ipari üzemek, a veszélyes anyagok tárolásának, szállításának ellenőrzése fontos a megelőzés miatt.

A katasztrófavédelem számítógépes logisztikai nyilvántartással rendelkezik, hogy ha vészhelyzetben például hirtelen több homokzsákra, aggregátorra vagy tehergépjárműre van szükség, akkor tudja, hogy lehet a szükséges eszközökhöz, anyagokhoz, berendezésekhez gyorsan hozzájutni.

Az előadásban arról is szó volt, hogy népszerű pályának számít a katasztrófavédelem, az egyetemi képzésre többszörös a túljelentkezés, főleg az iparbiztonsági szakra és már most is sok fiatal tiszt van az állományban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 ezerrel kevesebb gyorshajtót csíptek nyakon a rendőrök, mint egy évvel korábban

Ön mit tapasztal: valóban kevesebben száguldoznak az utakon? Írja meg véleményét és szavazzon! Tovább olvasom