Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Bajnai Győrben: Magyarország leszakadóban

Az Együtt-PM szövetség vezetője szerint az a "házi gyártású válság okozza a bajainkat, amit az Orbán-kormány legyártott az elmúlt három évben".
  
Bajnai Gordon szerint Magyarország leszakadóban van, nemcsak Európától,  hanem attól a térségtől is, amellyel együtt csatlakoztunk az Európai  Unióhoz.  
   
Az Együtt-PM szövetség vezetője csütörtöki, győri  kormányzás-értékelő sajtótájékoztatóján kijelentette: már nem a  világgazdasági válság okozza a bajainkat, "hanem az a saját, házi  gyártású válság, amit az Orbán-kormány Magyarországnak legyártott az  elmúlt három évben".  
   
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) e héten  közzétett jelentésére hivatkozva arról beszélt, "szűkebb  térségünket, a visegrádi országokat, Közép-Kelet-Európát az  átalakulásban Magyarország húzza le, húzza vissza. Igaz ez a  növekedésre és igaz azokra a reformokra, változásra, haladásra,  amelyet az ország demokratikus fejlődésének kell bemutatni".  
   
A volt kormányfő ennél is nagyobb problémának nevezte, hogy míg  Lengyelországban 7-8, Szlovákiában 5-6, addig Magyarországon egy  százalék volt a növekedés a válság 2009-es mélypontjához képest.   
   
"Magyarország tehát nem tud előremenni, mert egy kártékony, az  ország zsugorodását jelentő gazdaságpolitikát folytat a kormány" -  jelentette ki Bajnai Gordon, aki szerint a munkanélküliségi  statisztika sem mutat érdemi javulást, mivel 2010-hez képest alig  5800-zal kevesebb a munkanélküli.  
   
Szavai szerint a versenyszférában ma 6800-zal kevesebben  dolgoznak, mint az ő kormányzása idején, a "normális állami  szférában" pedig 3500-as a csökkenés. Mint mondta, a közmunkások  számának "minden határon túl való emelése" mellett az javítja a  statisztikát, hogy a foglalkoztatási adatokba bekalkulálják azokat a  fiatalokat is, akik külföldön vállalnak munkát.  
   
"Ebből a szempontból is rosszabbul élünk, mint négy évvel  ezelőtt, most tényleg, most igazából" - fogalmazott, hozzátéve, az  Együtt-PM garantált munkahelyet vagy képzést kínál mindazoknak a 30  év alatti fiataloknak, akik legalább hat hónapja állástalanok.  
   
Emellett újra kívánják indítani Magyarországon a beruházásokat,  hogy ismét "vonzó, munkahelyteremtő" ország képét mutassa  Magyarország, megteremtve ehhez a kiszámíthatóság és a  bizalomlégkörét, felhagyva a gazdasági szabadságharccal, amely  "Magyarországnak munkahelyek tízezreibe, lassan már százezreibe  kerül".   
   
Az eseményen mutatták be az Együtt-PM színeiben Győrben egyéni  választókerületben induló Varga Márkot, a saját jelöltjeként támogatott, az MSZP által delegált Fábián Györgyöt és az Együtt-PM  által Mosonmagyaróváron indítani kívánt Lehóczki Attilát.  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr sportbüszkeségei: fókuszban a jégsport

A közelmúltban a győri műjégpályán rendezték a ˝Győri sportélet büszkeségei˝ elnevezésű… Tovább olvasom